Nieuwsbrief GV Delta Sport
 
Het acroteam Babette Verkerke en Saphira van Dam zijn door de gemeente Schouwen-Duiveland uitgeroepen als sportploeg van het jaar. Dankzij de Nederlandse kampioenstitel kam deze grote eer bij het succesvolle team.. Naast de bloemen, oorkonde en beker mogen ze een jaar lang de grote beker in hun bezit houden waar vele namen opstaan uit het verleden. 
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 10 februari  2023 nummer 408
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                          Het combinatieteam heren turnen
                                                                                                       plaatsen zich voor de halve finale NK                                                                                     
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                     Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                                Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                  Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 5 februari 2023
Voorjaarsvakantie van 18 februari tot 25 februari
De voorjaarsvakantie breekt weer aan en is dit jaar van zaterdag 18 februari tot zaterdag 25 februari. Wij zijn momenteel bezig om te kijken welke trainingen doorgaan en welke wij bundelen. Dit zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de trainers. Alle selectiegroepen hebben een aangepaste rooster. In de volgende nieuwsbrief en binnenkort op de website publiceren wij het vakantierooster.
 
Wij zoeken nog steeds liefhebbers die jurylid willen worden
-Meld je aan om de eerste stappen te doen
Momenteel volgen vijf ouders de jurycursus TD 1 digitaal. Als Delta Sport zijn we heel blij en helpen ze ons om ook in het volgende seizoen onze turnsters te laten deelnemen aan turnwedstrijden.
De cursus is niet altijd even makkelijk als je niet precies weet wat turnen inhoud. Toch zijn we trots op deze cursisten van Delta Sport. Om de instap nog makkelijker te maken bieden we de E-Learning jury turnen dames aan. Dat is de eerste kennismaking met turnen dames. Begeleid door mensen vanuit Delta Sport met ondersteuning van erkende jury van de KNGU.
Wij hopen dat je aanmeld bij ons bestuurslid en begeleider co3ahout@gmail.com 
 

E-LEARNING JURY TURNEN DAMES BASIS

Ja? Dan ben jij precies diegene die wij zoeken. Je maakt kennis met het jureren, de onderbouw, meetmomenten "DG Fundamentals".

Deze e-learning gaat over het totaalpakket aan oefenstof: het Basis Turn Systeem Turnen Dames (BTS). Het wordt ook wel onderbouw oefenstof genoemd en is ontwikkeld voor turners van de onderbouw (7, 8, 9, 10 jaar). 
Het motto voor de onderbouw is veel en veelzijdig bewegen op een speelse manier.
Inhoud e-learning
 
Dutch Gymnastics Academy - DG Academy
De e-learning Jury Turnen Dames Basis kan op ieder moment gestart worden 
 
GV Delta Sport turnsters uit turndames
actief in Kaatsheuvel op meerkamp
Kaatsheuvel - Op zaterdag 11 en zondag 12 februari komen GV Delta Sport turnsters uit op de meerkamp bij de plaatsing en team wedstrijden KNGU. Op zaterdag komen Indy Smits, Nienke Grauss, Rosanne Mol en Xinda van der Wekken (allen  3e divisie junioren D) uit bij de wedstrijd 3 en Senna Poortvliet (4e divisie senioren D) turnt in wedstrijd 4. Op zondag 5 februari start Floor de Bruine, Jennifer van Alphen, Lisa de Bruine, Quinty van der Wekken, en Yasmijn van de Guchte op de meerkamp in de categorie 3e divisie jeugd.
Reusel- Op zaterdag 11 februari komt Floor Raats uit in de landelijke meerkamp turnwedstrijd. Dit is de 3e plaatsing wedstrijd om te kwalificeren voor kwart finale Nederlandse kampioenschappen in de 3e divisie senioren. Tessa Roggeband is nog onzeker gezien haar blessure momenteel.
 
Dertien acroteams actief in Oss voor
District Zuid kampioenschappen
In Oss wordt zaterdag 11 en zondag 12 februari de kampioenstitels verdeelt voor het Zuid district (Limburg, Braban en Zeeland). Dertien teams van GV Delta Sport komen in actie in verschillende categoriën.
Mee te kijken op de livestream: https://www.twitch.tv/acrosupportned?
 
