Innehåll
 
- Krokig väg till hälsan
- Eleiko Personal Trainer
- Kontraplankan
- Masserad grönkål

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Johan Glans, Sveriges roligaste stand-upare? 
 
    
En annorlunda biljakt
 
Citat 
 
 
"It is nice to be important, but it is more important to be nice."
Okänd
 
 
Planera en krokig väg för bättre hälsa 
 
För en tid sedan arbetade jag med mycket med ett företag som ville vara proaktiva och stärka hälsan för sina medarbetare. Det innebar bl.a. föreläsningar, fystester och coaching. En av männen som jag coachade spelade tennis och hade en sund approach till sitt spel. Han kalkylerade bl.a. med att han hade gjorde tre dubbelfel varje match. Fördelen med detta tankesätt som initialt kan ses negativt är följande: När han gjorde ett dubbelfel hetsade han inte upp sig så mycket utan kunde bibehålla fokus på matchen och därmed prestera bättre, till skillnad från en person som blir arg och irriterad på sig själv. Hur skulle din egen träning/utveckling se ut om du i en planering kalkylerar med ett vissa veckor eller uppgifter inte kommer gå helt enligt plan, kan det innebära mindre stress och färre besvikelser?  
 
Eleiko Personal Trainer
 
Under januari till mars var jag i den första kullen av Eleikos utbildning för personliga tränare. Det var en fantastisk utbildning och jag lärde mig så mycket intressant, hade otroligt roligt och träffade helt underbara människor. Efter att både klarat de teoretiska och praktiska proven kan jag nu titulera mig Eleiko Personal Trainer. Förhoppningsvis kan jag i nästa nyhetsbrev berätta hur jag kommer att arbeta med detta framöver.
 
 
 
Kontraplankan

Det är inte fel att träna plankan för bålstabilitet. För att få till en bra muskelbalans i kroppen bör du variera med kontraplankan som är en omvänd planka. Klicka på bilden så kör videon igång.

  
Masserad grönkål med torkade frukter
 
Detta recept är från min senaste bok "MATematikerna". I boken tog vi hjälp från ett antal duktiga personer som arbetar med mat. Erica Palmcrantz är en Sveriges kanske mest kända raw food inspiratör. I raw food värmer man inte maten för att inte förstöra näringsämnen. Detta var Ericas Quick food recept. I boken definierar vi Quick food som bra fast food. Om du vill köpa denna fantastiska bok rekommenderar vi AdLibiris för bästa pris och snabbaste leverans. Länk till boken >>.
 
 
Recept för 2-3 personer
 
8 grönkålskvistar (alt savoykål eller rödkål)
1 msk olivolja
2 röda äpplen
10 torkade fikon
8 torkade aprikoser
 
När du masserar in olivolja tillsammans med lite salt i kålväxter blir det som den är al dente-kokt men med alla nyttigheter bevarade.
 
Strimla grönkålen fint och lägg i en bunke
Tillsätt en nypa salt och olivoljan och massera in i kålen.
Skär de andra ingredienserna i små bitar och blanda ihop allting
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se