Vrijwilligersvergoeding voor bijstandsgerechtigden verhoogd
Fotografen In The Picture op dreef
Lezingenreeks over de kracht van sport in de wijk
In touw voor NLdoet
JongerenDenktank zoekt versterking
Scholingsaanbod Vrijwilligersacademie
Vrijwilligers zijn gezonder
Vrijwilligers belonen en behouden
 
           
    Vrijwilligersvergoeding voor bijstandsgerechtigden verhoogd trans
           
  Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal € 150,- per maand met een maximum tot € 1.500,- per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma streeft er naar om de nieuwe bedragen per 1 april 2017 in te laten gaan.


Voorheen mochten mensen met een bijstandsuitkering maximaal € 95,- per maand ontvangen tot € 764,- per jaar. Met het verhogen van de bedragen wordt de zogenaamde vrijwilligersvergoeding voor iedere vrijwilliger gelijk, ongeacht of zij wel of niet een bepaalde uitkering heeft. Het gaat ook niet meer uitmaken of het vrijwilligerswerk wel of niet wordt verricht in het kader van een voorziening gericht op arbeidsinschakeling.
Lees verder

 
    Terug naar inhoud
     
     
   Fotografen In The Picture op dreef trans
           
De acht Haarlemse amateurfotografen die begin dit jaar voor de Vrijwilligerscentrale zijn gestart met het project In The Picture raken steeds meer op dreef! Voor dit project gaan de fotografen gedurende een jaar vrijwilligers en hun activiteiten in beeld brengen. Inmiddels zijn de eerste opdrachten binnen en leggen de fotografen contact met de diverse organisaties om deze opdrachten nader uit te werken. Binnenkort zijn de eerste resultaten daarvan te zien.

De fotografen zijn tot nu toe zes keer bij elkaar geweest voor uitwisseling van kennis en ervaring, en om het project meer vorm en inhoud te geven. Ook is contact gelegd met professionele fotografen. Dit resulteerde in een bijeenkomst met de succesvolle fotograaf Daniel Cohen die is gespecialiseerd in portretfotografie voor kranten (o.a. de Volkskrant), tijdschriften en andere opdrachtgevers. Daarnaast heeft hij diverse exposities op zijn naam staan, twee boeken uitgegeven en was hij in 2016 genomineerd voor De Zilveren Camera.
 
 
Voor de fotografen van In The Picture was dit natuurlijk een unieke mogelijkheid om inzicht te krijgen in de werkwijze van een topfotograaf, die ook nog eens op een aanstekelijke manier over zijn werk praatte en de over vele beroemdheden die hij voor de lens heeft gehad. Na het uitvoeren van diverse creatieve opdrachten volgt aan het einde van het jaar een expositie van het werk van de fotografen op een nog te bepalen locatie in Haarlem.
         
    Terug naar inhoud

     
   Lezingenreeks over de kracht van sport in de wijk trans
           
Biedt sport kwetsbare jongeren meer structuur in hun dagelijkse leven? Voelt een vluchteling zich eerder welkom door sportdeelname? Leert sport mensen met psychiatrische problemen beter om te gaan met tegenslag? In de vijfdelige lezingreeks ‘Kracht van Sport’ staat in 2017 de problematiek en inzet van sport bij diverse doelgroepen in de wijk centraal.Experts gaan op zoek naar manieren waarop welzijnswerkers, zorgverleners en professionals sport gezamenlijk als middel kunnen inzetten om de leefkwaliteit van wijkbewoners te verhogen. De lezingen vinden plaats op donderdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur (30 maart, 20 april, 11 mei en 1 juni) in het gebouw van de Hogeschool Inholland aan de Bijdorplaan 15 in Haarlem.

Meer weten? Klik hier
Opgeven kan via: www.hva.nl/krachtvansportindewijk.
         
