MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 13
De teller van de website heeft de miljoen gepasseerd!! Jurrien Boele uit groep 8A van de Wonderoom in Amersfoort was de gelukkige winnaar van 2 grote Spakenburgse harten. Jurrien klikte op het goede moment en was daarmee zijn juf Ine (999.999) en zijn vriendje (1.000.001) iets te snel af. Op de site van die school vind je meer tekst en foto's. Klik daarvoor HIER
Ook het ledental van de nieuwsbrief blijft oplopen,maar gaat minder snel als in het begin. Weet je daarom nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 
 
 
Kleur de sommen en krijg een mooie kleurplaat. Je hebt keus uit verschillende kleurplaten en verschillende niveaus. Erg leuk!
 
 
 
Het mooie weer komt er straks weer aan. 20 maart is het weer lente. Hier vind je veel LLL of te wel leuke-lente-links.
 
 
Ik ben weer druk aan het zoeken geweest voor jullie. Ik heb vele prentenboeken gevonden die worden voorgelezen en/of waar een filmpje of powerpoint presentatie van gemaakt is.
Wil je dus even genieten van een mooi prentenboek klik dan HIER. 
 
Ken joe spiek inglisj? (of te wel kun je engels spreken?) Klik HIER om te oefenen.
 
  
Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen. HIER kun je oefenen met werkwoordspelling, spelling, woordenschat, woordsoorten, zinsontleding en extra
 
 
 
 
  
Op de pagina's veilig leren lezen, leeslijn en leessleutel vind je specifieke materialen die je bij de methode kunt gebruiken.
  
 
 
 
  
Leuke lessen over de lente vind je HIER
 
 
 
 
  
Leuke schrijflessen voor naast je methode.
 
 
 
 
 
Bedenk je nog een leuke grap? Kom HIER op  ideeen. En HIER
 
Vele scholen werken met ParnasSys. Op MeesterMichael.nl kun je de methode toetsen downloaden. Er staan weer een aantal nieuwe toetsen van ParnasSys bij. Klik maar HIER.
 
 
Regionale Studiedagen Dyslexie-ICT
 
De Studiedag bij Lexima is al jaren een groot succes. Deze inspirerende dag is een must voor alle onderwijs- en zorgprofessionals die zich willen oriënteren op het gebruik van dyslexie-ICT. Dit jaar organiseren we daarom 3 studiedagen in de regio, namelijk in Maastricht op 24 maart, in Groningen op 29 maart en in Rotterdam op 15 april!

Deze dag is bestemd voor directie, ICT’ers, dyslexiespecialisten, zorgcoördinatoren, RT-ers, IB-ers, docenten en leerkrachten in PO, VO en MBO, behandelaars, logopedisten, ergo-therapeuten en ambulant begeleiders. Met als doel het oriënteren op remediërende en compenserende dyslexie-ICT hulpmiddelen.

Deskundigen op het gebied van dyslexie-ICT geven een lezing met demonstratie over: Kurzweil 3000, Sprint Plus, Daisy spelers, Clicker 5 en het scannen van schoolboeken. Daarnaast hebben wij een aantal sprekers uitgenodigd om hun succesverhaal te vertellen over de inzet van dyslexie-ICT op hun onderwijsinstelling. In de pauze is het mogelijk een bezoek te brengen aan de informatiestands. De uitgebreide omschrijving vindt u op de webpagina over de Regionale Studiedagen.

 
 
 
Kleur de sommen en krijg een mooie kleurplaat. Je hebt keus uit verschillende kleurplaten en verschillende niveaus. Erg leuk!
 
 
 
Deze website is een eindproduct van vijf vierdejaars PABO-studenten. Je vindt er een heleboel ideeën voor dramalessen. Erg handig is dat de studenten filmpjes hebben gemaakt, soms ook van echte lessen op school, waardoor je niet alleen het idee te zien krijgt maar ook hoe je de les in de praktijk vorm kunt geven. Naast de lessen van de studenten vind je op de site ook links naar dramalessen elders op het web.

 
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
 
Ik heb weer vele nieuwe prentenboeken gevonden die worden voorgelezen en/of waar een filmpje of powerpoint presentatie van gemaakt is.
Voor een mooi prentenboek voor op je digibord klik je dus HIER. 
 
Hoe teken je een gezicht. Gebruik potlood, want je moet ook gummen. Zet af en toe het filmpje stop anders gaat het te snel voor de kinderen.
 
  
 
Kies een beat, een thema, rijmwoorden, enz. Uiteindelijk maak je je eigen rap!
 
  
 
 
Taalbeschouwing. Wat komt er eerst? Klik woord voor woord aan totdat je een goede volgorde hebt.
 
 
 
Een mooie powerpoint over de lente.
 
 
Nog veel meer lente op je digibord
 
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
 
Sponsor
 
Dé communicatieservice voor het basisonderwijs!
Met digiDUIF wordt communiceren simpel!
Basisscholen kunnen op eenvoudige wijze zoveel, zo vaak en op elk gewenst moment berichten sturen
MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl