NIEUWSBRIEF

Kunt u de nieuwsbrief niet openen? Klik hier om deze email in uw browser te lezen


De portemonnee
Het jaar 2014 is weer van start gegaan!
Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen en mogelijkheden! Veel mensen hebben nagedacht over hun goede voornemens. Veel van deze voornemens zullen de maand februari niet eens halen, maar sommigen kunnen levensbepalend zijn.

Voordat u goed en wel gaat beginnen aan het nieuwe jaar, is het verstandig om eerst orde op zaken te stellen. Hoe zal dit komende jaar er voor u uit gaan zien en waar dient u rekening mee te houden? Met die vragen in ons achterhoofd, hebben wij besloten dat het onderwerp voor de eerste nieuwsbrief van 2014 zal zijn: 
'De portemonnee'.
 
 
Wat verandert er in 2014 voor úw portemonnee?!
Het eerste loonstrookje van 2014 zal voor veel mensen positief uitpakken, zo werd al eerder vermeld in het nieuws: lees nieuwsbericht. Maar rekent u zich nog niet rijk, want door kabinetsbesluiten zijn in 2014 veel veranderingen in werking getreden op het gebied van wonen, kinderen, pensioen en belastingen.
www.wijzeringeldzaken.nl
Op onderstaande link kunt u zien wat de veranderingen voor u betekenen en waar u rekening mee dient te houden in het nieuwe jaar.
 
 
Eigenwoningforfait
Ook is gebleken dat het eigenwoningforfait harder gaat stijgen in het nieuwe jaar dan verwacht. Dit kan tot enkele tientallen tot honderden euro's verschillen.
 
Het eigenwoningforfait stijgt van
0,6 naar 0,7 procent voor woningen met een WOZ-waarde tussen de 75.000 en 1.040.000 euro.
 
Dit betekent een verhoging van bijna 17 procent.
Huizenbezitters tellen dit percentage van de waarde van de woning op bij hun inkomen in de belastingaangifte. Een stijging van het eigenwoningforfait betekent dus dat woningeigenaren meer inkomstenbelasting moeten betalen.
www.nu.nl
Op onderstaande link kunt u uw eigenwoningforfait berekenen.
 
 
WOZ-waarde
In de eerste maanden van het nieuwe jaar krijgt u als huizenbezitter weer een brief waarin staat wat volgens de gemeente de waarde van uw huis is: de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor 'waardering onroerende zaken'. Erg belangrijk voor u, want hoe hoger de WOZ-waarde, des te meer belasting u moet betalen.
 
De WOZ-waarde van uw huis is namelijk gekoppeld aan een aantal belastingen, te weten:
  • De gemeentelijke onroerendezaakbelasting (OZB)
  • Het eigenwoningenforfait voor de inkomstenbelasting en vermogensbelasting
  • De watersysteemheffing van de waterschappen (de waterschapslasten)
 
Bent u het niet eens met de vastgestelde waarde? Dan kunt u bezwaar maken bij uw gemeente. Als u gelijk krijgt op uw bezwaar, mag u uitgaan van de nieuw vastgestelde WOZ-waarde.
 
Let op! Bezwaar tegen uw WOZ-beschikking moet u binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen bij uw gemeente. Na deze termijn staat de waarde van uw pand voor 1 jaar vast. Er is dan geen bezwaar meer mogelijk. De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar waarin u het bezwaarschrift heeft ingediend de tijd om te beslissen.
 
