Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Oj, oj nu är det högtryck i butiken och vi får in massor av spännande nyheter hela tiden! Denna gång kan vi berätta om nya lyxiga garner och även rundstickor från populära märket HiyaHiya. Kursprogrammet är välfyllt och vi släpper platser till inte minre än tre olika kurser, passa på att anmäla dig snabbt om du vill knipa en av platserna.
  
Om en vecka drar vi igång med festligheter i sockstickningens tecken, 29 september till 5 oktober är det Socktoberfest hos oss och flera andra små garnbutiker runt om i landet. Vi kommer att ha många fina erbjudanden och aktiviteter, en del av dem berättar vi om nedan.
  
Socktoberfest i den lilla garnbutiken!
Under hela socktoberfest-veckan kommer vi att ha fina erbjudanden på sockgarner och stickor. Vi fortsätter även med de populära drop-in passen vi ordnade under garnfesten i våras.
 
 
Drop In: Sockstickningstips!
Fredag 3/10 kl 14-16 och Lördag 4/10 kl 12-14
Marianne Larsson delar med sig av fiffiga tips om sockstickning. Hon visar olika sätt att sticka hälar, eller hur du med enkla medel kan skapa utsmyckningar och markeringar vid hälen. Pröva olika mönster på sockans skaft eller se hur man stickar sockor runt med lång rundsticka, s. k Magic loop. Marianne har även med sig många olika stickade sockor att inspireras av.

Ingen förbokning behövs utan det är bara att dyka upp. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare :)
 
 
AKTUELLA KURSER:
 
Sticka sockor från tån och upp
Söndag 5 oktober kl 10-15
Att sticka sockor är omåttligt populärt! På den här kursen lär du dig att lägga upp och sticka sockan från tån och uppåt. Vi kommer att sticka en socka i babystorlek, för att hinna träna på alla moment. Efter avslutad kurs är du redo att lägga upp för ett par sockor i din egen storlek. Vi visar även några olika sätt att sticka hälar, och hur man stickar sockan runt med en lång rundsticka, s.k Magic loop teknik. Kursledare är Marianne Larsson.
 
 
 
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor
Tisdag 7 oktober kl 18.30-21.00 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Detta sticksätt har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
 
 
 
Nybörjarstickning
Onsdag 15 oktober kl 18.30-21.00
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen nu när hösten är här? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Vi går igenom grunderna i stickning, du lära dig att lägga upp och maska av och sedan prövar vi både räta och aviga maskor. Kursen passar dig som är riktig nybörjare men även dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen. Kursledare är Karin Larsson & Ivar Asplund.
 
 
 
Höstnytt!
Royal I från Illimani Yarn är ett riktigt lyxigt, otroligt mjukt lite tjockare alpackagarn i superfina färger. Royal alpaca är den allra finaste alpackan, endast 1% av den totala produktionen av alpacaull kvalar in på denna nivå, och det ger ett garn som väl tål att jämföras med cashmere när det gäller mjukhet och värme.  En härva kostar 189 kr, är 100 gr och 200 m, och räcker till en riktigt varm och go mössa till exempel. 
 
Eco Baby Llama, också den från Illimani Yarn, är ett underbart mjukt och lätt garn i 100% babylama och finns i vackra naturliga nyanser. Laman är en större släkting till alpackan, de ger inte lika rikligt med ull, men i gengäld är underullen ännu mjukare och varmare och saknar de där längre täckhåren som kan upplevas som lite kittliga i alpackagarner. En härva kostar 135 kr, är 100 gr och 367 m. En snygg liten sjal finns det gratis engelsk beskrivning på här; http://ramwools.com/pdf/okapi.pdf
 
Illimani Yarns är baserade i Canada men producerar garner av högsta kvalitet i Bolivia och Peru. Där samarbetar de med uppfödare och hantverkare för att hjälpa dem att få ut sina produkter på den Nordamerikanska marknaden. Och nu finns alltså deras vackra garner också hos oss i Sverige :)
 
 
Hiya Hiya - nya stickor i vårt sortiment!
HiyaHiya har snabbt gjort sig kända för sina rundstickor av riktigt hög kvalitet. Vi har nu tagit in de extra spetsiga utbytbara stickorna Sharp Steel i vårt sortiment. Det är helgjutna stickspetsar i stål som passar extra bra för dig som gillar att sticka spetstickning och flätstickning. Det speciella med HiyaHiyas rundstickor är också att kablarna är ledade inuti fästet, vilket gör att de snurrar runt lätt och inte vrider sig. Vi säljer utbytbara spetsar, kablar och set med flera spetsar och kablar i ett fint tygfodral.
 
Spetsarna finns från stl 2.75 mm och kostar från 79 kr. Kablar i längder som ger rundsticka på 60, 80, 100 eller 150 cm kostar 49 kr/styck. Seten med kablar och spetsar i fodral kostar från 699 kr.
Förutom finfina stickor har HiyaHiya också flera roliga och praktiska tillbehör, vad sägs t ex om dessa jättefina stickmarkörer i form av små garnnystan? Eller de urgulliga minisaxarna i form av en katt eller hund?
Dessa livsnödvändiga tillbehör kostar endast 49 kr per förpackning :)
 
 
 
 
Ytterligare en nykomling är Drops Cloud, ett luftigt och lätt garn i härliga höstfärger. Cloud är ett s.k. blow yarn, som betyder att garnet inte är spunnet på vanligt vis, istället har man stickat en slags tunt nät av polyamid och sedan blåst in ull från babyapaca och merino i nätet. Resultatet blir ett garn som är mycket drygt och lätt, men ändå varmt. Cloud passar alltså utmärkt till höstens gosiga halsdukar men även till stora mysiga tröjor, västar eller långkoftor. Garnet består av 72% alpaca, 21% polyamid och 7% merinoull. Ett nystan kostar 54 kr, är 50 gram och 80 m och passar till sticka 7-10 mm


 
REA - Palino merinoull
Den mjuka merinoullen Palino utgår nu ur vårt sortiment. Vi rear ut allt vi har kvar, nu kostar ett nystan 45 kr istället för 59 kr. Palino är 100% superwash merinoull från Sydamerika, ett nystan är 50 gr och 125 m och passar till stickor 3.5-4 mm. Lämpligt till mössor, tröjor, koftor, halsdukar och barnplagg. Skynda fynda, erbjudandet gäller så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner.
Sist men inte minst har vi fått hem de nya katalogerna från Garnstudio Drops design. Denna gång är det tre damkollektioner och en babykollektion. Som vanligt kostar de endast 10 kr styck.
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
www.instagram.com/litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!