Filmforum Frans, 4e Jaar
Beste ouder
 
Op woensdag 13 november 2019 gaat uw dochter of zoon, samen met de overige leerlingen van het vierde jaar in het kader van de lessen Frans, naar een filmvoorstelling in Kinepolis Leuven.
 
We kijken naar “Les héritiers” van regisseur Marie-Castille Mention-Schaar, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 
De bevlogen geschiedenisleerkracht Mevr. Guéguen geeft les in een Lyceum in Créteil, niet zo ver van Parijs. Aan het begin van het schooljaar komt ze voor een klas te staan die bekend staat als 'onmogelijk'.
 
De nieuwe klas van mevrouw Guéguen is samengesteld uit een bonte mengeling aan opstandige pubers. Ze nemen geen blad voor de mond, dagen de leerkracht en elkaar uit en hebben geen respect voor enkelen die braaf op hun stoel zitten.
 
Mevrouw Guéguen laat zich echter niet afschrikken en schrijft haar klas in voor een projectwedstrijd met als onderwerp 'de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijdens WO II'. Ondanks de tegenstand van de directeur en het aanvankelijke gebrek aan enthousiasme van de klas, zet zij haar plannen door.
 
(Dramatische komedie, 105 minuten, Frankrijk, Release: 07/01/2015)

Praktisch:
  • We wandelen (om 9u45) in groep naar Kinepolis.
  • Tijdens de voorstelling wordt er niet gegeten noch gedronken.
  • De filmvoorstelling eindigt tegen 12u00. De leerlingen mogen vandaar rechtstreeks naar huis, tenzij ze met de fiets naar school komen. Deze leerlingen komen onder begeleiding terug naar school. Er worden geen fietsen meegenomen naar Kinepolis.
  • Het bedrag voor deze filmvoorstelling is beraamd op ongeveer 5,50 euro per persoon en zal via de schoolrekening worden vereffend.
  • De uitstap is gedekt door de schoolverzekering. Voor afwezigheden is een geldig bewijs vereist (zie schoolreglement p.13).
We hopen dat het voor alle deelnemers een inspirerende en leuke filmervaring mag zijn.
Wij bespreken de film tijdens de lessen Frans zowel voor als na de film.
 
Vriendelijke groeten

De vakgroep Frans tweede graad
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be