Voor zondag 7 juli 2024
Goede morgen beste lezers!
 
Met de Tour de France komen we deze maand weer helemaal in Franse sferen. Zet het filmpje aan en lees hier mee als je wilt volgen wat hij zingt.
 
Aan deze Oppepper werkten mee:

Marian & Dikky, Henk, Hanny, Hans, Rosemarie, Beatrix, Marianne, Helmi, Carol en Ineke.

 
 
TIPS VOOR VANDAAG en de komende dagen
Tips om er vandaag op uit te gaan hebben we verzameld op deze speciale pagina. Het gaat om activiteiten van ándere organisaties dan Senver.
 
Vandaag is bijvoorbeeld de laatste van de Lathyrusdagen. Er zijn leuke fietstochten van het Fietsgilde en woensdag een optreden van het Toonkunstkoor in Stadspark de Hof.
 
 
Iets met kunst, Henk Roos
Foto van de maand juni als ‘kunstpuzzelfoto’:
Waar staat deze brug?: niet in Hilversum, maar ver naar het zuiden.
 
Foto Henk Roos, maar waar staat die brug?
De oplossing zie je hier.

Biënnale Venetie

Tot 24 november is in Venetië de 60e Biënnale te bezoeken, met als thema ‘Foreigners Everywhere’.
Rechts een foto van het Nederlandse paviljoen.

Renzo Martens presenteert daar in samenwerking met het Congolese kunstenaarscollectief CATPC 21 chocoladesculpturen.
Neem met Vernissage TV een kijkje in het Nederlandse paviljoen.
 
Oekraïense paviljoen

Het Oekraïense paviljoen brengt een groepstentoonstelling onder de titel ‘Net making’, verwijzend naar de praktijk van het collectief weven van camouflagenetten.
Zie hier hoe vrijwilligers in Lviv échte camouflagenetten vlechten.
Katya Buchatska: ‘Best Wishes’
 
Oplossing ‘kunstpuzzelfoto’
(volgt nog)
 
Hoeveel woorden uit de letters S E N V E R
Vorige week meldden we dat tijdens het vrijwilligersfeest de vrijwilligers in groepjes de opdracht kregen om zoveel mogelijk woorden te maken met de letters S E N V E R. Eén team kwam daarbij toen tot 35 woorden en we daagden jullie lezers uit om meer dan 35 woorden te vinden.


Hierop ontvingen we vier inzendingen met meer dan 35 woorden: Hans B wist 37 woorden te maken, Rosemarie N vond 38 woorden, Beatrix M kwam tot 39 en Hanny P wist het zelfs tot 40 te brengen.
Volgens Google zouden er 52 woorden te maken zijn.
 
Beatrix meldt dat ze de uitdaging niet kon laten liggen. Ze vertelt er eerlijk bij dat ze de Van Dale officiële woordenlijst voor Scrabble erbij gehaald heeft. En ze twijfelt dan ook over een paar woorden. Hanny wist het aantal aardig omhoog te brengen door gebruik te maken van o.a.  bijvoeglijke naamwoorden, aanvoegende wijs en andere slimmigheden.
 
Het redactielid dat voor de moeilijke taak stond om de inzendingen te beoordelen beschikte slechts over de gratis online Van Dale en beperkte zich dan ook tot een vergelijk van de inzendingen. Wij vinden alle pogingen goed en moedig, als het maar wel de letters in SENVER zijn.

Klik hier om dit vergelijk te bekijken. In de lijsten wordt ook aangegeven welke woorden in de gratis online Van Dale een vermelding hebben en welke niet. Het resultaat is dat er door hen samen 39 woorden gevonden zijn die in ieder geval in de gratis online Van Dale een vermelding hebben. Het resultaat is: Samen weet je meer.
Carol

 
Dans, door Mariannne
Je bent ergens op stap, in het binnen- of buitenland. Je bevindt je op een vliegveld, in een stationshal, op een mooi plein en plotseling klinkt er muziek en uit allerlei hoeken en gaten verschijnen er steeds meer dansers: een flashmob! En een aantal minuten later gaat ieder weer
zijns weegs.
 
In het eerste filmpje zijn reizigers in de grote hal van Denver Airport tijd aan het doden en opeens klinkt Glenn Miller’s In the Mood en dan ….
 
Op Plaza Real in Barcelona is men nietsvermoedend aan het flaneren, wanneer opeens een zangeres een tangolied inzet. Eén stel begint te dansen en al snel voegen andere paren zich erbij.
 

Tegelijkertijd gebeurt in andere steden in een ander werelddeel hetzelfde, ter herdenking van de
71e sterfdag van tangolegende Carlos Gardel.
 
Ook een trouwfeest kan een aanleiding zijn om een versgetrouwd koppel te verrassen met een perfect ingeleide, funky flashmob. En dan is het pas echt feest, met een hoofdrol voor (schoon)mama?
 
 
Op zoek naar een maatje...
Het team van OpZoekNaar is voor de mensen die zich aangemeld hebben op zoek naar maatjes om gezellige dingen mee te ondernemen. Zoals terrasbezoek, naar de film of het theater, of samen een wandeling of fietstocht maken. Maak er een leuke zomer van, en probeer het eens uit: het maatjes-systeem van Senver.
Misschien zijn er Senver-leden die het bijvoorbeeld leuk vinden om samen aan een Zomerschool-activiteit deel te nemen?
 

Ook is op 19, 20 en 21 juli weer Wonderfeel, je weet wel, het driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. In 's-Graveland op Landgoed Schaep & Burgh.
Wie weet zijn ook daarvoor geïnteresseerden die het fijn vinden om samen een dag te boeken. Het is niet goedkoop, maar van de middag tot de late avond kun je diverse kleinere en grotere optredens bijwonen.
Marian en Dikky zijn benieuwd naar de reacties. Stuur een reactie, of gewoon een oproep naar opzoeknaar@senver.nl
                    
 
Puzzelfoto
Nieuwe puzzelfoto
De redactie heeft dit keer maar één vraag bij de foto links.
 
 
Waar staat deze kerk?
 
 
Antwoorden graag voor dinsdagavond inzenden naar oppepper@senver.nl
 
 
Puzzelfoto van vorige week

Veel oud-kerkgangers van de kerk van vorige week herkenden de entree op de foto meteen.
 
De foto is de entree van de Tesselschadekerk zoals die er nu uitziet.
 
Je vindt de kerk op de Tesselschadelaan 17 in Hilversum.

Willem N, Emmy H, Jetty C, Gerard P, Leny D, Jaap P, Rosemarie N en Annemieke K stuurden de juiste informatie naar de redactie.

Annemieke kwam er wel eens, Boudewijn weet zich ds. van der Voet te herinneren. Er wordt beweerd dat ook leden van het Koninklijk huis hier wel ter kerke gingen en dat een van de prinsessen ooit meespeelde in het jaarlijkse kerstspel.
 
Onderstaande foto laat zien hoe de entree er uitzag tot aan de herbestemming in 1988.
 
 
De protestantse kerk met markante toren aan de Tesselschadelaan is in 1927 gebouwd in opdracht van de Nederlandse Protestantenbond, naar een ontwerp van het Hilversumse architectenbureau Bakker en Bunders.
 
Op de website van het Dudok Architectuur Centrum is veel te lezen over de Tesselschadekerk.