Hej,
 
Oj, vad alla verkar sugna på att förkovra sig inom stickning! Kursen i Näversticking blev fullbokad direkt, men nu släpper vi platser till två nya kurser; en favorit i repris är kursen i flerfärgspatent och en ny efterlängtad grundkurs i spetssticking. Läs mer nedan och skynda dig med din anmälan om du vill ha en plats!
 
  
Sticka flerfärgspatent
Torsdag 1 september kl 18.30-21.00
Vårens kurs i flerfärgspatent var så populär att vi nu kör en repris.
Patentstickningen är tillbaka - en teknik som ger ett vändbart, ribbstickat utseende som är mycket elastiskt och fylligt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning. Du börjar med att sticka runt med två olika färger, det ger en fin mönstereffekt, och är faktiskt lättare än att sticka fram och tillbaka med bara en färg. 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!

Grundkurs i  spetsstickning
Tisdag 13 september kl 18.30-21.00
Spetsstickning är vackert och roligt – och det behöver inte vara så svårt!
Har du kanske stickat flera rätstickade trekantssjalar och vill nu prova något annat? På den här kursen tar vi det från början och går igenom hur man med omslag och olika hoptagningar skapar ett enkelt men vackert hålmönster. Vi tränar in tekniken genom att sticka några olika provlappar, därefter får du börja på ett sjalprojekt.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
 
 
 
Från Östergötlands ullspinneri har vi några av mina egna favoritgarner - Visjö och Pälsull. Nu har vi även fått in en liten upplaga av deras härliga jubileumsbok med titeln Östergötland Ullspinneri 30 år - att förvalta en hantverkstradition. Det är en vacker och intressant bok för alla oss som älskar ull och gediget hantverkskunnande. Här berättas i både text och bild historien om hur Ulla-Karin Hellsten och Börje Norberg lyckades förverkliga sin vision om att skapa ett svenskt kvalitetsgarn. Genom åren har de utvecklat flera produkter och samarbetat kring stickdesign med några av Sveriges skickligaste textilformgivare. Med boken följer en dvd där du kan se - och inte minst höra - maskinerna i drift i det lilla spinneriet. Nästan som att vara där! Boken kostar 295 kr och är en fin present till dig själv eller någon annan garnälskare!
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial
S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
sommaröppet må-fr kl 11-18