H2W | Mei 2015

H2W
H2W

Ook dit jaar was het bezoek aan de grootste ICT beurs en congres ter wereld in de zorg (HIMSS15) weer een groot succes. H2W Partners had zoals gebruikelijk een EPD flight tour georganiseerd over de beursvloer waar de in Nederland opererende EPD leveranciers werden bezocht. De belangstelling voor de EPD flight tour was groot. Meer inschrijvingen dan plaatsen. Naast EPD oplossingen was er voldoende tijd en gelegenheid om naar specifieke E-Health oplossingen te kijken. Het aanbod op E-Health gebied neemt jaarlijks toe. Een interessante ontwikkeling zijn de “kant en klare” toepassingen voor het toegankelijk maken van al uw data (big data solutions). Veel leveranciers springen in dit gat.

Volgend jaar staat het HIMSS gepland van 29 februari tot en met 4 maart in Las Vegas.

Meer informatie over dit onderwerp

H2W

Facilitair management blijft volop in ontwikkeling. Vele trends passeren de revue en een daarvan richt zich op het integraal aanbieden van de facilitaire diensten. Daarin zijn facilitaire organisaties bezig om de dienstverlening te ontwikkelen volgens het “regie model”. Maar wat betekent dit nu voor uw organisatie en wat gaat dit u opleveren?

”Een regie organisatie is een organisatie die de vraag en aanbod op elkaar afstemt, deze op strategisch en tactisch niveau organiseert en de operationele activiteiten in hoge mate heeft uitbesteed” (naar Twynstra Gudde, 2010).

Waarde toevoegen aan het primaire proces van de organisatie. Dat is de doelstelling van de facilitaire regie organisatie. Hiermee wordt getracht kosten te besparen, de processen te verbeteren, het serviceniveau te verhogen, efficiënter omgaan met middelen en verwachtingen van medewerkers managen.

Meer informatie over dit onderwerp

H2W

Medisch Specialist blijft ondernemer.

Ook ná de invoering van de integrale bekostiging in de zorg kunnen medisch specialisten als zelfstandig ondernemer blijven opereren. Dat blijkt uit een beslissing die de inspecteur van de Belastingdienst in Hoorn vorige week heeft genomen. De conclusie van de inspecteur zet de deur wijd open voor een terugkeer naar het model van vóór 1 januari 2015.

Lees meer...


Ouderen ontdekken wooncommunes.

Van de ouderen beseft 55 procent dat ze op het gebied van wonen en zorg zelf (financiële) oplossingen moeten zoeken. Tien procent van de ouderen denkt serieus na over wonen in een woongroep met behoud van eigen regie en waar nodig met ondersteuning van een zorgorganisatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.000 leden van Vierstroom, een onderdeel van Fundis, met een gemiddelde leeftijd van 69 jaar. Het onderzoek toont verder aan dat de helft van de respondenten positief oordeelt over de eigen (financiële) mogelijkheden. Voldoende financiële middelen geven rust. Gebrek aan een sociaal vangnet leidt tot (kop)zorgen.

Lees meer...

H2W

H2W
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel
0413 244 130
info@h2w.nl
www.h2w.nl

 
Website H2W