MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 42
 
Februari. De maand van de liefde. Er staan daarom wat Valentijn-tips in deze nieuwsbrief, maar ook vele anderen.
Hopelijk hebben jullie er weer wat aan. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar info@meestermichael.nl
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan hier.
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
    
Dit wilde ik zelf ook maken, maar dat hoeft niet meer. Deze site is geweldig als je met educatieve apps wil gaan werken!
 
Op MeesterMichael.nl/leerkrachten vind je de link aan de rechterkant
 
 
 
 
 
Aanstekelijk spelstimuleringsprogamma voor kinderen en hun leerkrachten.
Pas op! Dit programma kan langdurig stimulerende effecten hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalvaardigheid van jonge kinderen!
De basis van het Droomvogelprogramma bestaat uit een totaalpakket van prachtige prentenboeken die een taalkader en een spelplan bieden voor ontwikkelingsgericht thematisch rollenspel.
De Droomvogel biedt daarbij uitnodigende hulpmaterialen om direct in de praktijk daarmee aan de slag te gaan– op didactisch verantwoorde wijze, want het programma is gestoeld op recente pedagogische inzichten.
Dankzij de uitnodigende spelmaterialen, is het Droomvogelprogramma leuk, makkelijk en direct uitvoerbaar. Leerkrachten die zich verder willen bekwamen, kunnen een speltraining volgen.
Voor meer informatie: www.droomvogel.nl 
Via publicaties, speelprentenboeken, speltrainingen en workshops probeert De Droomvogel het roer om te gooien en aandacht te vragen voor het belang van kinderspel als basisactiviteit van het jonge kind.
Er wordt maandelijks een nieuwsbrief verzonden met daarin een fantasievol spelidee voor de onderbouw. Voor het spelidee van deze maand; 'Sneeuwpop maken', klikt u op: SPELIDEE 11.
 
 
 
    
PowerPoints Wijzer door de wereld en de tijd
 
 
    
 
 
    
 
 
    
 
 
 
 
 
2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.
Teleblik heeft speciaal hiervoor kijktips geselecteerd waarin bekende kinderboekenschrijvers uit eigen werk voorlezen aan kinderen. Daarnaast is er een selectie gemaakt van digitale prentenboekverhalen om onderwerpen als vriendschappen, seizoenen en natuur bespreekbaar te maken.
Natuurlijk kun je ook alle prentenboeken op MeesterMichael.nl gebruiken
voor de website van de nationale voorleesdagen klik je HIER. 
 
 
Winter
Leuke links over de winter:
 
Echte winterpret op school
 
 
 
 
Bladmuziek Koekeloere
De nieuwste bladmuziek van Koekeloere is nu te downloaden.
 
 
 
Een gratis Engelse website, maar erg simpel.
Je kunt de leerlingen zelf een magazine laten maken. Ze kunnen kiezen uit een aantal standaard opmaken en daarna zelf foto's en teksten veranderen. Er staat een filmpje voor de uitleg.
 
 
 
Goed om er op school eens over te praten: welke regels zijn er eigenlijk en wie bepaalt dat? Als kinderen zelf regels zouden mogen maken, welke zouden dat dan zijn?
Ook een goede Engelse les
 
 
 
Dit is een online lesmethode voor AK/NA voor de groepen 6 en 7. Veel digibord en interactief lesmateriaal.
Behalve deze interactieve lessen is op Veeteelt.nu nog veel en veel meer (film)materiaal te vinden dat je in de les en op je digibord kunt gebruiken. Ook zijn er veel spelletjes te vinden die de leerlingen zelfstandig kunnen doen
Op veeteelt.nu kun jij je gratis inschrijven (registreren). Je krijgt daarmee toegang tot het afgeschermde deel van deze website voor docenten met o.a. de antwoorden en handleidingen die bij de (interactieve) lessen horen.
 
 
 
Het is nu kinderlijk eenvoudig om mooie elfjes te maken.
Direct te gebruiken op het digitaal schoolbord of op de iPad in de klas.
 
 
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Op meesterMichael staan vele toetsen om in ParnasSys in te voeren. Heb je zelf ook een toets gemaakt? Stuur hem naar info@meestermichael.nl en ik zet hem erbij.  
 
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
Nog meer prentenboeken vind je HIER
 
Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 L2S Spraaksoftware ondersteunt bij (voor-)lezen, en schrijven. Laagdrempelig, eenvoudig te bedienen en zeer betaalbaar.
Een perfecte oplossing voor (o.a.) de zorgleerlingen (dyslexie en meer) op school en thuis.
Kijk op www.L2S.nl voor uitvoerige informatie en een gratis 30 dagen versie.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar: 
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
 
 
Gratis Nieuwsbrief 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
Sponsor
De digitale juf
voor taal en rekenen
 
Sponsor
 
Muizen, Toetsenborden,
Oortelefoons, Routers, Hoofdtelefoons
UTP-kabels,
 ICT-accessoires
 
  
 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
   
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl