Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Zomer 2010
Beste ,
Veel leesplezier met de DOS Nieuws!
Hola La Libertad
Het geplande evenement "Hola La Libertad" maakt plaats voor verschillende activiteiten in 2010 en begin 2011 zoals:
  • 27 september - 1 oktober: muurschilderproject in Gruitpoort i.s.m. een   Nicaraguaanse muurschilder en leerlingen van het Ludgercollege.
  • Zondag 17 oktober: benefietconcert in de Catharinakerk met oa: Misa Criolla.
  • 17 &18 november: Nicaraguaanse dineravonden in het nieuwe gebouw van het Graafschapcollege ism hun leerlingen.
  • December: kerstmarkt in het Metzocollege waarvan de helft van de opbrengst naar DOS gaat.
  • Februari 2011: reis naar Nicaragua
Missie La Libertad
Van 6-14 juli hebben 2 bestuursleden van DOS, Jos Leeters en Pieter Koning en de Campagne Manager Lonneke Willemsen een bezoek gebracht aan La Libertad. De stand van zaken van de verschillende lopende projecten en voorgenomen nieuwe projecten en activiteiten zijn besproken. Een zeer goede week met veel indrukken, hard werken, maar ook veel plezier! Saludos en muchas grazias van onze vrienden uit La Libertad! Klik hier voor het rapportverslag van de missie.
Huizenproject
Tijdens de missie zijn de huiseigenaren bezocht die via het huizenproject van DOS een kans hebben gekregen op betere behuizing. Inmiddels zijn er mede dankzij de donaties van Sité en MVO-projecten 27 huizen op basis van huurkoop bewoond. De leningen worden binnen 15 jaar afbetaald en met dit geld worden er weer nieuwe huizen gebouwd. Zo betrekt de familie Carlos Valle deze zomer nog hun nieuwe huis die naast hun huidige huis is gebouwd. Dit geeft het gezin van 4 meer privacy. Nu wonen ze samen met haar moeder. Ze zijn erg blij en dankbaar met hun nieuwe huis. Klik hier voor meer huiseigenaarverhalen.  
 
Restaurantweek bij Villa Ruimzicht 23 t/m 29 augustus
De restaurantweek bij Villa Ruimzicht heeft dit jaar een Nicaraguaans tintje.Onder het motto “Wij een maaltijd, zij een maaltijd”. Vraagt Villa Ruimzicht haar gasten een bijdrage te geven aan onder andere het maaltijdproject van arme ouderen in La Libertad, de zusterstad van Doetinchem. Villa Ruimzicht verdubbelt dit bedrag en biedt de gasten een speciale Nicaraguaanse amuse aan.
Kerkapotheek in La Libertad een succes!
Na de kerkdienst op zondagochtend in La Libertad heeft de DOS-delegatie ook een kijkje genomen bij de kerkapotheek die jaren geleden met de hulp van DOS gestart is. Dit is een goed voorbeeld van een activiteit die na een startdonatie geheel lokaal en zelfstandig draait. Een echte aanwinst voor La Libertad, zo krijgen de arme mensen ook toegang tot medicijnen zonder recept. Ongeveer 450 Libertijnen maken hiervan gebruik op maandbasis. De pastoor zelf doet regelmatig de inkopen in Managua, de hoofdstad van Nicaragua.  
 Campagnevogel in kerstpakket
CampagnevogelHet lijkt nog ver weg, maar uw organisatie is vast al bezig met de inkoop van kertstpakketten. Adviseer hen om dit vrolijke balsahoutenvogeltje op te nemen. Ze kosten €6.50 per stuk. De opbrengst wordt door het LBSNN verdubbeld, zodat voor elke verkocht vogeltje €10,- naar het project voor basisonderwijs in La Libertad gaat. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010