Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Vi har nyligen skyltat om med lite mer färg, det behövs ju så här års när man längtar efter vårljuset!
 
Denna gång blev det eldigt orange, rött, cyklamenrosa och lila med flera fina plagg i det härliga garnet Geilsk Bomuld og uld. Från vänster är det orange barntunikan Lille Toppstycke, den randiga barnkoftan Samlebånd och den lila toppen Serafia, alla stickade i Geilsk bomuld og uld efter Geilsk design. Den orangerandiga tröjan till höger på stora bilden är Babette i design av Hanne Falkenberg och säljs som materialsats. Samtliga beskrivningar är på danska.
 
 
  
Fortsättningskurs: Tvåändssticka mönster med två färger
Torsdag 20 mars  kl 18.30-21.00
  
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor i tvåändsstickning. Kursledare är Ivar Asplund, som bloggar på Asplundknits.
  
 
 
Till glädje för alla tvåändsstickare har vi nu utökat vårt sortiment av Z-tvinnat garn. Nu har vi förutom naturvit, ljusgrå och mörkgrå även Z-tvinnat 2-trådigt garn från Kampes i vackert röd, senapsgul, svart och jeansblå. De ofärgade kostar 70 kr/hg och den svarta och kulörta 75 kr/hg.
 
Kampanjpriser på Drops Eskimo, Polaris & Big Delight hela mars månad!
Är du sugen på att tova? Varma vantar, ett fodral till Ipaden eller datorn, eller sittdynor till vårens första utefika kanske? Hela mars månad ger vi 25% rabatt på Drops rena ullgarner Eskimo, Polaris och Big Delight.
 
Kampanjpriser:
 
Eskimo enfärgad, nu 17 kr istället för 23 kr
Eskimo mix, nu 20 kr istället för 27 kr
Eskimo print, nu 22 kr istället för 29 kr
Polaris enfärgad, nu 37 kr istället för 49 kr
Polaris mix, nu 43 kr istället för 57 kr
Big Delight, nu 53 kr istället för 70 kr
 
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 Och det går såklart finfint att sticka eller virka i dessa garner utan att tova också, om man föredrar det :)
 
 
Kofta uppifrån och ner  
Oj, ni var många som hade velat gå kursen för Tant kofta Lotta Blom, även denna gång blev kursen fullbokad snabbt som attan och kölistan är nu lång. Ett tips till dig som ändå vill komma igång och sticka kofta uppifrån och ner utan att behöva vänta till nästa kurs är att införskaffa Tant koftas fina mönsterhäfte Kofta uppifrån & ner.
Det innehåller en mycket pedagogisk genomgång av hur du kan sticka en kofta uppifrån halsen och nedåt efter dina egna mått - i vilket garn som helst. Alltså en mycket användbar beskrivning, inte minst om man vill sticka upp restgarner! Häftet kostar 70 kr
 
 
   
Nyhet: Seta tweed!
Vi har en ny härlig kvalitet i silke och bomull, Lang Seta Tweed heter den. Det är ett mycket drygt garn med 100 m per 25 gr-nystan till priset av 52 kr. Passar till stickor 3-4 mm och kan bli fina toppar, tröjor, koftor eller sjalar.
 
 
 
 
Knitscene - inspirerande stickmagasin!
Knitscene från Interweave Press är ett fullmatat magasin med snygg design! Det senaste numret heter Spring 2014 och innehåller 22 beskrivningar och en hel del intressant läsning, bland annat om färglära.
 
Tidningen kostar 129 kr och är på engelska. Här nedan är några smakprov på ett urval av modellerna, fler bilder finns på Ravelry, sök på Knitscene!
 
 
 
 
   
 
 
Stickcafé söndag 9 mars
Till sist påminner vi om söndagens stickcafé på Kristinehovs Malmgårds kultursöndag.
Kl 14-16 på söndag den 9 mars kan du fika gott och både inspirera och inspireras av andra stickare. Kristinehovs Malmgård ligger på Kristinehovsgatan 2 nära Högalidskyrkan vid Hornstull.
 
 
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!