Wat moet u in het bezwaarschrift zetten om een zo groot mogelijke kans te maken dat uw WOZ-waarde wordt verlaagd?
  • Vraag als eerste het taxatierapport aan van uw woning. Dan weet u precies waartegen u bezwaar kunt maken. De WOZ-waarde is namelijk een taxatie van uw woning die vaak gebeurt op basis van verkoopprijzen van andere huizen bij u in de buurt. U kunt rapport (digitaal) aanvragen bij uw gemeente.
  • Toon aan dat uw huis verschilt van andere huizen bij u in de buurt waarop het taxatierapport is gebaseerd en dat het daarom minder waard is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de staat van onderhoud, criminaliteit in de buurt, een tussenwonng in plaats van een hoekwoning, de grootte van de tuin, het al dan niet aanwezig zijn van een garage, de oppervlakte van het perceel, het aantal kamers, de inhoud in kubieke meters van het huis en de ligging (bijvoorbeeld aan de drukke weg of naast een daklozenopvang of tegenover een fabriek).
  • De peildatum van dat taxatierapport waarop de WOZ-waarde is gebaseerd, is altijd 1 januari van het jaar ervoor. Voor 2014 betekent dat dus 1 januari 2013. Er kan echter veel gebeuren in een jaar. In 2009 is de gemiddelde huizenprijs volgens het Kadaster gedaald met ruim 6 procent. Ook uw huis kan dus minder waard zijn geworden en dat is in dit geval positief. Op de site van het Kadaster kunt u de gegevens over waardestijging of -vermindering van huizen in Nederland inzien. Valt dat positief voor u uit, zet die gegevens dan met bronvermelding in uw bezwaarschrift!
  • Vraag altijd vis het Kadaster de verkoopprijzen op van vergelijkbare huizen bij u in de straat / buurt. Dat kost slechts een paar euro en dat kan via internet of via sms. Als deze huizen voor minder geld dan uw WOZ-waarde van de hand zijn gegaan, heeft u een sterk punt.
www.trosradar.nl
Om het geld uit uw stenen te halen, kunt u bij Lommerhuizen uw overwaarde verzilveren terwijl u blijft wonen in uw eigen huis.
Start ook met Direct Zorgeloos Wonen, Genieten en Leven!
 
 
Reactie van de maand
Vorig jaar hebben wij elke maand een 'Vraag van de maand' geplaatst. Op veler verzoek zullen wij dit jaar over gaan naar verscheidene reacties van mensen die de mogelijkheden van Lommerhuizen hebben onderzocht tot mensen die klant zijn geworden van Lommerhuizen. Deze maand betreft het de reactie van Geert-Jan en Evelien over Direct Zorgeloos Genieten.

"Mijn ervaring met Lommerhuizen is goed, eerlijk en betrouwbaar.
We hadden er al een hele tijd onze bedenkingen over: wat te doen met de overwaarde van ons huis. Waarom kunnen wij daar niet van genieten? Totdat wij via onze schoonzus met Lommerhuizen in contact kwamen. We hebben gelijk gebeld en een afspraak gemaakt. Ook hadden wij onze accountant bij alle gesprekken uitgenodigd. Onze contactpersoon heeft alle tijd genomen om ons alles duidelijk uit te leggen. Na een aantal gesprekken was het ons duidelijk dat wij meer konden genieten van onze centjes. Onze accountant heeft alle contracten goed doorgenomen en was daar zeer tevreden over.
We waren erg tevreden met het contract en alle afspraken werden goed en snel afgehandeld. Als er iets niet duidelijk was, belden we even. Onze contactpersoon is altijd zeer attent, duidelijk en vriendelijk voor ons en onze accountant geweest."
 
(Wegens privacyredenen zijn de namen gefingeerd.)
 
 
Nieuws
"Onduidelijkheid over uitstel IBAN"

Het is nog onduidelijk wat het uitstel van de invoering van het Europese betalingssysteem SEPA betekent voor consumenten.       

"Vijf vragen over het nieuwe loonstrookje"

De meeste werknemers gaan er netto in salaris op vooruit in 2014, zo bleek op 3 januari uit berekeningen van ADP. Maar hoe komt dat nu precies en welke informatie geeft een loonstrookje eigenlijk?
 
"Ook veel goede voornemens voor de portemonnee"

Acht op de tien Nederlanders hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meer dan de helft van de voornemens heeft betrekking op de portemonee.                
"Vermogen huishoudens daalt flink"
 
Het vermogen van Nederlandse huishoudens zijn in 2012 met 10 procent gedaald vergeleken met het voorgaande jaar.               
 
 
Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor op 033 - 46 56 925
of bezoek onze website www.lommerhuizen.nl 
 
 
Interessant wat u leest?                                
Deel deze e-mail op sociale netwerken                  
  
Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend, kennis of familielid?

Amersfoort 17 januari 2014

Bergstraat 30
3811NJ Amersfoort
Telefoon: 033-465 69 25


Denk aan het milieu voordat u dit e-mailbericht afdrukt.
Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Indien deze e-mail bij vergissing bij u is terecht gekomen, wilt u ons dan direct bellen (033-4656925)? Wij verzoeken u in dat geval tevens de e-mail te vernietigen, de inhoud ervan niet te gebruiken en niet onder derden openbaar te maken of te verveelvoudigen, omdat het bericht vertrouwelijke informatie kan bevatten, waarvoor een geheimhoudingsplicht geldt.

Lommerhuizen is de handelsnaam Lommerhuizen B.V., statutair gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het handelsregister onder nr. 32165095.