Nieuwsbrief, November 2015

Snel naar:
21 november: Poolbiljarten voor oudere jeugdleden
12 december: Cursus schaatsen slijpen
12 december: Winter-feest voor alle jeugdleden
19 december: Clubkam-pioenschappen Leiden
23 januari: Bezoek indoor speeltuin voor jongste jeugd
20 februari: Clubkam-pioenschappen Haarlem
12 maart: Bezoek indoor trampolinecentrum voor alle jeugdleden
3 - 5 juni: Schaatskamp
 

 
Sponsors van de STS-KGM

Van de Voorzitter
Beste IJsvrienden,
 
Als voorzitter van een schaatsvereniging verwacht je midden november toch wel wat winterse temperaturen, de stamppot op tafel! Maar als ik nu naar buiten kijk geeft de thermometer een temperatuur aan van 15°C. Dat slaat toch nergens op!
Maar wat zeur ik eigenlijk toch, hoe relatief is dit als je de berichten uit Parijs ziet. Is de wereld gek geworden? Waarom moeten verschillen van mening of inzicht uitgevochten worden met kogels en bommen? Waarom kunnen we niet gewoon naast elkaar leven en genieten van de verschillen die er zijn tussen mensen. Hoe saai zou het zijn als we allemaal hetzelfde zijn, hetzelfde eten of naar de zelfde kerk  gaan??
 
Afijn, natuurlijk gebeuren er ook gewoon hele mooie dingen binnen onze club. Floris heeft een mooi PR gereden op de 1000 meter in Inzell (1.14,24), Britt heeft haar tijd op de 500 meter in Erfurt scherper gezet (42,81), maar ook de rest van de club doet het gewoon goed: een hele berg PR’s heb ik al voorbij zien komen. Waar de zomertrainingen al niet goed voor zijn!
 
Afgelopen periode hebben alle (licentie)wedstrijdschaatsers hun eigen speedpak kunnen ontwerpen en zijn de beste 3 ontwerpen door ZAES verder uitgewerkt tot een professioneel ontwerp. Deze 3 winnende ontwerpen zijn retour gestuurd naar de rijders en die hebben allemaal mogen stemmen op hun favoriet. En we hebben een winnaar! Het pak dat ontworpen is door Iris Butter heeft gewonnen en daarmee heeft ze een mooi taart verdiend!
Het speedpak zal nu verder worden uitgewerkt en worden besteld. We hopen de pakken vóór de clubkampioenschappen binnen te hebben, zodat iedereen er weer helemaal top bij zal rijden.
 
Ik wil het hier even bij laten, ik zie iedereen wel weer op en rond de ijsbaan,
 
Met sportieve groet,
Jeff van Nobelen
 
Clubkampioenschappen Leiden, 19 december
Meld je aan voor de onderlinge clubkampioenschappen voor de jeugd, 19 december!
 
STS, Kagermeer en Lisserbroek organiseren gezamenlijk hun clubkampioenschappen voor de jeugd in de Schaatshal Leiden. Hierbij nodigt STS-KGM al haar jeugdschaatsers uit om mee te doen aan deze wedstrijd. Dit zijn alle jeugdschaatsers van de STS, van Kagermeer en van Lisserbroek die op de volgende uren schaatsen:
 
1. Leiden, dinsdagavond, de groepen van Jan, Marians, Anouk, Corrin, Richard en Kai.
2. Leiden, donderdagavond, de groep van Olaf en Ronald.
3. Haarlem, woensdagavond, de groep van Martin en Richard.
4. Haarlem, zaterdagochtend, 9:25, de groepen van Maybritt, Stan, Jelle en Michel.
 
Iedere deelnemer start 2x in zijn/haar categorie. Voor alle deelnemers is er een aandenken. Prijsuitreiking is na afloop in de kantine. Doe mee, een mooie kans om je PR’s te verbeteren, en we hopen zelfs op een mooi clubrecord!  Het is een leuk sportief evenement en we hopen dat alle kinderen gaan meedoen! Natuurlijk zijn papa, mama, broer, zus, opa, oma, oom, tante, neef, nicht, vriend en vriendin welkom om te komen aanmoedigen. Hartstikke leuk! Toegang is gratis.
 
Wanneer:    Zaterdag 19 december 2015
Waar:         Leidse Schaatshal, Vondellaan 41
Hoe laat:     07:45 – 08:45 ’s Ochtends
Voor wie:    Alle jeugdschaatsers van de STS, KGM en Lisserbroek
Aanmelden: Voor zondag 13 december 2015, met een e-mail naar jeugd-leiden@sts-kgm.nl. Verhinderd? Laat het dan ook graag weten.
Kosten:       Geen.
 
Overzicht wedstrijden districtskampioenschappen
Dit jaar zijn er weer verschillende wedstrijden voor de jeugd die op dinsdag- en donderdagavond in Leiden schaatst. Deze wedstrijden zijn districtskampioenschappen en worden georganiseerd door het KNSB District Sassenheim (is niet de IJsclub). Alle wedstrijden zijn in de Leidse Schaatshal, behalve de wedstrijd op 16 maart, die is ’s-Avonds in Haarlem.
 
Vrijdag 08-01-2016, 18.00-22.00 uur, Nieuwjaarswedstrijden, alle categorieën, op uitnodiging
Zaterdag 16-01-2016, 6.45-8.45 uur, DK Welpen
Zaterdag 30-01-2016, 6.45-8.45 uur, DK Pupillen
Zaterdag 13-02-2016, 6.45-8.45 uur, DK Benjamin en Mini
Woensdag 16-03-2016, 18.30-22.00 uur, DK Junioren met en zonder licentie
Vrijdag 25-03-2016, 18.00-22.00 uur, Andries Kwik Bokaal, alle categorieën, op uitnodiging
 
Met de peildatum 1-7-2015, Benjamins zijn 6 jaar of jonger, Mini’s zijn 7 of 8 jaar, Welpen zijn 9 of 10 jaar, Pupillen zijn 11 of 12 jaar. Junioren zijn 13 jaar of ouder.
 
Alle schaatsers, ouders en/of verzorgers worden t.z.t. gemaild over hun deelname.

Julen Duivesteijn Pérez wint slagroomrace!
Nog even over de zomertrainingen voor de jeugd. Die stopten begin oktober, net nadat de vorige nieuwsbrief verscheen. U heeft dus nog tegoed wie de Slagroomrace heeft gewonnen.
 
De slagroomrace is een wedstrijdje die gedurende het zomerseizoen wordt gedaan bij de jeugd. Tijdens 3 trainingen worden er elke keer 3 sportieve onderdelen afgewerkt, aan het einde tellen de beste 6 resultaten. De pupil die de meeste punten heeft gehaald heeft gewonnen, heel simpel. De onderdelen zijn allemaal verschillend, en elke pupil is wel ergens goed in. Er zijn sprintraces, balansraces, hindernisraces, plankenraces, sprongraces, reactieraces, etc.
 
Dit jaar stak één pupil er met kop en schouders boven uit, namelijk Julen Duivesteijn Pérez, want hij won 7 van de 9 onderdelen. Mijke Zwetsloot, vorig jaar tweede werd dit jaar ook weer tweede. Julen trakteerde iedereen op een stukje taart en zo werd iedereen een beetje winnaar van de slagroomrace en weer een leuk seizoen van zomertrainingen. Speciale dank voor begeleiders Richard Jansen en Rinus Mazee voor hun inzet!
 
 
Cursus schaatsen slijpen, 12 december
We organiseren weer een introductie- en bijspijkercursus over het slijpen van schaatsen. Dat gaan we doen op zaterdag 12 december, vanaf 15:00 tot alle schaatsen scherp zijn (ongeveer 17:00) in het clubhuis van de Sassenheimse IJsclub. Dat is een week voor de onderlinge jeugdkampioenschappen, dus mooie gelegenheid om de schaatsen van de jeugd lekker scherp te krijgen! Als je ze hebt: neem dan je eigen slijpspullen mee!
 
Let op: het gaat alleen door bij voldoende belangstelling, dus meld je aan t/m vrijdag 11 december bij michel.hulshof@xs4all.nl.

Verslag van de Technische Commissie
We schaatsen weer! Gelukkig maar. Echt winters is het niet, de temperaturen zijn zelfs zo hoog dat het voor de kunstijsbanen een enorme uitdaging is om het ijs te behouden. Gelukkig krijgt de ijsmeester in Haarlem het voor elkaar om de baan berijdbaar te houden. Leiden is overdekt, dus daar zijn er minder problemen met de buitentemperatuur.
 
