Ako ne se chete, kliknete                                                                                                         август 2015
 
Изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна Европа: 5-7 април 2016, София

В разгара на горещия сезон на отпуски бихме искали да Ви информираме, че започва активната подготовка на Save the Planet – единственото в България международно събитие за управление на отпадъци и рециклиране. В очакване на новия амбициозен план на ЕС за насърчаване на кръговата икономика, темата отново ще бъде във фокуса на изложението и конференцията през 2016. Стремим се да Ви държим в течение на новостите от сектора и в настоящия брой на бюлетина Ви представяме част от партньорите и новини, свързани с дейността им. 
 
 
  Организатор: Виа Експо  T 032 512 900   E  office@viaexpo.com  W www.viaexpo.com
 
 
 
 
Възползвайте се преференциални цени за участие до 1-ви октомври и ще получите
▪  10% отстъпка от цената на изложбената площ
▪  Допълнителни промоционални възможности
▪  По-добро място в изложбената зала
 
 
Save the Planet ще се проведе под патронажа на Столична община, която стартира проекти за кръгова икономика
Експерти от Столична община обявиха, че ще работят по проект за кръгова икономика наред с европейски градове като Лисабон, Брюксел и Париж. Той ще бъде реализиран с еврофинансиране. Целта е за четири години да бъде направен анализ за повторната употреба на отпадъците, въвеждането им в икономиката и оползотворяването им като ресурс. Общината ще трябва да разработи и план за кръгова икономика.
Тя планира и още един екопроект – дървесината от парковете да се прави на пелети, които да се горят в малки инсталации. За целта общината ще трябва да закупи техника за раздробяване на дървесината. 
 
        ПАРТНЬОРИ
           
Eвропейската асоциация за технологии и съоръжения за разрушаване в строителството (EDA) е основана през 1978 г. и е европейска платформа за национални сдружения на асоциации, изпълнители и доставчици.  EDA представлява хиляди компании и работи за развитието на индустрията, съдейства за напредъка в законодателството, касаещо технологиите, управлението на отпадъци и обеззаразяване, унифициране на стандартите, насърчава информационния обмен за методи, иновации и обучение. 
 
 
Холандската асоциация за управление на отпадъците (DWMA) представлява националните и международни интереси на фирмите от бранша, работещи в Холандия. От април тази година DWMA вече се анонсира като партньор на реализирането на идеята за кръгова икономика. Секторът на отпадъците играе решаваща роля в този процес и членовете на Асоциацията имат експертен опит, който е необходим. За да затворят различни материални цикли, партньорите трябва да намерят други подобни, да обменят информация и да използват възможностите. Всеки носи своята отговорност - производителите и фирмите от сектора отпадъци и рециклиране, правителството и гражданите, учени и дизайнери, потребители. Ако всички страни във веригата на стойността си сътрудничат, тогава е възможно създаването на кръгова икономика. DMWA приветства нови партньори и е отворена за всички страни, които проявяват интерес към възстановяване на суровините от отпадъците. 
 
ОФИЦИАЛНИ МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ
    
Списание, посветено на рециклиращата индустрия. Поставя акцент върху технологиите, процесите, оборудването. 
 
 
Екология & Инфраструктура е първото и единственото у нас двуезично българско списание за продукти и технологии за екология и инфраструктура.
 
Съгласно Закона за електронната търговия този мейл е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу
Препрати имейла на приятел
Намери ни в социалните мрежи:
       
 
Виа Експо - www.viaexpo.com