Nieuwsbrief 17-2015
Alpaca Mountain/De IJspoort
  Augustus 2015

GEBOORTEGOLF BIJ ALPACA MOUNTAIN

Zoals we al in onze vorige nieuwsbrief schreven, zouden er nog 4 cria’s komen en nog 1 in augustus.
 
 
Nr. 1: zondag 28 juni AM Lizzy, zij is de dochter van QL Firsty en van flanders ICE. Bij deze geboorte hadden we de hulp van een dierenarts nodig, er kwam maar 1 pootje en het kopje, het andere pootje lag naar achter en moest naar voren getrokken worden zonder dat het hoefjes de baarmoeder beschadigden maar dat ging erg goed en vlot. Ze stond snel en wandelde al vlot rond op zoek naar de uiertjes van de moeder.
 
Ze is vernoemd naar een van onze  alpacaassistente’s, dus 2 Lizzy’s, hier samen op de foto.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nr. 2: woensdag 8 juli AM Birdo, hij is de zoon van AI Glamour Girl en zijn vader is Flanders ICE. Deze geboorte ging erg snel, terwijl het toch haar eerste cria was. Hij stond erg snel en rende al snel rond.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nr. 3: donderdag 9 juli AM Chefke, hij is de zoon van AI Beaujolais en zijn vader is ook Flanders ICE, toen ik in de wei kwam was hij al geboren, alleen de nageboorte moest nog komen. Wel raar met al die veulentjes, je moet eerst goed kijken en tellen of er wel eentje meer is.
 
 

 
 
 
 
 
 
Nr.4: vrijdag 10 juli AM Star, zij is de dochter van Brabant Irrisitible en uiteraard ook weer van Flanders ICE de 6e dit jaar. Net als vorig jaar is Irrisitible een erg goede moeder erg bezorgd, we mogen dan ook niet te dicht in de buurt komen van haar cria, dan komt ze er gelijk tussen staan en begint ze te mopperen, AM Star is net als AM Sky ook een moederskindje, ook zij wordt erg beschermd door haar moeder.
 

 
 
 
 
 
Deze 4 zijn allemaal wit van kleur. Daarnaast hebben we 1 juli ook nog een weesje opgehaald, hij heet Binky, zijn moeder was gestorven en de eigenaren hadden geen tijd om hem regelmatig de fles te geven, zodoende is hij bij ons terecht gekomen. De eerste dagen was het wel wat lastig om hem de fles te geven maar met wat geduld en tact lukte het ons dat hij na enkele dagen al kwam aangerend en we hem door het hekwerk de fles konden geven, erg leuk. Als we nu rondleidingen hebben laten we de gasten hem het flesje geven, dat vinden ze fantastisch, en hem maakt het niet uit als hij het maar krijgt. Hij is bruin met witte vlekjes op zijn snuitje, de gasten vinden hem erg leuk.
 
  

Het is ontzettend leuk om al die kleintjes te zien spelen en te rennen door de wei.
Nu nog eentje in augustus, en de eerste merries zijn ook al weer gedekt.
 
WORKSHOP OMGAAN MET ALPACA's
 
Op zondag 20 september organiseren we i.s.m. Alpacaoord Alpaca’s uit noord Overijssel een workshop omgaan met alpaca’s. Omdat het voor de zuidelijke alpacahouders/fokkers een behoorlijk stuk rijden is, doen we het gewoon een keertje bij ons. Wil je nog beter om kunnen gaan met je dieren, of wil je in de toekomst alpaca’s gaan houden meld je dan aan via de site van Alpacaoord: www.alpacaoord.nl  voor 75 Euro heb je een geheel verzorgde dag met lunch, koffie/thee, etc, etc…. en heel veel alpacawijsheid en uiteraard trakteren wij op een ijsje.
 
Voor informatie mag je ons ook bellen: 06-20084990 (Twan)
 
 
 
 
Bedankt voor uw interesse en tot de volgende nieuwsbrief!
Marléne en Twan.
Alpaca Mountain/De IJspoort
Bergstraat 2 (boven op de “berg”) 
Sweikhuizen