TrapLab festival 28 - 29 - 30 oktober

De manier waarop de studenten het festival vormgeven is geheel vrij. De tweedejaars studenten zijn als het ware de theatergroep die de invulling van het festival bedenkt. En niet alleen bedenkt: als je de ideeën wilt realiseren, zal je ook tot actie moeten overgaan. De school, als sparringpartner van het leesproces en ook als beheerder van de locatie is co-producent. Het uitgangspunt is: als je iets wilt, neem dan initiatief en overleg hoe het mogelijk is om het voor elkaar te krijgen. De voorstellingen duren maximaal 15 minuten. Voor elke student zijn er twee verplichte onderdelen: een monoloog en een regie.

Het TrapLab vindt plaats op 28 - 29 - 30 oktober a.s. Het programma kun je hieronder downloaden als PDF.
 
Kerstvoorstelling 

De repetities van de kerstvoorstelling 2016 zijn in volle gang!
Theaterschool De Trap presenteert dit jaar “Noises Off” (1982) van de toneelschrijver Michael Frayn met als ondertitel “Achter de Schermen”.
 
 
 
"The funniest comedy ever written." (New York Time Out)
 
Negen acteurs van de Trap bijten zich vast in deze inmiddels klassieke theaterhit, die volgens het stuk-in-stuk principe is geschreven. Het publiek krijgt een kijkje “achter de schermen” van een fictief toneelgezelschap. De tamelijk door de wol geverfde acteurs repeteren aan de vooravond van de première van een klucht. Deze bezwijkt echter al snel onder artistieke, emotionele en financiële problemen van cast en crew. Ook het ietwat goedkope decor werkt maar niet mee. Alle theaterwetten van het toneel passeren deze avond de revue - wat gebeurt er nu echt tijdens een repetitieproces, of in de coulissen? Maak ongegeneerd kennis met het leven van de theatermens! Alle vooroordelen komen aan bod: de sterallures, het overmatig alcoholgebruik en de strikte onderlinge hiërarchie. Op het toneel is het lachen geblazen maar achter de schermen lijkt het meer op een tragedie!
 
De cast bestaat uit Trappers en ex-Trapper:
Susanne Broekhuijs, Nick van Dijk, Dylan Berkeveld, Annemieke van Westerloo
Willemijn Bakker, Peter Koene, Bert Meutstege, Wouter Hervij en Tonnie van der Varst.
 
Regie: David Goddyn
 
Speellijst
 • 17 dec. 20.30 uur  Première 
 • 18 t/m 23 dec. 20.30 uur
 • 27 t/m 30 dec. 20.30 uur
Kaartverkoop via website start in de 3e week van november.
 
Opleiding Theater/Toneel Intensief start januari 2017

Theaterschool De Trap biedt een professionele vierjarige dagopleiding in deeltijd van 2 of 3 dagen in de week. De opleiding Theater/Toneel Intensief is de verkorte versie van de reguliere opleiding Theater/Toneel. Hetzelfde aantal lesuren in 6 i.p.v. 9 maanden.
 
Introductie nieuwe opleiding:
Eenmalige korting van Euro 500 op het lesgeld!
 • Startdatum opleiding Theater/Toneel Intensief: 23 januari 2017
 • Lesdagen: donderdagavond, zaterdag, zondag
Om deel te mogen nemen dient eerst auditie gedaan te worden.
 
Auditiedata (12-16 uur):
 • 10 december 2016 
 • 14 januari 2017 
 
Opleiding Acteren voor de Camera

De Trap biedt vanaf januari 2017 de geheel nieuwe specialistische vakopleiding voor acteurs/actrices voor film en televisie. De nieuwe opleiding 'Acteren voor de camera wapent studenten met een goed gevulde gereedschapskist om aan de slag te kunnen in het uitdagende werkveld van film en televisie. In het lesprogramma wordt zowel gefocust op de technische aspecten van het werken voor de camera, als op de acteervaardigheden die je nodig hebt om iedere scène goed te kunnen spelen.

Deze opleiding staat sinds 2016 onder leiding van coördinator, hoofddocent en de ervaren film- en tv-regisseur Erik van 't Wout. Alle medewerkers van de opleiding zijn ervaren professionals uit het vak, waaronder acteurs, regisseurs en cameramensen. Onder de topdocenten die aan de opleiding lesgeven, zijn onder andere: Peter Bolhuis, Peter Sonneveld, Nelleke Zitman, David Goddyn, Kim Scheerders, Margien van Doesen en Marianne Vloetgraven. 
 • Startdatum opleiding Acteren voor de Camera: 16 januari 2017
Om deel te mogen nemen dient eerst auditie gedaan te worden.
 
Auditiedata (19-22 uur):
 • 2 december 2016
 • 3 januari 2017
 
Open dag

Een paar keer per jaar gooit Theaterschool De Trap haar deuren open. Dit betekent dat iedereen welkom is om onze studio's, docenten en studenten te bewonderen. Je kan meekijken en meedoen met een Open Les en in de theaterzaal zijn doorlopend voorstellingen te zien van onze studenten. De proeflessen zijn gratis en worden door professionele docenten van de school gegeven. Een tipje van de sluier op het gebied van acteerlessen in het algemeen en een acteeropleiding bij De Trap in het bijzonder.
 
De volgende Open Dag is op zondag 13 november 2016. We bieden verschillende proeflessen aan:
 • Proefles Theater/Toneel ( 60 minuten)
 • Proefles Beweging ( 45 minuten)
 • Proefles Film/TV ( 60 minuten) 
Er is tijdens de Open Dag genoeg gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de opleidingen, workshops en masterclasses van De Trap. 
 
Voor aanmelding & inschrijving voor een proefles, ga naar www.detrap.nl/open-dag
 
 
Oriëntatiecursus Film/TV maken

De Oriëntatiecursus is opgezet ter kennismaking met het vak Film/TV-acteren op professioneel niveau. In 4 avonden wordt een inkijkje gegeven in het acteren voor film en tv, afwisselend door een docent spel en een docent film-acteren. Voor deelname is geen spelervaring vereist.
 • Lesdata: 8-10-15-17 november 2016
Meer info 

Vooropleiding

De Vooropleiding is er om je te oriënteren op jouw mogelijkheden in het theater/toneel-acteren. De Vooropleiding kan dienen als goede voorbereiding voor audities of om goede acteerlessen te volgen voor hobby of amateurtoneel. Voor deelname is geen ervaring vereist en de cursus duurt 8 zaterdagen.
 • Startdata 2016-2017: 29 oktober 2016, 7 januari, 11 maart en 27 mei 2017.
Meer info 


Theaterschool De Trap
Zeeburgerdijk 54
1094 AE 
Amsterdam