Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Så var det vardag igen för många av oss. Hoppas ni alla haft en härlig sommar och hunnit med några roliga sommarprojekt! Om man som jag tycker att ull är det bästa materialet för stickning så ser man såklart alltid fram emot hösten :) 
 
Vi börjar redan få in nya härliga höstgarner och beskrivningar på höstens mysiga tröjor, koftor, mössor och accessoarer, det ser lovande ut! I år ser vi även fram emot några spännande nya böcker som vi återkommer till när det är dags för bokkalas.
 
Naturligtvis planerar vi också kalendern full med inspirerande kurser, det är så roligt att det fortsätter vara stort intresse för att lära sig något nytt och utvecklas med garn. Det är ju bland det bästa med stickning, det kan vara precis hur enkelt eller komplicerat som helst, och det finns alltid något nytt att lära sig! Vi rivstartar höstens kurser med två inbjudningar till Patentstickning och Flerfärgsstickning med Lyfta maskor. Läs mer nedan och skynda dig att anmäla dig till kurs@litetnystan.se om du vill hugga en av platserna!
 
 
REA Meilenweit Print
Vi gör nu lite plats i hyllorna och rear därför ut några utgående färger av sockgarnet Meilenweit Print från Lana Grossa. Dessa färger kostar nu 69 kr istället för 89 kr för 100 gram. Meilenweit Print är 80% suerwash ull och 20% nylon. Ett nystan räcker till ett par strumpor, men garnet passar även till vantar, sjalar eller andra plagg.
 
 
  
AKTUELLA KURSER!
 
 
Patentstickning
Onsdag 23 augusti kl 18.30-21.00
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare.
Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
 
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor 
Måndag 28 augusti kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 

 
Regnbågsskyltning!
Stockholm Pride är över för i år, men vi behåller vår fina regnbågsskyltning ett tag till. Den passar ju faktiskt året runt hos oss, vi älskar färg!

 
Handfärgat på ingång!
Jag och min mamma har experimenterat en del i färgfabriken den här sommaren, dels har det blivit några omgångar sockblanks, både regnbågstigrar och andra varianter. Vi har också färgat spräckligt garn, och det var jättekul! Inom kort kommer det att finnas härligt spräckliga Merino Sock härvor i vårt sortiment. Mamma har redan börjat teststicka ett projekt, den toksnygga tröjan Breathing Space i design av Veera Välimäki. Garnet är Malabrigo Sock och vår spräckliga Merino Sock, visst blir det fint?
 
 
 
Ullfestival Sparreholm
Sist men inte minst delar jag med mig av ett litet stickspår, ett utflyktstips för er som gillar ull. Besök Båvens Spinnhus i Sparreholm! Där ordnas en Ullfestival lördag 26 augusti kl 11-16 med visning av spinneriet, möjlighet att prova på handspinning och växtfärgning, hälsa på alpackor och se fårklippning. Spinneriet ligger vackert precis vid sjön Båvens strand!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15 från midsommar till och med augusti
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!