Lieve iedereen,

Misschien wist je het al, misschien nog niet...

Een aantal maanden geleden kon ik niet anders dan even tijd te nemen voor verstilling. Zorg voor mezelf en een stevige introspectie drongen zich op.

Het is wonderbaarlijk wat stilstaan en loslaten een mens kunnen leren... Vol frisse energie ben ik er weer helemaal klaar voor! Deze nieuwsbrief zit dan ook propvol ;o)

Onderaan de brief vind je een zangtip die deze keer niet technisch is en die ik persoonlijk ook beschouw als een leidraad in het leven.


*

2-DAAGSE MASTERCLASS CVT
30 & 31 januari 2010 - Gent

Deze masterclass biedt een intensieve theoretische inleiding in Complete Vocal Technique, maar ook individuele lessen, met de overige deelnemers als publiek. Dit is een unieke leer-ervaring voor iedereen.

Dag 1:
Het eerste gedeelte van de dag zal Eva de technieken uitleggen in de vorm van een presentatie, waarbij alle deelnemers betrokken worden en alles goed leren aanvoelen. Het tweede deel van de dag werkt ze met de actieve deelnemers aan het oplossen van hun specifieke problemen. Opnieuw wordt iedereen betrokken in de oefeningen.

Dag 2:
Op deze vervolgdag wordt dieper op de onderwerpen ingegaan (bijvoorbeeld effecten), is er meer tijd voor het stellen van vragen en wordt er opnieuw gewerkt met actieve deelnemers.

Deze masterclass is een inspiratie voor iedereen en een unieke kans om je stem in slechts 2 dagen verder te ontwikkelen!

Doelgroep:
Iedereen die z’n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken: zangers, acteurs, pedagogen, stemspecialisten zoals logopedisten en NKO-artsen; dirigenten, muziekdocenten,... Ook beginners zijn welkom als publiek!

Docente:
Eva Wilms (NL)
Authorized CVT-teacher

Taal:
Nederlands

Datum:
Zaterdag 17 & zondag 18 januari 2010
10 - 15 uur

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan, 121
9000, Gent

Prijs:
Publiek: €110
Actieve deelnemer: €135

Inschrijven:
Dowload het formulier hier of vind het in bijlage.

Deze masterclass op Facebook:
Klik hier.


*

1 YEAR SINGER COURSE CVT

6 seminaries van 3 dagen - Gent
start: 27 augustus 2010

Zoek je een intensieve CVT-opleiding, maar heb je geen tijd om voor 4 maanden naar Kopenhagen te trekken om te studeren aan de Complete Vocal Academy?

Deze cursus is bedoeld voor zangers van alle genres die een hoger en professioneler niveau van zingen willen bereiken. Het belangrijkste doel is de individuele technische en artistieke ontwikkeling van elke deelnemer. Je bereikt een diepgaand inzicht in je eigen stem, waardoor je in staat zal zijn het volle potentieel van je stem te benutten, en problemen op te lossen.

De cursus wordt gedoceerd in groepjes, waarin een open en vertrouwelijke sfeer centraal staat. Je deelt diepgaande kennis over de leerprocessen en leert uit elkaars artistieke sterkes en zwaktes. Deze cursus is intens en efficiënt, en zal je bijgevolg in staat stellen om de aangeleerde technieken en kennis meteen toe te passen.

Data:
telkens van 10 - 17 uur
27 - 29 augustus, 2010
8 - 10 oktober, 2010
26 - 28 november, 2010
11 - 13 februari, 2011
1 - 3 april, 2011
27 - 29 mei, 2011

Zangers die niet kunnen deelnemen aan een seminarie van hun eigen groep, kunnen dit seminarie meemaken in een andere groep.

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan, 121
9000, Gent

Prijs:
€ 5.125

Meer info & inschrijven:
Klik hier.

Deze course op Facebook:
Klik hier.


*

FOTO'S MASTERCLASS CATHRINE SADOLIN

Eind januari ging de eerst officiële CVT-masterclass in België door, gedoceerd door Cathrine Sadolin. Nieuwsgierig naar de foto's? Hier vind je ze op Facebook! Taggen maar :-)

Downloaden en bekijken zonder Facebook-account kan hier.


*

FOTO'S WORKSHOP KLANKGEORIËNTEERD ZINGEN

Op 25 april gaf ik enkele van mijn studenten in handen van Tine Rymen, die hen sensorisch deed zingen dankzij de Lichtenberger-methode... Het was een pràchtige dag in Enjoy Today! De foto's vind je op Facebook.


*

VROUW & LIEFDE
Spannende tijden!

Ook de muziektheatervoorstelling Vrouw & Liefde heeft al die maanden gerust, maar nu breken er spannende tijden aan! Binnenkort zul je mij zien verschijnen in de media ter gelegenheid van ...

Eigenlijk mag ik het nog niet zeggen, dus ik zal maar mijn mond houden... Moeilijk! En natuurlijk vind ik het heel leuk dat jij nu héél nieuwsgierig bent! ;o)


*

ARTIKEL CVT

Er is een artikel over Complete Vocal Technique verschenen in het magazine van Koor & Stem. Download het hier!


*

CVT BELGIË OP FACEBOOK

Join the group!

Kennismaken met andere CVT-fans, kletsen op het forum, foto's & video's bekijken,... het kan allemaal hier.


*

ZANGTIP

Wees trouw aan het kind in jezelf!

Een kind zal niet nadenken over hoe het bijvoorbeeld over een hek zal springen. Gedachten als "Ik moet mijn been zo hoog tillen, om daar te belanden.", "Zou het daar wel zacht genoeg zijn?", "Kan ik het wel?" en "Mag ik het wel?" staan het niet in de weg. Het kind beslist om te springen, gaat ervoor en springt!

Belandt het niet zo helemaal goed op de grond? Dan kan het leren uit de fouten die het gemaakt heeft en zal het de volgende keer heel wat beter springen. Zonder het springen stond het nu niet aan de andere kant van het hek...

Durf fouten maken, experimenteer met je stem, laat ze vrij! En laat vooral niemand zeggen hoe het moét klinken. Het is jouw stem, dus jij alleen kan en mag beslissen hoe je haar laat zingen. Je zal verrast zijn hoe mooi de paden zijn waar ze je naartoe zal nemen.

Leef!