Innehåll
 
- Om - Då strategier
- 5 i topp
- Bålstabilitet
- Smakrik röra

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer via föreläsningar och böcker.
 
Tack vare att böcker ingår i föreläsningarna är Jan en av Sveriges mest prisvärda föreläsare (och dessutom en av de bästa enligt Konferensvärlden).
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Sprit och studsmatta, en inte helt lyckad kombination
 
 
Den som väntar på något gott ...
 
 
 
Citat 
 
 
You'll never be 100% sure it will work, but you can always be 100% sure doing nothing won't work.

Om - Då strategier
 
 
I nästa vecka skickar jag min nyaste bok "Målskillnad - målstyrd eller målstörd" till tryckeriet. Det kommer att bli en fantastisk bok för dig som vill nå fler mål.
 
Ett bra tips som jag fick i samband med att boken utvecklades var "Om - Då" strategier som hjälper till att hålla farten mot målet även när du känner motstånd. Säg att du efter semestern bestämt dig för att komma i form igen och att du ska promenera minst 30 min varje kväll. En kväll har det kanske blivit sent och du inser att du inte hinner gå ut 30 min. Istället för att strunta i det helt anväder du "Om-Då" tänket enligt: "OM jag inte hinner gå ut 30 min, DÅ går jag ut 10 min istället och 40 min imorgon". 
 
Hur kan det hjälpa dig att skapa planer enligt "Om X händer Då ska jag göra Y"?
 
5 i topp enligt tidningen Konferensvärlden
 
 
Det var glädjande när en kund gjorde mig uppmärksam på att tidningen Konferensvärlden hade utsett mig till topp 5 bland föreläsarna inom Stress och hälsa. Jag bugar och tackar.
 
En annan av mina kunder gjorde utvärderingar när jag nyligen var en av många talare för chefer och hälsoinspiratörer. Jag körde då min nya föreläsning som bygger på boken Målskillnad. Av 190 utvärderingar på en skala 1 till 5 där 5 var högst, fick jag 151 5:or (79,5%), 33 4:or (17,4%), 5 3:or  och 1 2:a. Kontakta mig gärna och boka föreläsningen Målskillnad - den är grymt bra :-).
 
Du får fem extra exemplar av boken Målskillnad (värde 1450:-) när du bokar en föreläsning på temat Målskillnad under september - december.
 
Bålstabilitet på lekplats
 
En gunga fungerar utmärkt till att stärka upp din bålmuskelatur samt även axlar och armar. Klicka på bilden för att se hur du kan göra. Under klippet kommer det några konstiga ljud, det är vår lilla hund som står för dem :-).
 
 

Smakrikt äppelmos, med kanel och chili
 
 
Ta till vara på att det finns så gott om äpplen just nu. Fallfrukt går utmärkt att använda till äppelmos. Om du ska äta moset inom några dagar behöver du inte addera en massa socker för hållbarhetens skull.
 
2 portioner
 
4-5 äpplen
1 cm chili
1-2 kryddmått kanel
2 dl vatten
 
Ta bort skal och kärnhus och skiva äpplena fint. Mindre bitar ger kortare tillagningstid. Lägg allt i en kastrull och tillsätt 0,5 dl vatten. Koka på medelhög värme och rör runt ofta. När det blir torrt på botten häller du på ytterligare vatten. Med en slev eller gaffel kan du dela bitarna för att det ska gå snabbare.
 
När äpplena börjar koka ihop tillsätter du chili och kanel. Smaka av efter en stund och tillsätt ev mer. Det tar runt tio minuter att få äpplena mjuka, vill du ha den helt slät får du koka lite till eller använda en stavmixer.
 
Njut av en smakrik efterrätt eller mellanmål.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se