Nieuwsbrief Sensomotorische integratie
november 2010
 
In deze nieuwsbrief:
 
 
Website van Cat Lichtenbelt:
 
Cat Lichtenbelt geeft een gratis Engelstalig on-line tijdschrift uit over sensomotorische integratie. In oktober heeft ze een interview met mij gehouden; in het Engels en in het Nederlands. Naast allerlei andere lezenswaardige zaken kunt u op haar website het interview horen en lezen. www.sensoryflow.com   
 
Sensomotorische integratie bij pubers:
 
Toegevoegd aan de website sensomotorische integratie: informatie over de sensomotorische integratie bij pubers. Nu met de goede link:
 
Speelgoedtips:
 
Stabilo pennen: pennen, die geschikt zijn voor beginnende schrijvertjes en andere kinderen die moeite hebben om hun pen goed vast te houden. Door de speciale vormgeving liggen ze gemakkelijk in de hand. Ze zijn er voor rechts- en linkshandigen, in verschillende kleuren en de inkt is uitwasbaar. Stabilo heeft ook kleurpotlloden en ander schrijfmateriaal die door hun speciale vormgeving gemakkelijk kunnen worden vastgehouden. Verkrijgbaar in warenhuizen, de kantoorboekhandel en speelgoedzaken. 

Voor nog meer ideeën voor Sinterklaas of Kerst kijken bij Cadeautips.

 
Cursussen en studiedagen:

De data voor de cursussen sensomotorische integratie die in februari 2011 beginnen. 

Voor  ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten werkzaam met kinderen:
  • 3, 4 februari, 3, 4 maart, 7, 8 april, 19, 20 mei, 16 en 17 juni 2011
Voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten werkzaam met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking:
  • 9, 10 februari, 10, 11 maart, 14, 15 april, 26, 27 mei, 23 en 24 juni 2011

Er is nu ook accreditatie verleend voor ergotherapeuten en oefentherapeuten.  Voor fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten was  al eerder accreditatie verleend. Zie verdere informatie cursussen

Studiedagen  voor paramedici  die eerder de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd: Het vestibulaire systeem en de 'lol' van het bewegen.   

Deze tweedaagse bijscholing wordt in Groningen gehouden.

Voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten werkzaam met kinderen die eerder de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd: 
  • donderdag 31 maart en vrijdag  1 april 2011.
Voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten werkzaam met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking die eerder de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd:     
 
  • donderdag 26 januari en vrijdag 27 januari 2012               
Voor deze  studiedagen is accreditatie verleend voor ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten. Voor fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten was al eerder accreditatie verleend. Voor verdere informatie Studiedagen 

 
 
 
 Workshop Motorische observatie:

Lynn J. Horowitz, MHS,OT heeft een nieuwe versie van de motorische observatie opgesteld met leeftijdscores. Informatie hierover vindt u op haar website: www.motorobservations.com

Op 11 februari 2011 geeft zij hierover samen met anderen een workshop. Nadere informatie is te vinden op:  Informatie workshop Motorische observatie.
 
 
 
 
 SI Workshop for Clinicians & Educators
 
UNDERSTANDING SENSORY INTEGRATION & PROCESSING
Churchill College, Cambridge, England
March 23-25, 2011


LUCY JANE MILLER, PHD, OTR:
Sensory Integration & Processing: The STAR Center Model of Assessment and Treatment  
Dr. Miller is the author of Sensational Kids: Hope and Help for Children with Sensory Processing Disorder, and one of the world’s most highly regarded experts in the area of sensory integration and processing.  Dr. Miller trains in the assessment/intervention model she uses at her clinic, STAR Center.

INTEGRATED LISTENING SYSTEMS (iLs):
Practitioner Certification Training
iLs combines auditory training with visual and vestibular exercises.  Educators and clinicians, such as Dr. Lucy Jane Miller, use iLs to improve their results in the areas of sensory processing, regulation and communication.   Trainees will receive certification in iLs and may then purchase equipment direct at wholesale prices.  

CLICK HERE FOR DETAILS
 
Telefonisch consult:
Om de vragen te beantwoorden die mij regelmatig gesteld worden, is het mogelijk om tegen betaling telefonisch een consult aan te vragen. Informatie hierover is te vinden op: Telefonisch consult.
 
 
Boek van Winnie Dunn: 
 
Living Sensationally. Understanding Your Senses
Auteur: Winnie Dunn. Gebonden 213 pagina's, Jessica Kingsley Publicers, 2008. Ook als paperback verkrijgbaar.
Een boek over de verschillende manieren van verwerking  van zintuigprikkels en de de invloed daarvan op ons dagelijks functioneren.

Aanbevolen voor iedereen die meer van zijn eigen gedrag wil begrijpen en door daar rekening mee te houden de juiste keuzes kan maken wat betreft kleding, huis, relaties en werk.

Ook aanbevolen om kinderen en andere mensen met prikkelverwerkingsproblemen beter te begrijpen. Voor therapeuten werkzaam met de Sensory Profile geeft het veel achtergrondinformatie  over het gebruik van deze vragenlijst.
 
 
 
Nieuwsbrief:
 
 
U krijgt deze nieuwsbrief omdat u in mijn adressenbestand voorkomt.
 
Iedereen die belangsteling heeft voor sensomotorische integratie, sensorische integratie, sensorische informatie verwerking of sensory processing kan zich voor de nieuwsbrief aanmelden via de website sensomotorische integratie.  Aanmelden.
 
Heeft u geen behoefte aan deze informatie dan kunt u zich voor deze nieuwsbrief afmelden. Uitschrijven / Gegevens wijzigen
 
U kunt de nieuwsbrief ook naar andere belangstellende doorsturen.  Stuur deze email door naar een vriend
 
Deze nieuwsbrief zal afhankelijk van de beschikbare wetenswaardigheden verschijnen. U kunt ook informatie voor deze nieuwsbrief insturen.  
 
 
Met vriendelijke groet
Els Rengenhart