14 април 2019 г.
Click here to view this email in your browser                                           
 
За 15-та година се проведе изложението и конференцията "Енергийна ефективност и ВЕИ" (16-18 април, 2019 г.). Благодарим на изложители, лектори, посетители и делегати за участието и се надяваме контактите, които се създадоха по време на изявата, да се превърнат в дълготрайни партньорства. 
 
 
 
 
 
  
Радослав Радев, председател на Българската стопанска камара, приветства участниците: "Днес, повече от всякога, е важно да отделим време на кръговата икономика, защото тя е моделът на бъдещето, и да търсим максималното усвояване на потенциала на възобновяемата енергия в практиката." 
 
Приветствено послание отправи и посланик Траян Кебелеу, зам.-ген.секретар, Постоянен международен секретариат, Организация за Черноморско икономическо сътрудничество BSEC. Според него изявата е отлична платформа за запознаване с последните разработки, свързани с по-чиста енергия, по-зелени градове и по-качествени сгради, идентифициране на нови възможности за инвестиции и взаимодействие на участниците на пазара в тези сектори.  
 
ИНТЕРЕСНИ АКЦЕНТИ
 

На семинара на ЕнЕфект се обяви стартирането на нова кредитна линия за обновяване на еднофамилни сгради в София и Южна България по Фонд градско развитие. Прочетете повече в интервюто с изпълнителния директор д-р Драгомир Цанев
 
Българските партньори по проект GSS-VET проведоха уъркшоп, в рамките на който представиха иновативен метод за проверка на знания по фотоволтаични инсталации и приложението на новите "зелени" професии.

За първи път се проведе Инвестиционен форум на Зелената енергия за BSEC - събитие на Мрежата на Зелената енергия, на което се обсъдиха перспективите за развитие на ВЕИ и насърчаващи политики.
  
 
ИЗЛОЖИТЕЛИ ВЪВ ФОКУС
Водещи имена показаха системи за когенерация, производство на био, хидро-, геотермална и соларна енергия. Интерес предизвикаха енергоспестяващо осветление, електрически превозни средства и зарядни станции. 

Топлотрейд (официалният дистрибутор на Warmhous за България) представи битова и професионална серия стенни кондензни котли с мощности до 150kW. Те се отличават с висока ефективност, съвместими са с различни каскадни управления, имат топлоизолирана обшивка и лесен за работа дисплей. 

Посетителите на ЕЕ и ВЕИ видяха на щанда на Адванс - Спас Костадинов калиброван дървесен чипс, произведен с индустриална винтова дробилка - технология без аналог в Европа. Той се използва за генериране на топла вода и пара в горивни инсталации - хлебозаводи, мандри, текстилни предприятия и др. Кликнете тук, за да научите повече. 
 
Внимание привлякоха металните коминни системи на Concritube. Икономия на гориво, пестене на време и средства за поддръжка, опазване на околната среда - това са част от предимствата им. Мирослав Матев, управител на фирмата, разказва за приложението на тези системи. 
 
Ако имате нужда от съдействие за контакт с изложител или лектор, свържете се с нас: office@viaexpo.com, 032/ 966 813,
088 679 31 72.
  
 
  Следвайте ни във           Виа Експо: www.viaexpo.com
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".