Hej,
 
Nu har vi något riktigt roligt att berätta! Litet nystan introducerar ny dansk kvalitetsdesign på den svenska marknaden. Vi är stolta och glada över att vara första svenska återförsäljare av Geilsk materialsatser!
  
Geilsk Strikdesign drivs av Bente Geilsk, som designar annorlunda plagg med enkelt snitt och spännande detaljer i eget kvalitetsgarn av naturmaterial. I kollektionen finns plagg för både barn, dam och herr. Till samtliga modeller finns beskrivning på danska, vissa finns även med engelsk beskrivning. 
    
Geilsk arbetar med tre olika garner Tynd uld, Bomuld og Uld och Geilsk Tweed. Alla tre garnerna är av högsta kvalitet och finns i många fina färger. Vi är övertygade om att du kommer att få många roliga och trevliga stickstunder med Geilsk och dessutom ett nytt favoritplagg! Välkommen in till oss i butiken för att bläddra i hela mönsterkatalogen, se färgerna och känna på garnkvaliteterna. Du kan också ta en titt på ett urval av kollektionen på vår hemsida.
 
  
  
  
Erbjudande på Shetlandsull från BC Garn
Denna vecka kan du fynda BC garns Shetlandsull  - köp 4 härvor men betala bara för 3! Ordinarie pris är 105 kr/100 g, men om du utnyttjar erbjudandet blir priset 79 kr/100 g.
Shetlandsullen passar utmärkt till vantar, mössor, tröjor och koftor. Garnet är mycket drygt och finns i massor av vackra färger. Passa på att frossa i härliga hösttoner eller ladda upp med garn till julklappsvantarna!
  
Erbjudandet gäller alla färger utom vitt, grått och svart så länge lagret räcker, dock längst till och med lördag den 15 oktober.
  
Nya kurser:
CO 5 sts, K2tog, yo, K1, yo, ssk – Lär dig sticka på engelska!
Onsdag 26 oktober kl 18.30-21.00
Låter ovanstående som rena grekiskan? Att sticka på engelska är enklare än man kan tro – och det öppnar en helt ny värld med tillgång till många inspirerande stickböcker och massor av mönster på nätet. Under kursen går vi igenom hur mönster kan skrivas både i diagram och i text. Dessutom förklaras de vanligaste förkortningarna och du får omfattande länktips för fortsatt läsning – och stickning! Kursledare är Helene Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
Nybörjarstickning - sticka en härlig sjal eller halsduk
Torsdag 27 oktober kl 18.30 - 21.00
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen nu när hösten är här? Varför inte sticka en själv? På den här kursen går vi igenom grunderna i stickning, du får pröva både räta och aviga maskor. Kursen passar både dig som är riktig nybörjare och dig som kan sticka sedan tidigare men behöver en repetition för att komma igång igen. Kursledare är Anna Mella Rossby.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
 
  
 Några nyheter i hyllorna
Vi har fått påfyllning av Färgkrafts härliga Pälsblend, den entrådiga gotlandsullen som handfärgas i toner som Skönt Grönt, Nattblå, Trollskog och SvartAlv. Ni hör ju själva hur vackra de är. Vi har också fått in deras effektiva och dryga ull- och silketvättmedel Diadavin igen.
 
Från KnitPro har vi nya vackra sjalspännen och en mycket praktisk tub att förvara pågående arbeten på strumpstickor i. Tuben kan användas för att skydda stickningen t. ex. när du tar den med på resa eller pendlar till jobbet. Ett set med två tuber för pågående arbeten och en för att förvara endast stickor i kostar 120 kr.
 
Riktigt korta rundstickor i bambu av märket Kinki finns numera i lager igen. Stickorna är endast 23 cm långa och passar för dig som inte vill sticka strumpor eller vantar med strumpstickor.
  
 
Två nya modeller i butikens egen design
Sjalen Höstglöd stickas i vår handmålade tunna Merino Lace i dubbelt garn på stickor 4 mm. Design: Marianne Larsson.
 
Den sportiga röda jackan med svarta dekorkanter och blixtlås stickas i Kampes 2-trådiga ull. Design: Bee Thufvesson.
 

 
  
Fullsatt inspirationsföreläsning
Förra veckan var det fullt hus på stick- och virkcafét när Johanne Ländin visade månag vackra bilder och berättade hur hon hämtar inspiration från traditionella mönster när hon skapar sin egen design under namnet Born to Knit.
Vem vill du lyssna till på nästa inspirationsföreläsning? Kom gärna med tips på föreläsare eller ämnen till fler inspirationsträffar!
 
 
Utökade öppettider
Vi kommer att ha extra söndagsöppet i slutet av oktober och november:
Söndag 30 oktober & söndag 27 november är butiken öppen kl 12-16.  

 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15