Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 329 | mei 2019
 
 
Nieuwe Liefde 19

11 mei t/m 2 juni
 
In Nieuwe Liefde 19 tonen vijftien nieuw toegelaten kunstenaars recent werk; 
 
Anke van den Borne, Astrid Rubie, Ben Roelofs, Cissy van der Wel, Hadas Lieber, Ineke Kanters, 
Janneke Berendsen, Karin Kortenhorst, Melanie Ouwehand, Neeltje Neeft, Paul Legeland, 
P-luck, Prisca Bertens-Oliemans, Sandra Catsburg en Willem Willms.
 
Ieder jaar ontvangt Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden. Professioneel werkende kunstenaars, zowel gevestigd als jong talent, kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap. Voor kunstenaars is er een ballotage. Kunstliefde is blij met de groeiende belangstelling onder kunstenaars om lid te worden. 
 Opgericht in 1807 is Kunstliefde een van de oudste kunstenaarsgenootschappen van Nederland en biedt nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers in de stad voor zowel leden- als niet leden. In het verleden waren beroemde kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Dick Bruna lid van Kunstliefde.
 
 
Opening: Zondag 12 mei om 16.00 uur 
 
Afbeelding flyer; Ben Roelofs
 

     
     
   
    
v.l.n.r.; Hadas Lieber, Melanie Ouwehand, Karin Kortenhorst, Neeltje Neeft, Paul Legeland, Prisca Bertens-Oliemans, Astrid Rubie, Anke van den Borne, Ineke Kanters, Sandra Catsburg, Cissy van der Wel en Willem Willms.
 
Videoportret Janneke Berendsen 

 
Janneke Berendsen is één van de nieuwe kunstenaarsleden. Een terugkerend motief in haar werk vormt het menselijk lichaam, vaak dat van haarzelf, waarmee zij de gelaagdheid van thema's als identiteit, het ego, en maatschappelijke normen ten aanzien van de vrouw, in beeld brengt. De werken zijn vaak een combinatie van verschillende media zoals tekeningen op fotoprints of tot sculptuur gemodelleerde fotoprints. In de totstandkoming ervan speelt het proces een belangrijke rol en kunnen ontdekkingen die worden gedaan door ‘ongelukjes’ als printfouten of een onvoorziene reactie van materialen op elkaar tot de uiteindelijk toegepaste techniek leiden.  
 
Peter Paul van der Houven bezocht haar in haar atelier, en sprak met haar. Bekijk hier het videoportret. 
 
 
Podiumavond Nieuwe Liefde 19                 artisttalks / behind the work 

 
 
 
 
Donderdagavond 16 mei
 

Maar liefst 15 nieuwe liefdes bij Kunstliefde dit jaar!
 
Tijdens de podiumavond vragen we de nieuwe leden het hemd van het lijf…
o.a. over het tentoongestelde werk, hun kunstenaarschap en het belang van het nieuw verworven Kunstliefde lidmaatschap.

 
Aanvang 20.00 / inloop 19.30 / toegang vrij  
ingang via de Lange Jufferstraat 2

 
Verwacht: De Belofte 14 - BUYING TIME              

 
 
8 juni t/m 7 juli
 
De Belofte is een project van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars. Het traject start een aantal maanden na het afstuderen, aan het begin van het nieuwe jaar, en sluit af met een groeps-tentoonstelling.
 
Deelnemend kunstenaars 2019:
 
Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn,
Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk
en Wisse Ankersmit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstenaar of kunstliefhebber? Word ook lid!
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde. Maar ook vele prominente kunstlievende leden waren lid.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor Kunstliefde deze campagnebeelden

 

Vervolg Rechtzaak situatie Boellaardfonds
Naar aanleiding van de situatie en uitgaande persberichten hebben wij veel steunende reacties mogen ontvangen. Daar zijn we erg blij mee. Op dit moment onderzoeken we hoe verder. We houden u uiteraard op de hoogte. Vooralsnog laten wij onze programmering met mooie tentoonstellingen en o.a.. het project De Belofte 14, gewoon doorgaan.
Want wij zijn er immers om kunst en kunstenaars in Utrecht een podium te bieden, en dat doen wij graag en bij voorkeur in ons mooie pand aan de Nobelstraat 12A.
 
U bent dus van harte welkom onze tentoonstellingen, openingen en podiumavonden te bezoeken komende tijd! Wij hopen en vertrouwen nog steeds op een goede afloop.
 
Namens Bestuur, directie en organisatie Kunstliefde
 
 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.

Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 

 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer
 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Als lid of belangstellende van Kunstliefde ontvangt u maandelijks onze nieuwsbrief of uitnodigingen met informatie over onze exposities en activiteiten. Met het oog op de privacywet willen we u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken. U kunt zich ten alle tijde uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.