Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

november

 
"de sint is in het land"
Beste ,
 
14 oktober ligt al een goede maand achter ons. We konden klinken op een mooi resultaat voor onze partij in Brugge. Ik ben erg dankbaar dat ik mijn werk als schepen van ruimtelijke ordening kan verderzetten. Er staan nog mooie projecten op til, zoals de restauratie van de Weylerkazerne in de binnenstad. Ook de jeugd blijft mij nauw aan het hart liggen. Zo mocht ik een vernieuwd jeudlokaal openen voor KSA Kriko.
 
We zijn dus geen bestuur van lopende zaken na de verkiezingen. Integendeel, ik kijk vol enthousiasme uit naar de nieuwe uitdagingen.
Afgelopen weekend had ik de eer om een speciale gast te ontvangen in onze stad, de Sint is in het land! Vergeet jullie schoen dus niet te zetten.
 
Veel leesplezier,
 
 

 
 
oplossing voor weylerkazerne

De site van de Weylerkazerne in de binnenstad wordt aangepakt. Ik verleende de stedenbouwkundige vergunning voor de herbestemming en restauratie van het voormalige Theresianenklooster. Meteen het einde van een jarenlang aanslepende stadskanker en een serieuze opwaardering voor de Ezelstraat. 

 

 
 
vernieuwde lokalen voor ksa kriko

Als schepen van jeugd mocht ik de vernieuwde lokalen van KSA Kriko openen. Het lokaal  in de Paul Gilsonstraat werd grondig en energiebesparend gerenoveerd. Een broodnodige investering vanuit de Stad, die Brugge als kindvriendelijke stad verder vormgeeft. Investeren in het jeugdwerk is investeren in de toekomst!

 

 
 
bespreking beleidsnota's

In het federaal parlement worden de beleidsnota's volop besproken. Met deze nota's leggen de ministers hun prioriteiten vast voor het komende jaar, zo ook voor binnenlandse zaken. Op vlak van veiligheid werden deze legislatuur al heel wat initiatieven genomen, zoals de hervorming van de camerawet en de wet op private veiligheid. Ik vroeg naar een aantal belangrijke zaken die nog op til staan, o.a. rond politie. De selectie, opleiding maar ook het geweld op politie zijn hier belangrijke aandachtspunten. 

 

 
 
markt!

Ik ben fier om als voorzitter van Het Entrepot MARKT! te mogen aankondigen. MARKT! is een ‘Fair art fair’ voor jongeren die kunst aan een eerlijke prijs willen verkopen tijdens een beurs én een veiling. We noemen het Fair art fair omdat de opbrengst van het kunstwerk 100% voor de artiest is. Deze MARKT! wordt een platform voor jonge kunstenaars om hun werk aan een groot publiek te tonen en in te schatten hoe hun werk in de markt ligt. MARKT! vindt plaats op 1 december in De Tank op de Burg.

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be