Nieuwsbrief Stichting Energy4All
 
Nieuwsbrief September Mito Maand 04 - 2023

September = Mito-maand
De maand september is bij Energy4All de mito-maand. Wereldwijd vragen wij aandacht voor mitochondriële ziekten in de “World Mitochondrial disease Week” van 18 – 24 september 2023.
Een van de activiteiten die wereldwijd worden georganiseerd is de “Light up voor mito” op zaterdag 23 september. We streven er naar, om dan zoveel mogelijk openbare gelegenheden in het groen op te lichten. 
 
In Nederland worden ook diverse evenementen georganiseerd, met als doel om meer bekendheid te vragen voor mitochondriële ziekten en informatie hierover te verstrekken.
 
MITO Estafette
Energy4All organiseert van 16- 23 september  de MITO Estafette in samenwerking met Join4Energy. Via vier routes vanuit Friesland, Zeeland, Texel en Groningen zullen gedurende deze week 60 gezinnen/patiënten vier groene mito-harten doorgeven. Gedurende deze week kan je alle harten en routes volgen via de updates op Facebook Mito-estafette
De aankomst is zaterdag om 16.30 uur, na de VKS informatiedag, bij Restaurant Meneer Vos, Winkelsteenseweg 99 in Nijmegen. Klik hier voor alle informatie over dit prachtige evenement.
 
VKS Informatiedag Mitochondriële ziekten
Zaterdag 23 september organiseert de VKS de jaarlijkse informatiedag mitochondriële ziekten. ’s Morgens van 10.30-12.00 uur is er een rondleiding in het laboratorium van het Radboudumc: Wat gebeurt er nu met mijn spierbiopt? Wat kunnen ze allemaal onderzoeken? Genoeg vragen die ze daar voor je kunnen beantwoorden.
Na de lunch (op eigen gelegenheid) is er van 12.30-16.00 uur het informatieve gedeelte met diverse lezingen en natuurlijk de update van het onderzoek. 
Klik hier voor informatie en aanmelden.
Na afloop, om 16.30 uur, zijn jullie allemaal van harte welkom bij de aankomst van de vier mito-harten van de MITO-estafette. Locatie is Restaurant Meneer Vos, Winkelsteenseweg 99 in Nijmegen.
 
Mito-Escaperoom
Zit jij op de middelbare school en ben je jonger dan 21 jaar? Heb je zin om met lotgenoten een vette escaperoom te doen? Dat kan, de "Tieners met een Mito" zijn van harte welkom!!!  Ontmoet  lotgenoten en ga samen de uitdaging aan op zaterdag 30 september van 13.30-15.00 uur. Locatie: The Team Building & House of Karts, Admiraal Helfrichlaan 6, 3527 KV Utrecht. Klik hier voor informatie en aanmelden.
 

 
 
 
Forza4Energy4All 2023
Het is bijna zover, wij zijn er klaar voor!
We hebben er weer enorm veel zin in, de 10de editie van Forza4Energy4All staat voor de deur. 115 deelnemers, vrijwilligers, supporters en organisatie reizen af naar Bormio in de Italiaanse Alpen. Dit jaar zullen we voor de fietsers, die dat willen, nog extra uitdagingen hebben.
Voorafgaand, op maandag 3 september, gaat een select gezelschap de Stelvio 3 x beklimmen of 2 keer met een extra lus via het dal.
Op de andere dagen tijdens het evenement kunnen niet 1, maar 2 bergen worden bedwongen per dag, Woensdag Bormio 2000 en de Gavia, donderdag de Eita en de Mortirolo en vrijdag 2 x de Stelvio. De energie die dit jaar wordt gegeven is extra groot.
Iedereen is er klaar voor en alles is weer goed voorbereid door de organisatie. Gelukkig mogen we ook weer rekenen op onze trouwe vrijwilligers die ons al jaren helpen. Wat dacht u van het mediateam, mecanicien, mascotte, verzorgingsposten, chauffeurs, opbouwploegen etc. Op bovenstaande foto's een kleine greep uit dit fantastische team. Zij zijn er ook weer allemaal bij.
Jullie kunnen ons volgen via updates op onze Forza4Energy4All en Energy4All social media Facebook, Instagram en wij zullen regelmatig "live" zijn gedurende deze dagen.
De deelnemers kunnen uw steun nog steeds goed gebruiken. Doneer op de actiepagina of koop een lot in de loterij en steun het team/deelnemer met uw bijdrage.
Hieronder staat de link met deelnemers, klik op de sponsor button achter hun naam en doneer.
Dank jullie wel!
 
 

HULP VOOR OPA TIKKIE TIKKIE!
Noodoproep van onze topvrijwilliger!!
 
