Innehåll
 
- 58 eller 59 problem
- FrågVis - utbränd
- Well-well-well
- Vindrutetorkaren
- Grönt och gott

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Det kan finnas problem med att göra det själv.
 
 
Teknikens under, eller blunder?
 
 
Citat 
 
 
Ibland snavar människor över en möjlighet, men de flesta reser sig och skyndar vidare som om ingenting hade hänt.

W. Churchill. 
 


Har du 58 eller 59 problem?
 
 
Har du tänkt att bara jag har löst alla problem, då ska jag sätta igång? Om så är fallet tänk på det buddhistiska uttrycket "De flesta har 58 problem. En del har 59 problem, det är de som tror att de kommer att bli problemfria".
 
Det innebär inte att vi inte ska lösa problem, för hellre 58 små än stora problem. Däremot handlar det om att om du vill få något gjort är det bara att sätta igång givet de förutsättningar som du har just nu och inte i ett drömscenario.
 
Vill du få mer inspiration till handling, är du välkommen att läsa min senaste bok "Målskillnad" som just handlar om hur du skapar kraft i dina handlingar (AdLibris / Bokus).
 
Känner du att behovet är stort på din arbetsplats, kör jag fortfarande den uppskattade modellen att köp minst 50 böcker direkt av mig så kommer jag och håller en föreläsning på upp till två timmar.
 
FrågVis - Stress rehab eller prehab
 
FrågVis är enkäter där jag vill få din hjälp med hur olika situationer upplevs och hur vi kan utvecklas. Denna gång handlar det om utmattningssyndrom (utbränd). Av den anledningen önskar jag bara att du som tidigare har drabbats eller nu är sjukskriven för utmattningssyndrom svarar.
 
Enkäten är anonym. Det är bara sex klickfrågor som är obligatoriska och då går den snabbt att fylla i. Sen finns det också tre valfria fritextsfrågor. Efter du fyllt i den kan du se den samlade statistiken över vilka svarsalternativ som valts på klickfrågorna. Du hittar enkäten på sv.surveymonkey.com/r/T8786DV
 
Bloggen well-well-well
 
 
Jag fortsätter göra inlägg och reflektioner på på bloggen well-well-well.personbasta.se gå gärna in och kommentera. 
 
 
 
 
 
Vindrutetorkaren - från lätt till tuff
 
 
Denna gång visas hur en övning kan skalas från lätt till tuff. Du kan göra den tuffare både för att du har utvecklats eller för att du vill utvecklas, det som kallas progression. Klicka på bilden för att köra igång videon.
 
Bra för hälsan, miljön och plånboken
 
 
Denna månad kommer inte något vanligt recept, istället får du tips på en effektivare hushållning av våra resurser samtidigt som du får råvaror som är närproducerade i ditt eget hem. Följ länken till Uppskattat där jag hittade dessa smarta tips.
 
Vill du ha ännu fler tips och inspiration för mat som är bättre för hälsan och miljön utan att det blir dyrare är boken MATematik suverän (Adlibris / Bokus).
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se