Ons aanbod voor 2020 staat weer klaar!
 
THIM ontwikkelt een NVAO-erkende Bacheloropleiding Osteopathie
THIM is gestart met het traject om te komen tot een officieel erkende opleiding tot Bachelor in de osteopathie. Met een ontwikkelteam zijn we aan het werk om onderwijs te maken en de accreditatie-aanvraag klaar te maken. We hopen in september 2020 van start te kunnen gaan. 
 
Via onderstaande link kunt u wat meer informatie verkrijgen. Mocht u zich willen inschrijven om regelmatig geïnformeerd te worden, stuur dan een email met dat verzoek naar info@thimalp.nl
 
 
 
Leergang psychosomatiek bij kinderen
Deze zesdaagse leergang, bedoeld voor kinderfysiotherapeuten, heeft een succesvolle eerste editie gehad in 2019 met zeer lovende evaluaties. In het voorjaar 2020 starten we met de tweede editie!
In 6 cursusdagen komen de onderdelen SOLK, ontspanning, stress, psychomotore therapie, Acceptance Commitment Therapy, Hypnose, syteemtheoretisch handelen en veel casuïtiek aan bod. U krijgt veel praktische handvatten om met deze kinderen aan de slag te gaan.
 
Docenten: Gert Dedel kinderfysiotherapeut, Marieke Kamphof psychomotorisch therapeut, Linda Kertens psycholoog en hypnotherapeut, Edwin Maas systeemtherapeut en Aafke Baars-Seebregts psycholoog en ACT-therapeut. 
 
Accreditatie: 66 punten reg AF, Ki en Keurmerk
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER  
10% korting voor leden van THIMALP

 
Leergang fysiotherapie bij (top)sportende kinderen
Deze cursus beoogt de kennis van kinderfysiotherapeuten ten aanzien sportgerelateerde klachten en de kennis van sportfysiotherapeuten ten aanzien van ontwikkelingsgerelateerde klachten bij opgroeiende kinderen te vergroten. Daartoe wordt informatie verstrekt over motorisch leren, inspanningsfysiologie, pathologie, overbelasting, revalidatie en topsport. De cursist zal, vooral zelfstandig, theoretische achtergronden verwerven, waardoor veel aandacht is voor casuïstiek en het onderzoeken en behandelen van sportgerelateerde klachten vanuit een kinderfysiotherapeutisch en/of een sportfysiotherapeutisch perspectief.
 
Docenten: Roy Schaaij MSc KFT, drs Marjan Kok bewegingswetenschapper, drs Ivonne Duiser KFT bewegingswetenschapper, Dr. Tim Takken klinisch inspanningsfysioloog, Sharon Portegies MSc Sportfysiotherapeut, Teun Tomassen MSc Performancetrainer NOC-NSF jeugd.
 
Accreditatie: 57 punten registers AF, Ki en Spo
Voor meer informatie en inschrijven: klik HIER 
10% korting voor mensen met een THIM ALP kaart
 
   
Peesblessures aan de onderste extremiteit
Deze nieuwe cursus wordt gegeven door Dr. Matthijs van de Ark, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en gespecialiseerd in peesblessures. Hij is gepromoveerd op de patella tendinopathie waarbij hij onder andere samenwerkte met Prof. Jill Cook. Naast ervaring als peesonderzoeker heeft hij ervaring in de behandeling van peesblessures in de praktijk. Hij is werkzaam bij de opleiding fysiotherapie bij de Hanzehogeschool in Groningen en in de praktijk werkzaam bij het Peescentrum ECEZG. In deze cursus komt zowel de diagnostiek als het behandelen aan de orde. 
 
