ART MAART/APRIL
16 maart 2018


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
ART Hilversum brengt inwoners van Hilversum in contact met het het werk van kunstenaars die hier wonen/werken. In onze (bijna) maandelijkse nieuwsbrieven geven we ook tips van exposities elders die je niet mag missen.
 
43 kunstenaars bij ART Hilversum in 2018
Het komend jaar doen er 43 kunstenaars mee aan de activiteiten van ART Hilversum. Daaronder de Open Atelier Dagen in juni. Dit zijn de namen:

Louise Adams, Hans Almekinders, Arendina Borreman, Marloes Chater, Giel Clijsters, Fred Couprie (postuum), Maaike Danz, Edith van Eijden, Peggy Eras, Vincent van der Geest, Marijke Geeve, Tamara Giesberts, Martin Groen, David Iserief, Gerard Janssen, Elganan Jelsma, Bo Jonkman, Anet Kazemier, Carla Kleekamp, Hetty Kok, Loes Koop-man, Paul Kwisthout, Hazel Ling, Romanina Mandri-cardo, Mark van Praagh, Gerard van Santen, Dick Sierksma, Bibi Smit, John Cees Smit, Nathalie Sook, Joni Spaan, Claudia Spruit, Eric Tiggeler, Ludek Tikovsky, Deodaat Visser, Bart van der Voort, Karin Welhuis, Sacha Wendt, Hanke Wiegand, Monique van Wijk, Ems Willems, Mattijs Wolthaus, Marten Yestra.
 
Werk van een van de nieuwelingen, Eric Tiggeler

Foto's en interviews
Van alle kunstenaars worden gepresenteerd op de website van ART Hilversum. Zie nu alvast: Marten Yestra, Elganan Jelsma, en Gerard van Santen.
 
Je kunt kunst ook lenen!

 
Is kunst kopen een te grote stap, dan is kunst lenen ook een goeie manier om mooi werk in huis te halen. Kunstuitleen Gooi en Eemland heeft een collectie van ca. 8.000 kunstwerken. Ook werk van Hilversumse kunstenaars vind je hier. Op de website van de Kunstuitleen vind je de collectie, waarbij je kunt zoeken op kunstenaar en op techniek. En daar kun je ook kunst reserveren
Het zijn de kunstenaars zelf die hun kunst aanbieden aan de kunstuitleen. Een selectiecommissie gaat op bezoek in de ateliers, kennismaken, en uitkiezen wat in de collectie past. Of er trends zijn in waar bezoekers naar vragen? Lees verder
 
 
BEZOEK AAN KUNSTENAARS HILVERSUM IN MAART

Hetty Kok, expressief beeldhouwer, dinsdag 23 maart
 
ART Hilversum organiseert met Seniorenvereniging Hilversum bezoeken aan kunstenaars. In maart aan beeldhouwer Hetty Kok. Zij exposeert in binnen- en buitenland. Veel voorkomende thema's zijn paarden, vrouwen en portretten in klei en brons. Kenmerkend zijn haar diverse stijlen afhankelijk van haar stemming, soms in grote toetsen dan weer geheel glad, figuratief en abstract.
In haar laatste werk zijn de ruimtes opmerkelijk, zodat er een doorkijk ontstaat. We zullen met Hetty in gesprek gaan over de vraag waar ze haar inspiratie vandaan haalt, hoe ze zich in de loop van de jaren ontwikkeld heeft, hoe het is om te werken in opdracht, of juist liever vrij, zonder opdrachtgever.

Datum vrijdag 23 maart, 14.00 uur
Verzamelen bij zijn atelier: Hoge Naarderweg 87
Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via info@arthilversum.nl
 
Ditjes en datjes

Aandachtig publiek bij het bezoek aan Vincent van der Geest, zie foto links.
En Mark van Praagh hield uitverkoop in zijn atelier op de Hilversweg.

Hij blijft wel in Hilversum, nl. in de Globe-Kunstbarak. Foto rechts
 
HILVERSUMSE KUNSTENAARS EXPOSEREN

Kunstliefde in Utrecht

 
In de tentoonstelling 'Not about me' van 10 maart tot en met 1 april in Kunstliefde Utecht, exposeren ART Hilversum deelnemers Carla Kleekamp en Gerard van Santen.
De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag, Nobelstraat 12a, van 13.00 - 17.00 uur. Zie hier.
She-Gallery in Nuenen
 
Een expositie met een Hollands tintje als rode draad door de galerie. Van Maxima tot Van Gogh, van Royal Blue tot Kaas, van Melkmeisje tot Beatrix, aardappels en tulpen...
Met onder andere werk van Hilversummer Bart van der Voort. Tot 15 april. Zie hier.

 
 
Filmpje
Ter afsluiting:

5 Piano Guys, 1 piano: leuk filmpje
 

We zijn actief op Facebook
 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand, en in de periode van exposities vaker. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
Stuur deze email door naar een vriend(in)