Nieuwsbrief 12-2014
Alpaca Mountain/De IJspoort
  Oktober 2014
Hallo allemaal
Bedankt dat jullie je aan hebben gemeld voor de nieuwsbrief van Alpaca Mountain / De IJspoort. Uiteraard mogen jullie deze nieuwsbrieven doorsturen naar andere geintresseerde, maar zij kunnen zich ook zelf op de site aanmelden.
 
Allereerst even een berichtje over De IJspoort: Omdat het ijsseizoen ten einde loopt zijn wij:       OPEN t/m aanstaande zondag 12 oktober 2014. Helaas zullen wij niet alle smaken tot het laatst op voorraad hebben, wij hopen op uw begrip hiervoor. Vrijdag 3 april 2015 zijn wij weer OPEN voor u.
 
Door de vakanties en de geboortes heeft u even geen nieuwsbrief ontvangen, wij gaan de komende tijd een nieuwe alpaca en de 4 cria’s voorstellen die bij ons geboren zijn.
AM La Belle
 
We beginnen met: AM La Belle. Ze is geboren op 25-4-2013, ze is bruin en heeft een mooie en fijne vacht maar ook heel leuk. Haar moeder is OL Abby en haar vader WF Earl Grey. Haar geboorte hebben we helemaal kunnen filmen erg leuk en spannend z’n eerste bevalling van een alpaca, fantastisch om te ervaren hoe de natuur alles “geregeld” heeft.
 
Ze ontwikkelt zich goed en eet goed maar speelt ook veel met de andere cria’s, ze is op 29 augustus geschoren, gelukkig heeft sindsdien de zon flink geschenen wat haar zeer zeker ten goede is gekomen.  
 

Dierendag bij Alpaca Mountain
 
Op 4 oktober 2014 vierden we de 1e keer dierendag bij Alpaca Mountain. Zie foto.  
Workshop wol spinnen 
Wij gaan in de wintermaanden, van november t/m februari, een leerzame workshop wol spinnen organiseren o.l.v. Irmgard van Alpaca Bamby, van vacht tot bolletje wol.  Zoals het zich nu laat aanzien hebben we de 1e (pilot)groep al compleet, 6 personen, maar er is ruimte voor een 2e groep van 6 personen. Het zijn +/- 7 avonden van 19.00 tot +/- 22.30 uur, koffie, wol en spinnewielen zijn aanwezig.
 
De kosten zijn we nog aan het berekenen, maar dat blijft acceptabel. (denken/hopen wij hahaha…) Dus: heeft u interesse, laat het ons z.s.m. weten via onze website of bel 06-20084990 (Twan)
 
 
Bedankt voor uw interesse en tot de volgende nieuwsbrief!
Marléne en Twan.
Alpaca Mountain/De IJspoort
Bergstraat 2 (boven op de “berg”) 
Sweikhuizen