Programma:
Zaterdag 11 februari:
126: 9.39-10.12 als 3e Thijs van Welt met Megan Ringelberg (E-mix instap) 
133: 9.39-10.12 als 9e Sam Bartels, Nine van der Veen en Keet de Vries(E-wg-jeugd)
129: 10.18-10.51 als 4e Evi van Almenkerk, Elin Hout en Ilse de Ronde (E-wg-instap)
182: 12.48-13.21 als 5e Eva Bienevelt en Elin Giljam (E-wp-sen.)
119: 15.30-15.53 Melissa Dooge en Norah Koster (D-wp-sen.)
124: 15.59-16.29 als 2e Maud Jansens en Yvonne van Dam
81  : 15.59-16.29 als 5e Linne Timmerman, Kayley vd Hoek en Kyra Verschuure (D-wp-jeugd)
109: 17.11-17.40 als 2e Nienke Grauss en Indy Kromdijk
75  : 18.30-18.57 8e balans 19.30-19,58 6e tempo Milou Verkerke en Faya van Wensen (Dplus-wp-sen)
68  : 19.03-19.24 5e tempo, 20.04-20.25 7e balans Tess van Kooperen, Emy van Blijswijk
                                                                                  en Kayleigh Schoute (Dplus-wg-sen.)
Zondag 12 februari:
36: 9.00-9.33 10e tempo en 10.56-11.26 n9e balans Evi van Dongen, senne Groenendijk
                                                                                   en Anouk Hofman (C-wg-jun.)
57: 9.39-10.12 7e balans 12.08-12.36 8e tempo Amy van Almenkerk en Fleur Brockhus (C-wp-sen)
62: 9.39-10.12 9e balans, 12.42-13.15 2e tempo Marijne Fierloos en Yarah Zoutewelle (C-wp-sen.)
De volledige selectie komt in actie
 
Wethouder sportzaken gemeente Schouwen-Duiveland
reikt prijs sportploeg van het jaar uit aan Delta Sport team
Vrijdagavond 3 februari 2023 was de spanning te snijden in Laco Sportcentrum bij het acroteam Babette Verkerke en Saphira van Dam bij de bekendmaking van sportploeg van het jaar bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Wethouder sportzaken Daniel Joppe open de evenelop en maakte bekend dat het acroteam van Delta Sport de winnaar is. Met veel geroffel en groot applaus van de ruim 150 toeschouwers mochten de beide acrogymnasten de groete wisselbeker, oorkonde, bloemen en een herinnerings beker in ontvangst nemen.
Het was een topavond tijdens het sportgala waar vele prijzen werden uitgereikt zoals sportman/vrouw, aanmoedigingsprijs, seniorenprijs en penning van verdiensten. Naast de filmbeelden van de sporters was eregast Leontien van Moorsel die werd geintervieutwd door Dirk Jan Stouten een groot succes. De avond werd opgeluisterd door prachtige demonstraties van Move-IT en de geslaagde optreden van drie acroteams Delta Sport die gezamenlijk een mooie uitvoering liet zien voor de toeschouwers waar de handen veelvuldig op elkaar gingen bij de toeschouwers.
Presentator Aad van der Wouden intervieuwt de acrotrainers Milou Verkerke en Angela Schoute voor uitleg acrogym en demo.
Mooie demo van de acroteams
 
De sportploeg van het jaar op de foto met Leontien van Moorsel
 
 
 
 
   
Een mooie impressie van de demonstratie acroteams.
 
Delta Sport turners Ian Geertse en Jack van Uffelen met combinatieteam
Dynamo naar halve finale Nederlandse kampioenschappen
Weert - Bij de tweede voorjaarswedstrijd heren turnen in Weert heeft het combinatieteam Delta Sport/Dynamo Roosendaal zich geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen teams in medio maart. Op de meerkamp in Weert wonnen  Ian Geertse, Jack van Uffelen (beiden DS), Zito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo (allen Dynamo). Zij ontvingen de gouden medaille op de hoogste trede van het erepodium. Met 265.15 pnt lieten zij de ploeg van GV Swentibold uit Sittard achter zich. Individueel belandde Jack van Uffelen met een vijfde plaats net naast het podium bij de pupil B .
Voor de instap A was er voor het combinatieteam Delta Sport/Turn Point Tilburg een mooie bronzen medaille met 265.55 punten. Op de meerkamp. Bij de zes turnonderdelen, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok kwam individueel Thijmen de Jong uit op 84.70 pnt e een 13e plaats. Joas Hout turnde naar een 14e plaats met 83.60 pnt en Lemmy Coomans behaalde een 15e plaats met 83.15 pnt. Het team werd met Dex Karman (DS) en Hylke de Rouw (Tilburg) bij de eerste wedstrijd ook al knap derde.
 
 
 
Nieuw materialen bij kind- en oudergym
 
Afgelopen week was het opnieuw feest bij kind- en oudergym in de turnhal. GV Delta Sport heeft met medewering van de docenten nieuwe materialen aangekocht. materialen die we gaan gebruiken bij het beweegfeest voor het nijntje beweegdiploma. En het eerste gebruik viel in goede smaak bij de kinderen die volop de opdrachten uitvoerde en er veel plezier aan hadden.
Bekijk haast alle nieuwe materialen...
 
 
 
 
 
Kom lekker mee bewegen bij kind- en oudergym,.
 
De voorselectie op woensdagmiddag
is een mooie groep turn(sters)
 
Op woensdagmiddag wordt er goed getraind door de turn(sters) van de voorselectie. Onder leiding van docenten Milou Verkerke, Cora Hout en Olga Chilibi. Deze groep traint van 15.00-17.00 uur en is vooral met de basis elementen bezig. Later in het seizoen wordt gekeken wie er geschikt is voor een selectie die richting turn wedstrijden gaan.
 
GV Delta Sport heeft veel verschillende
groepen op verschillende dagen
Soms van die mooie foto's waar groepen te zien zijn van GV Delta Sport. Lekker trainen in de turnhal waar intensief aan vele bewegings methodes wordt gewerkt. Kijk eens op onze lesrooster wat we allemaal te bieden hebben.
Zaterdag 11 maar de Open Zeeuwse Freerunkampioenschappen in
de turnhal Laco Sportcentrum in Zierikzee
De OZFK 2023 wordt georganiseerd door Delta Sport in samenwerking met Freerunning Zeeland. De wedstrijd zal uit twee delen bestaan, er is een speed run en een style run. Deelnemers doen aan beiden mee. De wedstrijd onderdelen starten om 9.00 uur en eindigt om 13.00 uur inclusief prijsuitreiking.
Categorieën:
Heren 8 tot 12 jaar
Dames 8 tot 12 jaar
Heren 12 tot 16 jaar
Dames 12 tot 16 jaar
Heren 16 jaar en ouder
Dames 16 jaar en ouder
Inschrijving:
De kosten per deelnemer bedragen € 10.--en zijn voor speed en style run samen. Inschrijven doet u door het inschrijfgeld over te maken naar NL83 RABO 0150102666 tnv Gymnastiekvereniging Delta Sport freerun OZFK. In de beschrijving vermeld u de naam van de deelnemer. Hierna verstuurt u een email naar info@deltasportgym.nl waarin u vermeldt: de leeftijd, het geslacht en plaats van wonen en/of welke club je verbonden ben. De inschrijving sluit op zaterdag 4 maart 2023.
Meer informatie volgt zo snel mogelijk
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  19 feb., 5 maart., 12 maart, 19 maart en 26 maart
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . 
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 11 maart Open Zeeuwse Freerunkampioenschappen in de turnhal
Zaterdag 25 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 11/12 februari zuid west kampioenschap Oss  ABCDE
11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 11 februari turnwedstrijden in Kaatsheuvel met deelname Delta Sport turnsters
Zondag 12 februari turnwedstrijden in Kaatsheuvel met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 11 februari 3e plaatsing turn dames landelijke wedstrijd KNGU met deelname Delta Sport
Zaterdag 11 februari Zuid Nederlandse acrokampioenschappen in Oss met deelname Delta Sport
Zondag 12 februari Zuid Nederlandse acrokampioenschappen in Oss met deelname Delta Sport
Zaterdag 4 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 4 maart kleurenturnen met diploma en meetmomenten voor vele kinderen in de turnhal 14.00-17.00 uur
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 25 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 25 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.