Accreditatie: wordt aangevraagd voor reg AF en Sport
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER
10% korting voor mensen met een THIM ALP kaart 
 
 
 
Manuele technieken bij bekkenpijn en posturale disfuncties
Cursus van Rosttherapy.
Tijdens en na de zwangerschap hebben vrouwen regelmatig last van functionele beperkingen waardoor ze uw adviezen in houding en beweging niet goed kunnen uitvoeren. Dit kan leiden tot klachten als bekkenpijn, rugpijn en nek/schouderklachten. Wilt u deze klachten sneller kunnen verhelpen? In deze cursus leert u veelgebruikte manuele technieken die de behandeling van bekkenpijn en posturale disfuncties vergemakkelijken. Het zijn zachte technieken die met precisie en mobiliserende bewegingen worden uitgevoerd. Voorafgaand aan deze cursus dient u de online cursus te volgen. In de online cursus vindt u theorie achter de technieken en voorbeeld videomateriaal ter voorbereiding van de praktijkdagen.
 
Accreditatie via Rosttherapy: 15 pnt voor reg AF en Keurmerk
Inschrijven via Rosttherapy: klik HIER 
 
 
 
McKenzie cursussen 2020
In samenwerking met McKenzie Benelux organiseren wij in 2020 weer alle McKenzie cursussen op onze locatie te Nieuwegein. Kijk op de website voor de mogelijkheden voor de A, B, C of D cursussen dit jaar. 
 
De vierdaagse cursussen worden gehouden op vrijdagen en zaterdagen en zijn allen geacrediteerd voor zowel het register Algemeen als voor Manuele therapie. 
 
Accreditatie: 30 punten reg AF en Ma per cursus
Voor meer informatie inschrijven voor aanstaande C cursus: klik HIER  

 
 
Gedragsgeoriënteerde behandeling van SOLK bij kinderen en jongeren 
Ook dit voorjaar bieden wij de succesvolle cursus met Gert Dedel van Dok018 weer aan. In deze cursus bespreekt hij concepten en middelen om kinderen met chronische pijn en chronische vermoeidheid alsmede aanverwante aandoeningen te behandelen. Het is een zeer interactieve cursus die u een concreet beeld verschaft over wat u met deze kinderen kunt gaan doen. 
 
 
Accreditatie: 21 punten reg AF en Ki
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER 
 
 
Efficiënt trainen bij maladaptief bewegingsgedrag in de schouder 
Deze dag is een vervolg op de cursus “Inzichten in de schouder”. Wieger Heijenk en Michel van de Langenheem bespreken het maladaptief beweeggedrag rond de schoudergordel en de behandeling daarvan. In de laatste jaren is het begrip over de invloed van pijn op het motorisch systeem sterk toegenomen. Pijn in de schouderregio kan leiden tot maladaptatief beweeggedrag wat zich veelal uit in een afwijkend beweegpatroon van de scapula. Dit maladaptatief beweeggedrag is complex van aard en bevindt zich meerdere niveau’s van het motorisch systeem. De meeste oefentherapie richt zich echter alleen op de intra-musculaire component. In deze cursus wordt u praktisch geschoold in het trainen volgens de meest recente ontwikkelingen in de motor control. De dag begint met theoretische onderbouwing en wetenschappelijk bewijs van de trainingsleer. Daarna volgen praktische sessies in de oefenzaal waar u actief aan de slag gaat.
 
Accreditatie: 7 punten voor registers AF, Ma en Spo
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER   

 
Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
Cursus van Rosttherapy.
Tijdens de cursus wordt duidelijke informatie gegeven over het bekken en de veranderingen tijdens de zwangerschap in de postpartum periode. Ook wordt aandacht besteed aan chronische bekkenpijnklachten bij vrouwen. Veel van onze cursisten hebben eigen cliënten in gedachten bij aanvang van de cursus. Met de filmfragmenten en animaties uit de online cursus en de praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm van deze praktijkgerichte cursus gaat u zelf aan de slag. Zo kunt u uw nieuwe kennis en inzichten direct toepassen bij de behandeling van uw cliënten. Ook hier is de online cursus weer verplicht vooraf te volgen. 
 