    Terug naar inhoud

     
   In touw voor NLdoet trans
           
trans De lente begon op vrijdag 10 maart tijdens NLdoet! Zes beroepskrachten van de Vrijwilligerscentrale maakten die dag met vijf bewoners en een medewerker van de Janskliniek een mooie stadswandeling.De wandeling voerde langs diverse hofjes waar Hans van Roode, voorzitter van Gilde Wandelingen en gedreven stadsgids, iedereen wist te boeien met mooie verhalen. De wandeling werd afgesloten met koffie en gebak op het fraaiste plein van Nederland. Als toetje was er nog een optreden van een Haarlemse jodelaar en speelde een draaiorgel speciaal voor de bewoners een paar fraaie deuntjes. We kijken met heel veel plezier terug op een leuke dag.
trans
         
  pij;  Terug naar inhoud

     
   JongerenDenktank zoekt versterking trans
           
  De Jongerendenktank Haarlem en Bloemendaal bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die meedenken over alles wat met jongeren en vrijwillige inzet te maken heeft. En dat is nogal wat! Het varieert van het imago van vrijwillige inzet onder jongeren tot het aan de tand voelen van de wethouders van Haarlem en Bloemendaal over hun ideeën over jongerenparticipatie.Iedere jongere (12 – 26 jaar) kan zich bij de denktank aansluiten. We komen acht keer per jaar bij elkaar om plannen te maken. Over het stimuleren van jongeren bijvoorbeeld of om te bedenken wat voor acties we gaan ondernemen.

Heb je interesse om je bij de Jongerendenktank aan te sluiten of wil je een keertje komen kennismaken?
Meld je dan aan via: Chris Rabbers, 06-81144230, c.rabbers@vwc-haarlem.nl.
         
    Terug naar inhoud

     
   Scholingsaanbod Vrijwilligersacademie trans
           
  Waar halen vrijwilligers hun kennis vandaan? Bij de Vrijwilligersacademie Haarlem natuurlijk! De Vrijwilligersacademie is hét kenniscentrum voor vrijwilligers uit Haarlem en Bloemendaal en biedt workshops, trainingen, cursussen over tal van belangwekkende onderwerpen.Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie én van het Vrijwilligerscollege Zuid-Kennemerland is te vinden op www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl.

Klik hier voor de pdf van het scholingsaanbod van april t/m juni 2017.
 
         
    Terug naar inhoud      
         
    Vrijwilligers zijn gezonder! trans
     
  Mensen die vrijwilligerswerk doen, zouden volgens een Vlaams onderzoek gezonder zijn dan mensen die zich niet als vrijwilliger voor anderen inzetten.Zo verhoogt vrijwilligerswerk de fysieke en psychische activiteit. Dit beschermt mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd. Verder zou vrijwilligerswerk het zelfvertrouwen vergroten en de kwaliteit en kwantiteit van iemands sociaal netwerk verbeteren.
Lees verder
 
     
    Terug naar inhoud  
     
   Vrijwilligers belonen en behouden trans
           
  Hoe geef je vrijwilligers erkenning, waardering en beloning? Zelf vinden vrijwilligers ‘dank je wel’ vaak al genoeg. Maar als je vrijwilligers wilt behouden, moet je meer doen. Voor vrijwilligers horen erkennen, waarderen en belonen bij elkaar.Het gaat ze niet om een materiële vergoeding zoals een cadeautje, kerstpakket of tegoedbon. Deze vorm van beloning is leuk meegenomen maar niet de reden dat iemand vrijwilligerswerk doet. De beloning die vrijwilligers willen, ligt op een ander vlak. Het heeft te maken met erkenning en waardering. Door hier aandacht aan te besteden kun je vrijwilligers belonen en behouden. Hoe je dit doet lees je hier.
 
     
    Terug naar inhoud  
     
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. • Nieuwe Groenmarkt 51 • 2011 TV Haarlem • 023-5314862
info@vwc-haarlem.nlwww.vwc-haarlem.nlwww.vrijwilligersacademiehaarlem.nl