AGENDA 
Zaterdag 10 december
11:00 uur: Cubs 2 - WaWa's (Boxtel)
11:00 uur: Cubs 1 - RRC
12:00 uur: Junioren 1 - Bredase RC 2
12:30 uur: CL SBN - Junioren 2
13:00 uur: Cas RC - Colts
15:00 uur: HRC - Dukes 1 
  
Zondag 11 december
14:30 uur: Dukes 2 - RC Hilversum
14.30 uur: Tarantula - Dukes 3
14:30 uur: Octopus - Duckes Legends
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: Dukes - 't Gooi 19 -  21
Dukes Dames: NSRV Obelix - Dukes 29 - 40
Dukes 3: Dukes - VRC The Vets 36 - 33
Duckes Legends: Oemoemenoe 2 - Duckes Legends 60 - 15
Colts: Dukes - RC Amstelveen 24 - 12
Junioren: RC Eemland - Dukes 1 5 - 34
Junioren: Dukes 2 - Bredase RC 65 - 5
Cubs: RC Tilburg - Dukes 1 54 - 5
Cubs: Voorburgse - Dukes 2 46 - 0
 
STEUN DUKES 1 IN DEN HAAG
Dukes 1 heeft na een prachtige wedstrijd tegen nummer twee: 't Gooi afgelopen zaterdag in de laatste seconde naast de punten gegrepen. Daardoor staan ze nu achtste in de tussenstand van de ereklasse. Het zal een flinke krachtsinspanning worden om via de zesde plaats de kampioenspoule veilig te stellen dit jaar. Maar niets is onmogelijk en het is close:
6. Waterland   21 punten en -36
7. The Bassets 20 punten en -13 en
8. The Dukes   20 punten en +6.
Om bij de eerste zes te komen moet ons eerste de volgende twee wedstrijden winnen. Te beginnen zaterdag: uit tegen nummer vier HRC in Den Haag. Hierna volgt een thuiswedstrijd tegen... Waterland.
Wij zijn er van overtuigd dat de mannen, als ze net zo spelen als afgelopen zaterdag, gewoon bij de bovenste zes eindigen. Maar daar hebben ze wel de zestiende man voor nodig. En die zestiende man, dat zijn wij! Om de broodnodige ondersteuning te leveren in het Haagsche zorgt de club, bij voldoende aanmeldingen, voor vervoer tegen gereduceerd tarief. Zeker als het taai wordt is support van groot belang. Je kunt je busticket voor deze uitwedstrijd tot en met vrijdag 9 december, 12:00 uur via de Dukes webwinkel bestellen. Vrijdagmiddag of -avond krijg je per e-mail bericht of er voldoende aanmeldingen zijn en - eventueel - de vertrektijd.
 
DUKES 3
Dukes 3 had het op een bitterkoude zondag onverwacht zwaar tegen nummer acht: de geroutineerde Vets uit Valkenswaard. Dankzij een run met drie try's kort na de rust bleef de voorsprong in de spannende slotfase overeind. Komende zondag mogen zij - nog steeds nummer een in de tussenstand - het in Tilburg opnemen tegen nummer vijf Tarantula. Even een waarschuwing: Tarantula scoorde afgelopen zondag 24 punten tegen de Maraboes.
 
KUNSTGRASVELDEN EN RUBBERGRANULAAT
Op onze website vind je hier een bericht over het standpunt van Rugby Nederland over het onderzoek naar rubberkorrels op kunstgrasvelden.
 
PROMOTIESTRIJD VOOR DAMES
Na de twee wedstrijden om het winterkampioenschap tegen NSRV Obelix - eerste verloren, tweede afgelopen zondag gewonnen - beginnen The Dukes Dames volgende week aan de wedstrijden in de promotiepoule van de eerste klasse. Een knappe prestatie. Zeker omdat zij vorig jaar nog knokten tegen degradatie uit deze eerste klasse. In deze poule spelen ze tegen RC Tilburg, Waterland, Cas RC, NSRV Obelix en het combi team van BRC/REL. De grote tegenstander van de dames lijkt Cas RC te zijn dat tot nu toe al haar poulewedstrijden won. Mochten ze als eerste eindigen dan promoveren de dames - een combinatieteam van Octopus, Wallaby's en The Dukes - naar de ereklasse. Succes meiden!
 
SINTERKLAAS
De sint is al weer op zijn weg terug naar Spanje, de foto's van zijn bezoek staan komende week op de website.
 
DUKES SUPPORTER APP
Via de app store en de google play store is de interactieve Dukes Supporter App te downloaden. Met één knop op je telefoon op de hoogte van alle informatie over Rugbyclub The Dukes. Blijf bij met de laatste stand van de teams, de agenda en alle sociale media via één ingang. Handig voor jou, handig voor je team en je familie. Maak een profiel aan in de app en we kunnen je direct berichten sturen. Zo ben jij er als eerste bij. Zet de app zo snel mogelijk op je telefoon. Zoek in de store naar: Dukes Supporter. Hier de links voor iOS en Android.
 
Week 49/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl