Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 280 |mei 2015
 
 
 
1 t/m 31 mei
UtrechtDownUnder ONDER CONTROLE
Actuele beeldende kunst in de gevangenis
 
Kunstliefde organiseert de tweede editie van UtrechtDownUnder. Voor het eerst openen de gevangenisdeuren zich voor het publiek. UtrechtDownUnder mocht het openingsweekend rekenen op een overweldigende belangstelling. 
 
 
  
   
 
ONDER CONTROLE is nog te zien t/m 31 mei. Naast de tentoonstelling vinden diverse activiteiten plaats in de gevangenis. Er zijn o.a. rondleidingen, lezingen en het is mogelijk om met Varen in Utrecht per bootje vanaf de Oudegracht naar de gevangenis te varen. Kijk voor meer informatie op de website.
 
UtrechtDownUnder ONDER CONTROLE
Gevangenis Wolvenplein
1 t/m 31 mei / open wo t/m zo 13-18 uur
Entree 6 euro (alleen pinbetalingen)
Kinderen onder de 12 jr. gratis toegang
Voor groepskorting zie website
 
Op 30 april werd de tentoonstelling ONDER CONTROLE officieel geopend door Nico Jansen, hoofd culturele zaken Gemeente Utrecht. 
 Voor een impressie van de opening en de tentoonstelling kijk hier.
 
UtrechtDownUnder stuurt rondom het project ca 3 nieuwsbrieven. Wilt u deze ook ontvangen? 
U kunt zich hier aanmelden.
 
 
 
23 mei t/m 21 juni 
DE BELOFTE 10 - MEDIO PROSPER
 
Opening zaterdag 23 mei 20.00 uur
door Thera Clazing, beeldend kunstenaar 

In 2014 studeerden ze af aan de kunstacademie, de kunstenaars van de Belofte 10.
‘Medio Prosper’ staat voor de fase waarin ze zich nu bevinden; tussen nu en hun toekomst, aan het begin van hun artistieke loopbaan.
De expositie wordt een spannende combinatie van schilder- en teken kunst, installaties, performance, beelden en fotografie/video. Bij de tentoonstelling is een leuke catalogus verschenen, met van iedere kunstenaar een bijzonder essay. De catalogus werd ontworpen door Studio Airport, en is te koop in Kunstliefde.
 
Met werk van; Dennis ter Wal (Fine Arts / Rietveld), Danilo Silvano Fernandes (Fine Arts / HKU), Goof Kloosterman (Fine Arts / HKU), Mariska Kerpel (Fotografie / HKU), Marloes Elbertse (Fine Arts / Artez), Nienke Jorissen (Fotografie / HKU), Sander van Noort (Fine Arts / HKU), Sonia Laan (Fotografie / HKU) en Thera Clazing (Fine Arts / HKU).
 
PeterPaul van der Houven sprak met Thera Clazing over haar werk. Bekijk hier het filmpje.
      
                 
                   
 
 
De Belofte
 
Met het project De Belofte geeft Kunstliefde kansen aan jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd aan een kunstacademie. Door deel te nemen aan De Belofte krijgen zij de kans om in groepsverband een tentoonstelling te realiseren en hun werk verder te ontwikkelen. 
 
 
 
Nog te zien t/m 17 mei

NIEUWE LIEFDE 14 
 
 
10 Nieuwe kunstenaarsleden presenteren recente werken.
Een gevarieerde tentoonstelling met heel divers werk.
 
Cis Bakker, Carla Dekker, Rene Eicke, Ebere Groenouwe, Elisabeth Kaldeway, Han Kerkhoven, Bas Lobik, Sonja de Ridder, Jolanda Schouten en Jurriaan de Vries.
 
Bij de tentoonstelling wordt een korte film vertoond over de verschillende manieren waarop een werk tot stand komt in de ateliers van de kunstenaars.
 
 
 
Podiumavond 15 mei 
Gevangenis Wolvenplein - door Bert Poortman
 
Bert Poortman is buurtbewoner en medeinitiatief-nemer van Stadsdorp Wolvenburg. Over verleden, heden en toekomst van de gevangenis. Welke nieuwe functies gaat Wolvenburg krijgen in de stad? De buurt­gemeenschap Stadsdorp Wolvenburg is al vroeg begonnen de ideeën van de gemeente Utrecht, de buurt en van de tijdelijke, eerste nieuwe gebruikers bij elkaar te brengen.
 
Let op: Ingang via Lange Jufferstraat 2
 
 
 
Wordt lid van Kunstliefde! of geef iemand een lidmaatschap cadeau!
Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 

 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur