Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är äntligen vårsolen här, det är härligt - men vi lever inte i nuet utan håller som bäst på att smälta alla intryck från den stora fackmässan H+H i Köln i Tyskland i slutet av mars. Vi såg många roliga trender inför höstsäsongen och frossade i garnnyheter i flera dagar. Hösten ser mycket lovande ut, det är svårt att välja men vi gör vårt bästa för att plocka ut godbitarna och ta in dem i butikens sortiment framöver. Men först ska vi njuta av vårens spännande garnnyheter! Nedan några, mer eller mindre lättburna, modeller att inspireras av från mässan i Köln :)
  
  
  
Nästa vecka är det Valborg och då passar vi på att inventera vårt lager.
Därför är
butiken stängd Valborgsmässoafton 30 april och 1 maj.
  
  
 
Kurs: Patentstickning
Tisdag 5 maj kl 18.30-21.00
  
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Kursledare är Ivar Asplund. 
 
 
 
Stickcafé och Kulturnatt på Kristinehovs Malmgård
Söndag 10 maj och 14 juni  är det återigen dags för Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
lördag, 25 april, är det Kulturnatt Stockholm och även då kan du besöka Kristinehovs Malmgård, kl 18-24 är det stickcafé där Ivar Asplund medverkar. Kvällen bjuder även på 1700-tals modevisning :)
  
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
  
  
 
REA REA  REA!
Köp 10 nystan eller fler av Drops Muskat så kostar de endast 22 kr/st jämfört med ordinarie 29 kr/st!
Skynda fynda, än finns många färger kvar till vårens och sommarens projekt! Ett sommarlinne, en virkad kudde eller kanske en gladrandig barntröja? Muskat utgår ur vårt sortiment, hjälp oss att tömma hyllorna och göra plats för nya kvalitetsgarner.

  
Drops Muskat är 100% merceriserad egyptisk bomull, 100 m per 50 g och passar till stickor 3.5-4 mm eller virknål 3-4 mm. Behöver du mönsteridéer finns det i massor på Garnstudios webb.
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra rabatter.
  
 
 
 

Nyhet: Mille Colori Baby
Lang Mille Colori Baby är 100% mjuk superwash merino i fina färgställningar med ganska "kort" randning. Det gör att det blir fina ränder även på ett litet plagg, t ex en babykofta. Men garnet passar utmärkt även till vuxenplagg och accessoarer och kan med fördel kombineras med enfärgade nyanser, kanske merinoullen Yaku eller Malabrigo Lace? Ett nystan kostar 65 kr för 50 gr, med 190 m.

 

 

  
Mera nyheter: Drops Cotton Merino - härligt året-runt-garn!
Mjuk, skön, lättskött och lagom grovlek, ett mycket användbart garn till såväl barn- som vuxenplagg är Cotton Merino som är en nyhet hos oss. Garnet består av 52% superwash merinoull och 48% bomull och passar till stickor 3½-4 mm, ett nystan är 50 gr, 110 meter och kostar endast 37 kr.

 


Nytt sockgarn!

Hjertegarn Kunstgarn är 75% superwash ull och 25% polyamid i tunn sockgarnsgrovlek ca 400 m per nystan med 100 gr. Det är ett entrådigt garn med många olika melerade färgställningar med långa färgpartier! Passar även fint till sjalar, vantar, barn- och vuxenplagg. Priset är 99 kr per nystan.

 
 
Ny, fantastisk stickpodd!
Du har väl inte missat den nya stickpodden Nördic Knitting som görs av Heléne Wallin, som många av er känner igen från hennes populära kurser i butiken samt den långlivade bloggen En till stickblogg, och Johanne Ländin som är mer känd som Born to Knit, designern bakom många vackra vantar och mössor med namn som Karin Kurbits, Inga Snöflinga och Restgarnsmössan Rut. 
De har redan hunnit släppa fyra späckade avsnitt, där du får höra allt om Alice Starmore, Fair-Isle stickning, mössor och vantar. 


REA REA REA
Adélès Mohair
Nu sänker vi priset på den lyxiga mohairen från sydafrikanska Adélès Mohair. Passa på att fynda härligt mjukt och fluffigt garn till riktigt fina priser! Snabbsticka dig en stor sjal eller en snygg retro-tröja à la 80-talet.


Brushed Mohair, ord pris 85 kr - NU 59 kr
Mohair Bouclé,  ord pris 80 kr - NU 59 kr
Magic Ball & Ribbon Yarn ord pris 199 kr - NU 99 kr
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker!

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till Kampanj- eller REA-pris.
 
 
   
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15