FIJNE FEESTDAGEN EN EEN ENERGIEK 2020
 
Met Mijnwater Nieuws houden wij u op de hoogte van de ‘highlights’ van Mijnwater B.V, de werkzaamheden in het veld, de innovaties op het gebied van mijnwatertechnologie, de bevindingen vanuit samenwerkende (Interreg) partijen, maar ook delen wij informatie van onze partners. Mijnwater B.V. draagt bij aan een energieneutraal Parkstad Limburg in 2040.
 
Wilt u iemand op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief, mail 'm gerust naar uw relaties. Rechtstreeks in de mailbox? Aanmelden uitsluitend via de aanmeldknop op de homepage van www.mijnwater.com.
 
Voor nu wensen wij u fijne feestdagen met uw gezin, familie en vrienden en voor 2020 een inspirerend en energiek jaar!
 
In deze nieuwbrief:
  1. Mijnwater wint Green Solutions Awards 2019
  2. Limburgse Zaken: interview Angelique Palmen (CEO)
  3. Werk in uitvoering: Douvenrade, Tacitus/Marcellus, Brunssum
  4. Werk in voorbereiding: Centrumleiding Heerlen
  5. Hoofdlijnen uitzetten en strategie bepalen: Leo Martens Projectmanager Volantis
  6. Save the date Cities and Citizen Energy Forum Heerlen 2020
  7. Mijn Mijnwater – digitaal klantenportaal
  8. Mijnwater wenst u fijne feestdagen en een inspirerend, energiek 2020
 
Mijnwater wint Green Solutions Awards 2019
 
 
Mijnwater kwam op 4 november jl. terug uit Parijs met de ‘Grand Prize Sustainable Infrastructure’ binnen de Green Solutions Awards 2019.  Angelique Palmen, Louis Hiddes en Herman Eijdems van Mijnwater B.V. namen de prijs in ontvangst. Mijnwater B.V. werd in de categorie infrastructuur genomineerd uit 32 internationale inschrijvingen en zette zich daarmee wereldwijd in de schijnwerpers als innovatief project in de verduurzaming van onze leefomgeving. De jury van de Franse organisatie Construction21 haalde Mijnwater B.V. als enig Nederlands bedrijf uit de inschrijvingen in de categorie Infrastructuur omdat Mijnwater als uniek voorbeeld wordt gezien vanwege het doordacht ondergronds leidingnetwerk voor het circuleren van duurzame energie, van en naar aangesloten woningen, gebouwen en industrie in Heerlen en Parkstad-Limburg. CEO Angelique Palmen: “Een fantastische prestatie voor ons team en in het bijzonder voor Louis, die aan de wieg van dit alles stond.”
 
 
 
Limburgse zaken: interview met Angelique Palmen
 
Peter Kamps van Dagblad de Limburger wijdde onlangs een artikel aan Mijnwater, over onze nieuwe CEO in het bijzonder. In het artikel gaat Kamps in op het aantreden van Angelique Palmen bij Mijnwater. Het geeft goed weer waar zij de komende periode voor staat. Het verantwoord opschalen van Mijnwater en de organisatie goed inrichten. Haar ambitie om Mijnwater tot een succes te brengen komt vanuit haar passie om veel voor de regio te doen.
 
 
 
Werk in uitvoering:
Leidingen gelegd voor Corridorflat Sevagram/Douvenrade
 
 
Eind december is het leidingwerk klaar voor de Corridorflat van Sevagram aan de Valkenburgerweg in Heerlen. De woningen in de Corridorflat van Sevagram/Douvenrade voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Voor meer comfort in de woning heeft Sevagram besloten een aantal maatregelen te treffen. De 88 appartementen gaan van het gas af en zijn daarmee, na de renovatie, volledig aardgasvrij. Ook zijn we in gesprek over het aansluiten van de nieuwbouw op deze locatie.
 
 
Werk in uitvoering:
Marcellus- en Tacitusstraat Heerlen
 
 
De werkzaamheden aan de appartementen van Wonen Zuid vordert nu snel. We zijn in september begonnen en de eerste flat is al ver klaar. Installateurs zijn in de woningen bezig met het plaatsen van de afleversets. De civiele werken voor de aanleg van de leidingen zijn nagenoeg klaar. In januari starten we met de werkzaamheden voor het vervangen van de gasketels. Eind mei 2020 zijn beide gebouwen dan aardgasvrij.
 
