Innehåll
 
- Musklerna ska arbeta
- Underbara klipp
- Nyheter
- Midsommarcombo
- Coreövning
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
Sensmoral: Rätt verktyg är viktigt att ha.
 
Sensmoral: Det är bra att vara språkkunning, eller ....
 
Citatet
 
Det bästa sättet att få fler saker gjorda är att bara göra en sak åt gången.
 
Okänd
Bra stolar eller bra ryggar?
Pratade med en chef som av företagshälsovården blivit rekommenderad att köpa in en ny arbetsstol till en av sina anställda. Problemet i det här fallet var den anställdes levnadsvanor. Överviktig, men framförallt ingen träning. Tråkigt att företagshälsovården väljer den lätta vägen och inte går till botten med problemet och skapar ett träningsprogram som stärker upp rygg- och mage. Våra muskler är gjorda för (och mår bäst av) att belastas och inte avlastas ännu mer i en ny stol.
 
Så låt dina muskler både arbeta och vila under semestern. Testa gärna jämviktstipset för att balansera en del av det ohälsosamma intaget på semestern med hälsosamma aktiviteteter.
Du väljer själv vad ett glas vin ska kosta dig i aktivitet för att kompensera för onyttigt innehåll. Om du bestämmer att varje glas vin ska kosta dig ex 50 armhävningar, sit ups eller liknande (ska göras inom 24 timmar efter du druckit det) så kanske du nöjer dig med 1,5 glas istället för 2 eller 3. Du kan självfallet välja minuters löpning/promenad istället för armhävningar och även sätta jämviktspoäng för choklad, glass och chips.
 
Lucky Loser rekommenderas av handbollsförbundet
 
Sedan det senaste nyhetsbrevet har jag blivit intervjuad både i GP och magasinet fotboll. Dessutom kommer Svenska handbollsförbundet att rekommendera Lucky Loser till sina ungdomstränare samt att den tas in på Svenska fotbollsförbundets förlag. Jättekul tycker jag. 
 
Midsommarcombo
 
Kanske ska du ut på något firande och då är det inte helt lätt att ta med sig kastrull med potatis, sillburkar, gräddfil med mera. Testa då denna busenkla combo som nästan har midsommarens alla smaker (utan jordgubbar).
 
 
Görs i pajform, små skålar eller muffinsformar. För att skapa en mängd motsvarande skålen ovan (14 cm i diameter) behöver du följande.
 
4 färskpotatisar (lite underkokta)
4 sillbitar från senapssill
1/2 knäckebröd
1 msk hackad gräslök 
 
Äggstanning bestående av
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1/2 dl mjölk
 
Skär potatisen i skivor som du lägger tillsammans med sillbitarna i din form. Bryt sönder knäckebrödet i cm stora bitar och blanda även med dessa. Salta efter behov och strö över hälften av gräslöken.
 
Blanda ihop äggstanningen och resterande gräslök, du kan också ta med lite spad från senapssillen i äggstanningen som du häller över potatisen, sillen och knäckbrödet. Ställ in i ugnen på 225 grader tills rätten får en fin färg (ca 20-30 minuter). Låt den svalna lite innan du tar med den till midsommarfirandet.
 
Coreövningen - The bridge
 
Kanske kör du plankan (kroppen hålls parallellt med golvet med stöd av fötterna och underarmarna) som är en jättebra statisk övning för de stabiliserande mag- och ryggmusklerna. För att nå fler muskler kan du testa the bridge istället för plankan. Du står rakt upp och böjer dig i höften så att fingrarna nuddar golvet. Nu går du med korta armsteg så långt du kan framåt utan att fötterna rör sig. När du inte kommer längre börjar du gå tillbaka igen med hjälp av armarna. När du går tillbaka försök att få rumpan att vara högsta punkten. Går du långt fram med händerna är detta en riktigt tuff övning som involverar många olika muskler.
 
 
Skapa en bra dag,
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i juli månads nyhetsbrev, vill du kontakta mig innan dess når du mig på något av följande:
 
0768-147080
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se