In september is het altijd erg druk voor de club, er moeten dan veel dingen geregeld worden, veel mutaties en laatste wensen worden verwerkt, niet alleen van de rijders, maar ook van de trainers en begeleiders. Altijd weer een opluchting als de trainingen en de lessen en trainingen weer begonnen zijn. Dan wordt het weer “rustig.” En kunnen we ons weer richten op datgene wat we het liefste doen: SCHAATSEN!
lees meer
 
STS-KGM in het Jeugdjournaal
Op 29 oktober heeft het Jeugdjournaal een item gewijd aan het teruglopen van jeugdleden bij schaatsverenigingen. Op de IJsbaan Haarlem kwam een cameraploeg opnames maken van de woensdagavondgroep van de STS-KGM. Klik op deze link om de uitzending nog eens terug te kijken. Vanaf 6:50 start het item over de STS-KGM waarin diverse jeugdschaatsers en trainer Martin Hersman zijn geinterviewd.
 
Verslag uit het marathonpeloton
Op het moment van schrijven hebben de Marathonners nog maar twee wedstrijden (van de tien) gereden. Er zijn weer van allerlei nieuwigheden bedacht om de marathonners bezig te houden. Zo is de tussensprint niet meer in een vaste ronde, maar luidt de jury de bel naar eigen inzicht (m.a.w. als het tempo een beetje inzakt, d.w.z. als iedereen er een beetje doorheen zit). Bovendien tellen de punten van de tussensprint niet meer mee in het klassement, maar komt er een apart tussensprintklassement. Er is ook veel meer aandacht voor veiligheid: iedereen is verplicht snijvaste handschoenen te dragen. Helmen zien we ook steeds meer, maar zijn nog niet verplicht.
 
Corrin Duivenvoorden en Michel Hulshof rijden in de M2, Bas de Zwart in de M3, Joost Neuvel en Clément Torre in de M4. Alleen Corrin, de M3 kampioen van vorig seizoen, heeft zich tot nog toe kunnen mengen in de strijd om de punten. Hij werd 3e in de 1e race, en 8e in de 2e. Voor de eerste plaats ervaart hij sterke concurrentie uit Leimuiden en van het Noordwijkse wespenvolk (vanwege hun immer zwart-gele pakken :-)).
 
Trainer van dienst is dit seizoen Rinus Mazee. De groep is intussen behoorlijk gegroeid. Daar waar we een paar jaar geleden nog maar 6 rijders in de trainingsgroep hadden, verschijnen er nu soms 13 schaatsers op het ijs. Met 2 jonge honden (Stan Zirkzee en Jelle van Rijn, B-junioren), 2 oude rotten (Cees van der Plas en Henny Koetsier) en alles er tussen in. Er worden veel tips aan elkaar gegeven, en vooral die van Cees zijn altijd zo waar als een koe: "altijd voorin zitten!" (maar nog niet zo makkelijk gedaan :-)).

Speciale aanbieding nieuwe clubkleding
Zoals in de nieuwsbrief van september al aangekondigd hebben we vanaf dit seizoen nieuwe clubkleding. De clubkleuren zijn (uiteraard) ongewijzigd, wat nieuw is zijn het STS-KGM logo en de nieuwe sponsor Royal Van Lent - Feadship. We hebben momenteel zowel 2nd layer jacks als thermo salopettes op voorraad. Los kunnen we deze aanbieden voor 45,- per stuk. T/m eind van dit jaar hebben we echter een speciale aanbieding: jack + salopette samen voor slechts 75,-!
 
Mocht je gebruik willen maken van deze aanbieding, stuur dan een mail met daarin je NAW-gegevens en de gewenste maat naar nieuwsbrief@sts-kgm.nl. We zullen dan z.s.m. contact met je opnemen.
 
Ook hebben we nog beperkte beschikbaarheid van de vorige generatie STS-jasjes. Deze kunnen we nu voor een zeer scherpe prijs aanbieden. De laatste stuks bieden we hierbij met 50% korting aan:
 
Tenslotte hebben we ook nog een paar speedpakken en marthonpakken beschikbaar. Deze zijn weliswaar gebruikt, maar nog wel in goede staat. Hiervoor geldt een zeer speciale prijs van € 30,-!!!

