NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF, LOCATIE VENRAY EN YSSELSTEYN
Maart 2023
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk Wieënhof. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
LOCATIE YSSELSTEYN 25 MAART GESLOTEN
Op maandag 25 maart gaat Enexis Netbeheer werkzaamheden uitvoeren aan het elektriciteitsnet op de Litsenbergweg te Ysselsteyn. Hierdoor hebben wij tussen 8.00u en 16.00u geen stroom op deze locatie. Om die reden is de huisartsenpraktijk op locatie Ysselsteyn en het apotheekservicepunt van BENU in Ysselsteyn de gehele dag gesloten. Ook het inloopspreekuur in Ysselsteyn komt die dag te vervallen.
We blijven normaal telefonisch bereikbaar en in Venray zullen consulten regulier gepland worden, ook spoedgevallen worden vanzelfsprekend gezien (in Venray).
 
WIJZIGINGEN PERSONEEL
Per 1 maart is Christie Peters gestart als huisarts in opleiding. Zij heeft haar studie geneeskunde afgerond en zit nu in het derde jaar van haar specialisatie tot huisarts. Zij ziet zelfstandig patiënten en werkt onder supervisie van dokter Weijers. Haar stage bij de Wieenhof duurt 1 jaar. Zij werkt op maandag, woensdag en donderdag in Ysselsteyn en op vrijdag in Venray.
Zij stelt zich graag aan u voor:
 
Via deze weg wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Christie Peters en ik ben reeds begonnen als huisarts in opleiding bij jullie op de huisartspraktijk. Dat betekent dat jullie mij mogelijk in de spreekkamer zullen zien. Ik zou mezelf beschrijven als een betrokken, empathische en verbindende dokter. En hoop het aankomende jaar verder te mogen groeien in het prachtige huisartsenvak. 
 
INLOOPSPREEKUUR
Steeds meer mensen maken gebruik van het inloopspreekuur en daarom zal vanaf april ook op dinsdagochtend gestart worden met een inloopspreekuur in Venray. Vanaf april kunt u dus elke ochtend tussen 8.00 en 8.45 uur in Venray terecht voor het inloopspreekuur. Op onze locatie in Ysselsteyn is het inloopspreekuur maandagochtend van 8.00 tot 8.45 uur.
Helaas merken wij dat er regelmatig patiënten komen op het inloopspreekuur, die daar niet thuis horen. Wij hebben slechts 3 minuten per patiënt tijdens het inloopspreekuur en om die reden is dit spreekuur ook uitsluitend bedoeld voor eenvoudige, kort bestaande klachten, waarvoor geen uitgebreid lichamelijk onderzoek nodig is (dus met kleding aan te beoordelen). Maximaal 1 klacht per keer. Komt u op het inloopspreekuur voor uzelf met 2 kinderen die gezien moeten worden, dan moet u dus 3 nummertjes pakken. Mocht uw klacht niet geschikt blijken voor het inloopspreekuur, dan kunt u op dat moment niet gezien worden. U krijgt dan een afspraak op het reguliere spreekuur (meestal niet dezelfde dag).
 
PRAKTIJKVIDEO
Recent is er een praktijkvideo gemaakt, waarbij wij u een kijkje achter de schermen geven. Zo krijgt u een indruk van alle werkzaamheden die wij als team hier verrichten. Binnenkort kunt u de praktijkvideo via onze website bewonderen. Nieuwsgierig? Klik dan op de link om de praktijkvideo nu al te bekijken; https://www.youtube.com/watch?v=lC03szuzYb4
 
PATIËNTENPORTAAL
Helaas is het momenteel niet mogelijk om een afspraak in te plannen via ons patiëntenportaal. Omdat wij werken vanuit 2 locaties en de agenda's maar aan 1 locatie gekoppeld kunnen worden, geeft dit problemen bij het maken van afspraken via het portaal. Onze software leverancier Chipsoft zoekt momenteel naar oplossingen voor dit probleem. Zodra het weer mogelijk is om afspraken via het patiëntenportaal te maken, laten we het u weten.
 
VACCINEREN
Door een dalende vaccinatiegraad in Nederland komen kinkhoest en mazelen weer meer voor. Deze ontwikkeling baart ons zorgen. Voor kinkhoest en mazelen moet de vaccinatiegraad respectievelijk rond de 90 en 95 procent liggen om baby’s en kwetsbaren voldoende te beschermen. De motivaties om kinderen niet te vaccineren zijn aan het veranderen, het is niet langer alleen vanwege geloofsredenen. Sinds corona zien we dat steeds meer mensen nut en noodzaak van vaccineren niet meer inzien. Als je daar twijfels of vragen over hebt, bespreek die dan met de huisarts of jeugdarts.
 
HOOIKOORTS
Het hooikoorts seizoen is dit jaar al vroeg van start gegaan. Heeft u klachten van niezen, een verstopte neus, jeukende of tranende ogen, dan adviseren wij u om de adviezen op thuisarts.nl goed door te lezen. Mochten deze adviezen onvoldoende helpen, dan kunt u bij de drogist diverse medicijnen tegen hooikoorts kopen. Als u daar onvoldoende baat bij heeft, dan helpen wij u graag.
 
RAMADAN EN GEZONDHEID
Tijdens de ramadan mag u overdag niets eten en niets drinken. In het begin van de ramadan moet uw lichaam daaraan wennen. U wordt waarschijnlijk eerder moe. Sommige mensen worden sneller boos of verdrietig. Ook kunt u moeite hebben met concentreren.
Het kan ook zijn dat u zich juist beter gaat voelen. Samen met vrienden en familie eten kan heel gezellig en ontspannen zijn. Overdag minder ongezond eten of minder roken is ook goed voor uw gezondheid.
Hierbij enkele adviezen om de ramadan zo goed mogelijk door te komen:
  • Drink genoeg. Per 24 uur minimaal 1,5 liter. Kies voor water of thee.
  • Als u uitdroogt: stop met vasten.
  • Probeer niet te veel te eten. Als u veel eet moet het lichaam hard werken om alles te verwerken. De kans is dan groter dat u klachten krijgt, zoals buikpijn. En u kunt zwaarder worden. Schep daarom niet te veel op. Eet niet te snel, maar kauw goed en rustig.
  • Eet liever geen gefrituurde gerechten. Gebruik bij het koken niet te veel vet en niet te veel kruiden. Dan krijgt u minder snel last van uw maag of darmen.
  • Bewegen tijdens de ramadan is ook belangrijk. U kunt na het eten bijvoorbeeld gaan wandelen. Wilt u gaan sporten? Doe dit dan niet te fanatiek, want dan verliest u te veel vocht. U wordt dan duizelig en krijgt hoofdpijn.
HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF