Wandelnieuwtjes mei 2018
 
Wandelinspiratie
 
Oost-Vlaanderen Wandelt - 34e Vriendschapstocht
 
 
  
 
Wandel mee op zondag 3 juni in Deinze tijdens Oost-Vlaanderen Wandelt - 34e Vriendschapstocht, een organisatie van vzw Wandelclub Natuurvrienden Deinze. 
 
Tijdens het uniek familie- en wandelevent ontdek je de prachtige Leiestreek. 
Alle afstanden trekken richting Petegem met de nieuwe natuurgebieden en Astene aan de Leie. Het Mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) is gratis te bezoeken. Voor kinderen is er een speciale wandeling op kindermaat met mogelijkheid tot gps- en geocachetocht. Tijdens Oost-Vlaanderen Wandelt stap je mee met WalkOn, voor gelukkige mensen in een betere wereld. 
 
Meer info
Organisatie: vzw Wandelclub Natuurvrienden Deinze (3140)
Startplaats: Brielpoort - Lucien Matthyslaan 9 - 9800 Deinze 
Afstanden: 5-10-15-20-25-32 km. Starturen: 06.30-15.00u
Info: Luc Taelman - +32 (0)475 49 64 98 - secretariaat@wnd140.be - www.wnd140.be - Facebook
 
De opmars van de teek
 
De meeste wandelaars weten dat je bij een tekenbeet de ziekte van Lyme kan oplopen. Dit is echter niet het enige gevaar dat schuilt in de tekenbeet. In verschillende gebieden in Europa verspreiden de tekenbeten ook het TBE-virus.
 
In samenwerking met Pfizer interviewden wij Dr. Buytaert om meer te weten te komen over de verschillende gevolgen van een tekenbeet. We vroegen naar de beste manieren om de beten te behandelen en hoe we ons beter kunnen beschermen om de tekenbeet te voorkomen. In Walking Magazine 13 (juni 2018) kan je het volledig interview lezen om goed geïnformeerd de komende wandelmaanden aan te vatten!
 
Meer nog! Wandelsport Vlaanderen vzw is evenmin bij de pakken blijven zitten. In samenwerking met de vereniging Tyme for Lyme vzw wordt de komende weken op vijf organisaties in het Vlaamse wandellandschap bijzondere aandacht besteed aan de opmars van de teek via de reizende tentoonstelling GELYMED. De eerste 500 wandelaars die zich aan de infostand van Wandelsport Vlaanderen vzw aanmelden krijgen daarenboven een gratis tekenkaart.
 
Je vindt de infostand van Wandelsport Vlaanderen vzw en Time for Lyme vzw op de volgende organisaties
  • zondag 3 juni -  Oost Vlaanderen Wandelt/34e Vriendschapstocht te Deinze
  • zondag 10 juni - Boerentocht te Haacht
  • zondag 17 juni - 9e Zegeltjestocht te Itegem
  • zaterdag 23 juni  - 22e Batjestocht te Torhout
  • zondag 1 juli - 38e Kristoffeltocht te Oostham 

In de webshop
 
De Berghen® wandelschoenen
Sinds 1993 ontwikkelt Berghen® wandelschoenen met nadruk op de stevigheid, de kwaliteit van de gebruikte materialen, het mooie design en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 
 
Op de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw geniet je momenteel van een extra korting op de nieuwe collectie Berghen® wandelschoenen. 
 
De Villars III is een A/B-wandelschoen met hoge schacht, geschikt voor vlak en heuvelachtig terrein. Speciaal ontworpen voor dames is het model beschikbaar in anthracite/blue, piovra/kaki & anthracite/arancio
 
De Tarvisio met hoge schacht is geschikt voor vlak en heuvelachtig terrein. Het model is verkrijgbaar in safari/rosso, piovra/kaki en anthracite/blue
Actie geldig tot 15 juli 2018 op www.wandelwebwinkel.be 

Wandelvakanties
 
Ontdek de veelzijdigheid van onze wandelvakanties
  
 
Onthaasting... dat betekent voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waarnaar je reikhalzend uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ontdekken? Dan ben je bij Wandelsport Vlaanderen vzw in goede handen!
 
Ontdek NU de veelzijdigheid van onze wandelvakanties in het najaar!
 
Wat denk je van een 8-daagse wandelvakantie van 7 t/m 14 oktober 2018 op Kos, het eiland van Hippocrates
 
Of misschien is een idyllische wandelreis van 21 t/m 28 oktober 2018 naar Cappadocië wel iets voor jou? De bergachtige streek in Centraal-Turkije, bekend voor haar wonderbaarlijk landschap, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst dankzij haar grotwoningen, kerken in de rotsen en ondergrondse steden.  

Onze wandelreizen worden steeds begeleid door mensen van Wandelsport Vlaanderen vzw en plaatselijke gidsen.
 
Boek vandaag nog je onvergetelijke wandelvakantie HIER
TIP : leden van Wandelsport Vlaanderen vzw genieten een korting. Nog geen lid? Alle voorwaarden vind je HIER
 

Ledenvoordeel
 
5% ledenvoordeel bij Belvilla
" Hebben jullie scherp geprijsde last minutes? Ja, die hebben we!"
 
Bij Belvilla ben je, ook last minute, verzekerd van een onvergetelijke zomervakantie. Wil je een landhuis met zwembad in Frankrijk, een bijzondere agriturismo in Toscane, een huis aan de Nederlandse kust of een groot huis in de Ardennen? Ja, die hebben we. Voor je gezin, met z'n twee of voor een grote groep? Ja? Ze hebben huizen van 2 tot wel 70 personen. Je vindt ze op de mooiste plekjes, zodat er genoeg te doen en te ontdekken is voor iedereen. Vakanties dus om Ja! tegen te zeggen!

Op Belvilla kun je rekenen. Ja!
 
 
 
Op belvilla.be vind je gemakkelijk een vakantiehuis naar jouw wensen. Bij elk huis geven ze een realistische beschrijving, een uitgebreide fotoreportage en je ziet er ervaringen van eerdere gasten. Belvilla doet er alles aan om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Met hun ervaring van bijna 40 jaar en de vele tevreden klanten die je voorgingen, ben je daarvan verzekerd! Wil je een onvergetelijke Belvilla last minute boeken? Belvilla regelt het voor je. Kijk voor meer informatie op Belvilla/Last minute of bel voor meer info +32(0)3 808 09 54.    
 
Scherpe korting? Ja!
Met de extra scherp geprijsde last minutes kan het voordeel wel oplopen tot meer dan € 200! 
 
Maak gebruik van de 5% ledenkorting met de code wandelsport.

GDPR wetgeving
 
De toekomst van onze Wandelnieuwtjes!
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacyregelgeving van kracht. Via deze GDPR zijn er duidelijke regels opgesteld omtrent het gebruik van persoonsgegevens. In het kader van je online privacy vragen we of je de nieuwsbrief nog verder wenst te ontvangen. 
 
Indien je onze nieuwsbrief nog wenst te ontvangen, hoef je niets te doen. Als je je uitschrijft via de knop Uitschrijven onderaan deze nieuwsbrief, dan word je uit onze mailinglist geschrapt.  Uitschrijven zal in de toekomst ook steeds kunnen.
 
Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte omtrent de relevante zaken betreffende wandelen, Wandelsport Vlaanderen vzw en acties van onze partners i.s.m. Wandelsport Vlaanderen vzw.  De mailinglist voor deze nieuwsbrief wordt enkel en alleen hiervoor gebruikt en wordt niet buiten Wandelsport Vlaanderen vzw doorgegeven voor commerciële doeleinden.
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be