Jeugdactiviteiten 2015/2016
Allereerst goed nieuws, het jeugdactiviteiten-team is versterkt met twee nieuwe gezichten: Sandy van der Ploeg, moeder van de jeugdschaatsers Lijsje en Lenthe, en Mariëlle Langeveld, moeder van de schaatsers Fleur, Roy en Femke. Vol enthousiastme zijn zij samen met Marinka en Margot begonnen met de voorbereidingen voor de jeugdactiviteiten van komend seizoen! Hieronder alvast een kort overzicht van de geplande activiteiten, de officiële uitnodigingen met meer informatie volgen later:
 
Zaterdagavond 21 november
Poolbiljarten met alle schaatsers die op donderdag in Leiden,  ma/wo-avond in Haarlem of zaterdagochtend om 7.00 uur in Haarlem schaatsen
Zaterdagavond 12 december
Winterfeest voor alle jeugdleden
Zaterdagmiddag 23 januari
Bezoek indoor speeltuin met alle jeugdschaatsers die op zaterdagochtend in Haarlem of dinsdagavond in Leiden schaatsen
Zaterdagmiddag 12 maart
Bezoek indoor trampoline-centrum met alle jeugdleden

Rabobank Clubkas campagne
Namens de Sassenheimse IJsclub wil ik iedereen bedanken die gehoor heeft gegeven aan de activiteit van de Rabobank. Wij waren genomineerd en hebben maar liefst €3.000,- gekregen om een start te maken met de verbouw van ons geliefde, maar in slechte staat verkerende clubgebouw. We gaan starten met de vervanging van kozijnen en ramen.
 
Nogmaals bedankt en ik hoop dat iedereen volgend jaar weer meedoet.
 
Namens het bestuur,
Rob Kuyp

1000 Rondjes van Leiden, 13 december
Vanaf heden is de inschrijving voor de 6e editie van de 1000 rondjes van Leiden geopend. Opzondag 13 december om 6.30 uur zal het startschot weer klinken.
 
Naast de 1000 rondjes voor de echte bikkels, is het ook mogelijk om resp. 250, 500 of 750 rondjes te rijden. Voor de snelste deelnemer van de 1000 rondjes staat eeuwige roem en een fraaie beker klaar.
 
Ook is het mogelijk om de 1000 rondjes in een estafetteteam van max. 5 rijd(st)ers af te leggen. Het snelste team verdient de ‘Goede Doelen Gouden Schaats’. Inschrijven voor de 1000 Rondjes van Leiden kan via deze site.
 
Het goede doel is ook dit jaar weer het Willem-Alexander Kinderfonds WAKF LUMC. Het WAKF zamelt geld in voor de kindvriendelijke aankleding van de baby-, kinder- en tienerkamers, ontspanningsfaciliteiten en communicatiemogelijkheden van ernstig zieke kinderen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

KPN Junior Schaatsclub
Ben jij de sport journalist van de toekomst? Doe dan nu mee aan de kinderpersconferentie in Thialf.
 
Tijdens de evenementen in Thialf zal er ook dit jaar weer een kinderpersconferentie plaatsvinden. Op deze persconferentie krijgen 10 kinderen de kans om hun vragen te stellen aan de topschaatsers van Nederland! Ben jij ook nieuwsgierig naar het lievelingseten van Sven? Of heb je altijd al willen weten hoe de broertjes Mulder hun bocht zo goed kunnen rijden? Geef je dan snel op voor de kinderpersconferentie!
 
Let op: deelnemen kan tot uiterlijk  22 november 2015! Aanmelden kan via deze link.
 
Altijd al een medaille uit willen reiken aan een echte topper? Pak nu je kans!
 
De komende maanden staan er een aantal grote toernooien op de planning in Thialf, Heerenveen. De KPN Junior Schaatsclub is op zoek naar een aantal toppers die mee zouden willen helpen met het uitreiken van de medailles tijdens een van deze toernooien!
 
Om kans te maken op deze unieke beleving moet je onderstaande rebus oplossen en de vraag uit de rebus beantwoorden.
 
Je kunt tot uiterlijk 22 november 2015 meedoen met de prijsvraag via deze link!
 
Aankondiging jeugdkamp: 3-5 juni 2016
Ook dit jaar gaan we weer met alle jeugdschaatsers van 9 jaar en ouder een weekend lang op kamp! Dit jaar gaan we naar Ermelo en wel in het weekend van 3-5 juni. Begin volgend jaar volgt de officiële uitnodiging met meer informatie, maar zorg alvast dat je het weekend vrijhoudt!

Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb