Nieuwsbrief
November 2018
 

 
Brrr, het is herfst
  
Het is weer even wennen: na maanden droogte, nu weer modder en kou. We hebben zelfs de eerste sneeuwrit alweer gehad! En als je één stap buiten hebt gezet, zitten je schoenen weer direct onder de modder. Zucht. Maar, de herfstkleuren zijn schitterend en overal staan weer paddenstoelen.
 
Het seizoen zit er bijna op. Nog een paar weken en dan krijgen de paarden een welverdiende vakantie. In december zijn we gesloten. Of we in januari weer gaan rijden, hangt van het weer af. Als er een dik pak sneeuw ligt, dan gooien we zeker weer de zadels op de paarden. Zo niet, dan gaan we pas weer in februari van start.
 
Het einde van het seizoen is ook het moment om kritisch naar onze kudde te kijken. Het grootste kuddenieuws is dat Charley en Henkie binnenkort naar een nieuwe eigenaar vertrekken. Gelukkig blijven ze wel samen. Ook voor Pepper zijn we op zoek naar een nieuw huisje.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Goed huisje gezocht voor Pepper

We willen hem helemaal niet kwijt, maar Pepper is toch echt te oud aan het worden om nog langer door de Ardennen te crossen.
 
Hoe graag we het ook willen, we hebben helaas niet de mogelijkheid om onze gepensioneerde paarden te houden. Maar, Pepper gaat alleen maar bij ons weg, als we een goed huisje voor hem gevonden hebben.
Pepper is een 22 jarige Criollo, 1m42 groot, nog hartstikke fit en heeft bij ons nog nooit een blessure gehad. Enige minpuntje is dat hij zomereczeem heeft. Met medicatie weten we dit goed onder controle te houden.

Pepper is door zijn temperament minder geschikt voor een onervaren ruiter. Een ervaren ruiter die een heerlijk paard zoekt voor buitenritten kan nog een paar jaar veel plezier beleven met Pepper. We zoeken voor hem een goed huisje, waar hij veel met andere paarden buiten kan staan.

Interesse? Stuur ons dan een mailtje.
 
 
 
 
Nu dat Charley, Henkie en - hopelijk ook - Pepper ons binnenkort gaan verlaten, moeten er nieuwe paarden bijkomen. We hebben vorige maand een 8-jarige merrie gekocht en hebben een 3-jarige draver op proef. Deze is enorm groot en nog onbeleerd. Geen idee wat we ermee moeten, maar Koen kon 'm niet laten staan. We zijn nu nog op zoek naar een derde nieuw paard. 
 
Deze winter gaan we de nieuwe paarden inrijden, zodat ze aan het begin van het nieuwe seizoen mee kunnen gaan lopen. De 3-jarige is nog een beetje te jong, dus dat is een projectje voor de toekomst.
 
Meer nieuwtjes in de volgende nieuwsbrief.

Groeten,
Koen en Margreet