Durf te vragen...........
 
Onder het motto van durf te vragen, willen wij: opa Tikkie Tikkie en oma Willem van Forza4Mees een oproep doen!
Sinds 2015 halen wij geld bijeen voor Stichting Energy4ll in een soort van kringloopwinkel.
Het bedrag wat wij gemiddeld per jaar ophalen ligt rond de 20.000 euro, dat is veel geld. Maar helaas zijn er al enkele jaren wat lichamelijke problemen bij opa aanwezig en is het voor hem bijna niet meer mogelijk om dit verder door te zetten zonder meer hulp. Dit is vreselijk jammer, dit is "echt z'n kindje"! We hebben enkele vrijwilligers maar die willen het niet overnemen.
Het is vrij intensief werk, veel spullen worden gebracht maar er moet ook toch nog veel worden opgehaald.
Dan moet dit alles nagekeken worden, schoongemaakt en opgeruimd! Kleding opgevouwen, boeken bij de boeken, enz.enz.
Het oud ijzer gebeuren wordt verzameld en op maandagmorgen door vrijwilligers gedemonteerd, gesloopt en in de daarvoor bestemde bakken gedaan, koper bij koper, rvs bij rvs, printplaten bij printplaten enz. enz.
De winkel is iedere dag open van 13.30-16.00 uur en op zondag zijn we gesloten! Er moet worden schoongemaakt, het toilet gepoetst en de vloer gezogen (flinke oppervlaktes). Foto's maken van diverse spullen die voor verkoop binnen komen en dan advertenties maken op marktplaats. Al met al is het enorm veel werk maar nogmaals het brengt veel geld op!
Jullie snappen nu denk ik wat onze vraag is, wij hebben hulp nodig, iemand of meerdere die ons willen komen helpen en die de toko eventueel na een inwerkperiode willen/kunnen overnemen. Opa gaat er echt mee stoppen. Wij zitten in Ravenstein.
Graag reacties via de mail: theowillemloop@hotmail.com  
 
Met vriendelijke groet,
Theo en Wilhelmien.
 

 
 
KOOP NU JE LOT VOOR DE 
ENERGY4ALL LOTERIJ 
STEUN ONS IN DE MITO MAAND
 
Dankzij vele sponsoren wordt de prijzenpot elke week weer groter. Wat dacht u van een heerlijke overnachting in een mooie B&B of hotel. Een dagje Rijksmuseum in Amsterdam of Groninger museum. Een nieuwe boor, Nespresso apparaat, tuinartikelen of een heerlijk kaas pakket. Spellen, puzzels, braadpan, messenset of een nieuwe Taxc als voorbereiding op Forza4Energy4All 2024. Dit is nog maar een kleine greep uit onze prijzenpot, kijk op de website wat u allemaal kunt winnen.
Uiteraard zijn wij nog steeds op zoek naar meer prijzen, neem contact met ons op, als u ons een mooie prijs wilt doneren.
Maar koop vooral onze loten om deze prijzen te winnen. De trekking is op 9 december 2023.
Met uw aankoop kunt u ook een deelnemer aan Forza4Energy4All of de MITO Estafette sponsoren, dus dat is WIN -WIN. 
 
Wij hebben uw steun hard nodig, denk aan ons in deze speciale maand, koop een lot of word donateur!
 

 
AGENDA 

Gelukkig mogen er weer volop acties worden georganiseerd. Wij zijn trots en dankbaar dat zoveel mensen zich inzetten voor Stichting Energy4All om daarmee het medicijnonderzoek te steunen. Dit vanuit directe betrokkenheid, omdat zij familie hebben die met de ziekte te maken hebben. Alsook de steun van vele mensen, bedrijven en evenementen die geraakt zijn door het verhaal van de patiënten. Dat is geweldig!
Wil je op hoogte blijven van de actuele acties, kijk dan op agenda wat er de komende periode allemaal weer wordt georganiseerd.
Hier een greep uit de komende evenementen:
Kijk op onze website voor het complete overzicht. Organiseert u ook een actie of evenement, laat het ons weten via info@energy4all.nl 
  AGENDA  
 

 
BESTEL ONLINE - SPONSOR GRATIS MET SPONSORKLIKS
Als je via bovenstaande link iets koopt dan ontvangt Energy4All een commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Je betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd. Meer dan 600 winkels, diensten en bedrijven zijn aangesloten bij Sponsorkliks. Bestel online jouw product via deze link en je steunt daarmee ook nog Stichting Energy4All
 
Stichting Energy4All
Postbus 197 | 6640 AD Beuningen
   024 - 324 92 72
ING NL96INGB0000004403
RABO NL12RABO0117041203
Volg ons op sociale media
DONEER HIER!