Accreditatie via Rosttherapy: 30 punten voor registers AF en Bek
Inschrijven via rosttherapy.com
 
 
 
Complexe pijn in de 1e lijn; theoretische inzichten vertalen naar de praktijk
In deze nieuwe cursus nemen Amarins Wijma MSc  en Hester van den Brandt van 'Pain in Motion' u mee in de aanpak van patiënten met complexe pijn zoals die zich bij u in de eerste lijn presenteren. De cursus kent een theoretische onderbouwing en een duidelijk praktische uitwerking. U gaat naar huis met een concreet beeld hoe u met deze patiënten in uw dagdagelijkse praktijk verder kunt. 
 
Accreditatie 7 pnt voor de registers Algemeen en Psy
Voor meer informatie en inschrijven: klik HIER
10% korting voor mensen met een THIM ALP kaart 

   
Cursussen krachttraining en coördinatie, theorie en praktijk
In het najaar hebben we nog enkele plekken voor de praktijkcursus met Frans Bosch. De Na de theoriecursus gevolgd te hebben kunt u hiervoor inschrijven. De theoriecursus van het voorjaar 2020 is helaas al vol. We verwachten deze in het najaar nog eens te kunnen herhalen. 
 
Tijdens de praktische cursus krijgt u handvatten hoe een bewegingsanalyse te doen en daaruit attractors halen. Vervolgens worden deze omgezet naar oefenvormen om de attractors te beïnvloeden. Naast Frans Bosch zijn Teun Tomassen MSc, Paul Venner MSc en Bas van Hooren als docenten aanwezig. In kleine groepen werkt u aan het maken van oefenvormen naar aanleiding van besproken casuïstiek of vertoonde video's. Er is ruimte om uw eigen video in te brengen!
 
Data: Vrijdagen september en oktober
Docenten: Frans Bosch, Teun Tomassen, Paul Venner en Bas van Hooren
Accreditatie: 27/30 punten registers Af en Spo
 
Voor meer informatie en inschrijven: klik HIER
   

De revalidatie van de knie 
De kennis van risicofactoren voor letsels, de nauwkeurige uitvoering van een klinisch onderzoek, de keuze van de juiste toegevoegde klinische testen en een klinische benadering van de bewegende mens in zijn biopsychosociale context, zijn cruciale elementen voor de fysiotherapeut om aan de slag te kunnen met het knieletsel van zijn patiënt. Prof. dr Damien van Tiggelen bespreekt in deze praktische cursus de "State of the Art" in diagnostiek als behandeling van veel voorkomende knieklachten. Taping en bracing, loopanalyse, validiteit en betrouwbaarheid van meetinstrumenten en veel praktisch oefenen is de kern van deze cursus. Er is veel ruimte voor casuïstiek en/of uw eigen inbreng in vragen en onderwerpen. 
 
Accreditatie: 17 punten reg AF en Spo
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER 
Gaat zeker door!

 
Inzichten in de schouder, met Live OK
3 DAAGSE CURSUS ‘INZICHTEN IN DE SHOUDER. HET ANDERE VERHAAL’ - 8e ed.
Ziet u door alle schoudertests door de bomen het bos niet meer? En vraagt u zich af waarom ‘scapular-focused treatment’ soms wel werkt, maar in veel gevallen juist niet? In deze veelzijdige cursus krijgt u een nèt even iets andere kijk op Listige schouders dan u wellicht gewend was.
Dag 1. Kijk op de schouder – Aan de hand van unieke anatomische preparaten en casuïstiek uit de Bergmankliniek, bespreken we hoe structuren zich ten opzichte van elkaar verhouden, bewegen en wat dit inhoudt voor uw kliniek.
Dag 2. Kijken naar de schouder – We gaan dieper in op de zin/onzin van ‘scapula-dyskinesie’ en diagnostiek van glenohumerale functie. Pathomorfologie, verwerking van perifere nociceptieve input en omgaan met aanhoudende pijn komen aan bod.
Dag 3. Kijken in de schouder – In een 3-tal operaties tonen we u live hoe defecten worden geïnterpreteerd en welke chirurgische oplossingen er voor handen zijn. We bespreken indicatiestellingen, informatieoverdracht en cliënt-gestuurde alternatieven voor gestandaardiseerde protocollen.

