Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Vintern är pålitlig i februari, det är nu vi får riktigt julkortsväder! Själv fick jag tyvärr även halsfluss så det har blivit några dagar nedbäddad med feber. När man inte ens orkar sticka, då är man sjuk, eller hur? Men nu är livsandarna på väg tillbaka och jag har ägnat konvalescensen åt att lära yngsta dottern att sticka, så inget ont som inte har något gott med sig :)
 
Vi har planerat in några fler kurser, denna gång blir det Flerfärgsstickning med lyfta maskor och Patentstickning, två favoriter i repris, läs mer om hur du anmäler dig nedan.
 

Nytt sockgarn med vackra färgskiftningar!
Meilenweit Rainbow från Lana Grossa är ett nytt mellantjockt sockgarn i 75% ull och 25% polyamid som passar till stickor 3-4 mm. Maffiga nystan på 150 g och 375 m räcker till ett par strumpor. Priset är 189 kr per nystan.
 
Melerad Silkhair!
Gomitolo Silkhair från Lana grossa är även de på stora härliga nystan, 100 g vackert melerat garn av 65% mohair, 30% silke och 5% ull i samma tunna lacegrovlek som Silkhair och Tynn Silk Mohair. Färgerna skiftar i långa partier och ett nystan är hela 800 m så det räcker till en stor sjal. Kan även stickas ihop med t ex Alpakka Silke, Mini Alpakka eller Yaku i en tröja för en lite tätare känsla. 
Priset är 385 kr per nystan.
 
AKTUELLA KURSER
 
Kursfavorit i repris: Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Tisdag 26 februari kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Nyhet: Morgonkurs - Patentstickning
Onsdag 27 februari kl 08.15-10.45
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Nya färger i Duo - och gratis mönster!
Vi har fått in sex nya färger i fina Duo från Sandnes garn. Duo är ett mycket användbar åretrunt-kvalitet i 55% merinoull och 45% bomull, ett nystan är 50 g och 124 m och kostar 65 kr. Passar till stickor 3-4 mm och kan tvättas i maskin. Förutom dessa nykomlingar finns drygt 20 andra nyanser i butikens hyllor. Jag vill passa på att tipsa om den här snygga, klassiska flättröjan som kan stickas i Duo, Alpakka eller Peer Gynt från Sandnes. Beskrivningen är gratis på norska och kan laddas ner från Sandnes hemsida.
 
 
 
Handfärgad Tynn Merino 
Vi har fått in en ny handfärgad merinoull från Sandnes garn! Det är samma garnbas som deras Tynn Merinoull, men i härvor om 100 g och 350 m. Priset är 199 kr/st och garnet passar utmärkt för dig som vill testa flerfärgad brioche (patent) eller varför inte sticka dig en Breathing Space sweater
 
 
 
Mera mössor - mer mohair!
Malin och jag har stickat varsin mössa i kombinationen Kos och Tynn Silk Mohair från Sandnes alternativt Silkhair från Lana grossa. Det är samma mysiga mix som jag använder i Sunday Sweater, och som ni ser på bilden nedan till höger finns det massor av fina färgkombinationer. Min mössa, till vänster, heter Tweedy Honeycomb Toque och beskrivningen är gratis på Ravelry, Malins mössa, till höger, är stickad efter ett gratismönster från Drops.

 
 
Oslohuen Mohair Edition
Jag har även stickat mig en riktig Hipstermössa, en Oslo huen mohair edition. Den blev riktigt tät och mysig med en tråd Yaku merinoull från CaMaRose och en tråd Tynn Silk Mohair från Sandnes efter en och enkel och tydlig beskrivning från Petite Knit. Rekommenderas!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16