Nieuws en Inspiratie - Februari 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over netwerken.
  • Inspiratie: ook over netwerken.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws en Inspiratie
 
Netwerken 
 
Jullie hebben het wellicht al gemerkt, ik ben een fervent netwerker. Ik ben er namelijk van overtuigd dat netwerken, werkt! Dat heb ik persoonlijk al vaker ondervonden.
 
Maar, je moet er wel met de juiste mind-set instappen. Netwerken gaat namelijk in de eerste plaats over delen; je kennis delen, je ervaring delen, inspiratie delen, jouw netwerk delen, …  Wie oprecht deelt, krijgt ook altijd terug. Zo werkt het.
 
 
Drempel 
 
En ja, ik heb dit ook moeten leren. Als HR madam stond ik vroeger erg weigerachtig tegenover netwerken. Er was een zekere drempelvrees. En eigenlijk heb ik daardoor vast en zeker kansen laten liggen. Vandaar dat ik mij nu met volle overtuiging inzet om HR professionals bij elkaar te brengen met de bedoeling elkaar te leren kennen en kennis te delen.
 
 
HR Café 
 
Het HR Café is zo een laagdrempelig netwerkevent waar HR Professionals allerhande elkaar treffen, aan de praat geraken en via brainstormsessies heel wat inspiratie opdoen. Wil je er ook bijzijn? Inschrijven kan hier.
 
 
HR Plaza 
 
Tom Hofman organiseert nu al voor de tweede keer het Antwerps Business Event. Dit is netwerken op grote schaal en toch laagdrempelig tegelijk. Centraal tijdens deze netwerkbeurs richten we een HR Plaza in, een netwerk-plein waar iedereen die dat wil terecht kan met HR vragen allerhande.
 
Samen met Mieke en Herman wijs ik jullie graag de weg in het HR landschap. Geen HR vragen? Dan kom je gewoon om interessante mensen te leren kennen, om je kennis en expertise te delen, om aan je zichtbaarheid te werken, … .  Alle info en inschrijven via deze site.
 
 
Kalender 
 
Nog een krachtige manier om te netwerken is LinkedIn. Ik maak er ook elke dag tijd voor.
 
Op mijn bureau staat een kalender van Tempo-Team. Toevallig. Hij zat vlak voor nieuwjaar in de post. Niets bijzonders, zal je zeggen, maar deze heeft toch iets speciaals.  Elke maand brengt namelijk iets extra. Zoals nu in februari: in de linkerhoek via een QR code gratis inspiratie over 'starten met HR op Linkedin' of LinkedIn voor HR professionals die geen tijd hebben voor LinkedIn.
 
Achter die QR code zit een handige gids voor wie aan de slag wil met LinkedIn. Degelijk materiaal! En goed gevonden ook, zo via die kalender.  Ik deel het hier graag via de foto.
 
 
 
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be