Bekijk de video van Wonen Zuid >>
 
 
Werk in uitvoering:
WKO in Brunssum
 

Naast werkzaamheden in Heerlen is Mijnwater bezig in Brunssum. Op 5 september jl. is de kelderbak voor de eerste prefab warmtepompkelder van Mijnwater B.V. geplaatst. Vanuit deze locatie worden 3 deelgebieden van warmte en koude voorzien. De warmtepompen worden gebruikt om de flat aan de Pastoor Savelbergstraat in Brunssum aan te sluiten op duurzaam mijnwaterenergie, maar ook de nieuwbouw aan de Tarcisius en De Egge. Dat gebeurt nu nog niet met mijnwater, maar in eerste instantie met WKO’s (warmte- en koude-opslag). Mijnwater legt een circulair leidingnetwerk aan om de flat en later ook de nieuwbouw in de omgeving te voorzien van warmte in de winters en koelte in de zomers. De werkzaamheden zijn na de bouwvak gestart.  
 
 
Werk in voorbereiding:
Centrumleiding door hartje Heerlen
Start werkzaamheden rond eind maart 2020
 

 
In het voorjaar van 2020 breidt Mijnwater B.V. haar energienetwerk uit met de aanleg van een leidingentracé van circa 1750 meter, bestaande uit 2 leidingen door het centrum van Heerlen. Dit nieuwe leidingentracé is nodig om gebouwen te verwarmen en te koelen met duurzame mijnwaterenergie. De gemeente Heerlen sluit haar nieuwe stadskantoor op dit netwerk aan. Het werk start rond eind maart en duurt tot eind oktober 2020.
 
 
 
Hoofdlijnen uitzetten en strategie bepalen
 
 
Mijnwater is maar wat blij met mensen als Leo, projectbegeleider vanuit Volantis Engineering. Leo vertelt wat hij bij Mijnwater doet, waar zijn kracht ligt en hoe hij samen met projectmanagers van Mijnwater processen in goede banen leidt.
 
 
 
Save the date: Cities and Citizens Energy Forum Heerlen 2020
 
 
Van 22 tot 24 april 2020 vindt in Heerlen de Cities and Citizen Energy Forum 2020 Cities plaats. Omdat 2020 het eerste jaar is van de nieuwe Europese Commissie neemt vicevoorzitter Frans Timmermans plaats bij een paneldiscussie over ‘European climate culture’, belast met klimaatactie in de Commissie-Von der Leyen. Mijnwater heeft een belangrijke bijdrage in het programma, dat geheel in het teken staat van de energietransitie. Meer informatie over het programma zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van Energy Cities.
 
 
Mijn Mijnwater – digitaal klantenportaal
 
 
Met Mijn Mijnwater, ons digitaal klantenportaal, heeft de gebruiker die aangesloten is op mijnwaterenergie in een paar stappen toegang tot zijn eigen veilig, afgeschermde, account. Via het inlogscherm kan de klant de digitale factuur en eindafrekeningen inzien en gelijk bekijken hoe het energieverbruik per maand is.
 
‘Mijn Mijnwater’ is te vinden in de bovenste navigatiebalk van onze website. Via het inlogscherm wordt de bezoeker doorgeleid naar mijn-energiefactuur.nl voor inzage in zijn facturen. www.mijnwater.com.
 
 
Mijnwater wenst u fijne feestdagen en een inspirerend, energiek 2020
 

 
 
Wie zijn wij?
 
 
Haalde Mijnwater B.V. vroeger nog energie uit het mijnwater, nu fungeert het water in de mijnen slechts nog als reservevoorraad. Mijnwater is een nieuw soort stadverwarmingsnetwerk, dat door de ontwikkeling van het eerste zelfstandig leidingnetwerk in Europa zowel warmte als koude kan leveren aan de aangesloten klanten. Wanneer een gebouw afkoelt, blijft er restwarmte over en andersom. Met het netwerk van Mijnwater B.V. worden deze restwarmte en restkoude uitgewisseld via ondergrondse kelders waar warmtewisselaars en pompen staan.
Bij de aangesloten gebouwen kan zo de CO2-uitstoot met 65% gereduceerd worden. De regio omarmt met PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie), het stadsverwarmingsnetwerk van Mijnwater B.V. dat als doel heeft in 2030 30.000 huizen in Parkstad aan te sluiten op het warmte- en koudenet. Voor de rest van Nederland is Mijnwater een bewezen potentieel voor het aardgasvrij maken van steden.
 
 
 
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen
(+31) (0)495-590503
 info@mijnwater.com
www.mijnwater.com