Accreditatie: 27 punten reg AF, Ma en Spo
Voor meer informatie inschrijven: nieuwe data binnenkort online

 
Veilig en gericht cervicaal mobiliseren en manipuleren 
In deze cursus, met een gemiddeld evaluatieresultaat van 9.4, brengen Prof. dr. Barbara Cagnie en dr. Vincent Dewitte u een redeneermodel om te komen tot een keuze voor cervicale mobilisatie- en manipulatietechnieken. Therapie-opbouw komt aan de orde alsmede een keur aan bekendere en minder bekende cervicale technieken. Er is veel ruimte voor interactie, discussie en het oefenen van technieken.
 
Voor manueeltherapeuten een echte aanrader! 
 
Alleen voor manueeltherapeuten. Accreditatie: 18 punten reg Ma
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER  
10% korting voor mensen met een THIM ALP kaart 
 
 
Inspanning bij kinderen
Deze tweedaagse cursus met Dr. Tim Takken en Dr. Peter Klijn, biedt theorie en praktijk omtrent alle facetten van inspanning bij kinderen. In toenemende mate wordt duidelijk hoe belangrijk bewegen en inspannen voor de gezondheid is. Recent onderzoek laat zien dat kinderen in Nederland te weinig en onvoldoende intensief bewegen. Het bewegen is van grote invloed op tal van aspecten van gezondheid, zowel bij gezonde als bij zieke kinderen. In deze cursus komen beide facetten aan de orde en leert u bovendien hoe aspecten van inspanning te testen en meten en hoe de verkregen gegevens vervolgens geïnterpreteerd moeten worden. 
 
Accreditatie:  14 punten reg AF en Ki en KM
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER
10% korting voor mensen met een THIM ALP kaart
Gaat zeker door! 

 
 
Evidence based behandeling bij hoofdpijn en/of duizeligheid
Deze altijd goed gewaarde cursus van Erik Thoomes die bezig is met een promotieonderzoek op dit gebied, staat al een aantal jaar met succes op ons programma. U leert de theorie en praktijk van de diagostiek en behandeling van patiënten met hoofdpijn of duizeligheidsklachten. Het werken met de CROM en de stabilizer komt daarbij ook aan de orde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de laatste ontwikkelingen op dit gebied en er is volop ruimte voor interactie en het oefenen van vaardigheden. 
 
Accreditatie: 18 punten reg AF en Ma
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER 
 
Doelgerichte aanpak bij rotator cuff tendinopathie 
Deze cursus omvat enerzijds het aspect klinisch redeneren bij rotator cuff pathologie als basis voor een goed gefundeerd behandelplan. Hieraan gekoppeld worden evidence based etiologische factoren bij rotator cuff pathologie besproken samen met diagnostische testen en hun betrouwbaarheid. 
Anderzijds zal de cursus dieper ingaan op de concrete inhoudelijke aanpak van de behandeling. De fysiotherapeutische behandeling bij verkorting van weke delen (pectoralis minor en GIRD), motorische controle deficieten en verzwakking van scapulaire spieren en de rotator cuff zelf wordt uitgewerkt in deze cursus. Hierbij zullen zowel manuele en myofasciale technieken als oefenprogramma’s aan bod komen met telkens terugkoppeling naar de wetenschappelijke literatuur hieromtrent.

Accreditatie: 18 punten reg AF, Ma en Spo
Voor meer informatie inschrijven: klik HIER 
 
 
         VOUCHER BSL MET KORTING!
Online aanbod Bohn Stafleu van Loghum
Wij zijn in het bezit van een aantal vouchers van BSL. Hiermee krijgt u een jaar lang gratis toegang tot online praktijkgericht nascholing op BSL Fysiotherapeut Totaal. Hiermee houdt u eenvoudig uw vak bij en kunt jaarlijks 24 punten behalen. De voucher vertegenwoordigd een waarde van € 150,00. Wij kunnen u deze aanbieden met een korting van 25%!!!!!!!
 
Voor meer informatie mailt u met: info@thimalp.nl

 
 
Bekijk ons nieuwe aanbod regelmatig op  www.thimalp.nl