Nieuwsbrief november 2014
 
Dier Medisch Centrum is aangesloten bij Sterklinieken
Dier Medisch Centrum heeft afgelopen jaar hard gewerkt voor een samenwerking met Sterklinieken Dierenartsen. Hiervoor moet een dierenkliniek aan strenge eisen voldoen op het gebied van apotheekbeheer, opleidingsniveau van het personeel, en interne procedures en protocollen. Met trots kunnen wij u vertellen dat we door de onafhankelijke toetsingsorganisatie Lloyd's zijn goedgekeurd en daarmee ook ISO-gecertificeerd! Met onze aansluiting bij Sterkliniek zal er voor u in de praktijk niet veranderen. U heeft wellicht onze  nieuwe bedrijfskleding al gezien, met het Sterkliniek logo? Maar in ieder geval weet u dat wij kwaliteit leveren en dat deze kwaliteit ook geborgd is! Wilt u meer weten over Sterkliniek? Kijkt u op onze website of op  www.sterkliniek.nl
 
Isa was dierenarts voor een middag!
Isa van 6 jaar heeft bij ons een middag meegelopen op onze vestiging in Beverwijk als dierenarts. Zij heeft namelijk ons kleurplatenwedstrijd gewonnen rondom Dierendag! We hebben een hele gezellige middag gehad met Isa en bedanken haar voor de hulp!
De winneres van DMC Kennemerland is ook al gekozen en komt deze week meewerken!
 
 
Een nieuwe jas, extra hooi erbij.
De klok staat weer op wintertijd en de eerste herfststorm hebben we achter de rug. Dieren zijn zich aan het voorbereiden op de winter en krijgen een dikkere jas. Bij ons in de praktijk zien we dat vooral bij konijnen heel duidelijk: hele vlokken zomervacht liggen in de spreekkamer na een onderzoek. Konijnen verzorgen zichzelf en elkaar heel goed en krijgen hierdoor in voor- en najaar veel haren binnen. Deze haren moeten met de ontlasting het lichaam weer verlaten. De keutels kunnen hierdoor aan elkaar blijven plakken en soms hele kettingen van keutels vormen. Grote hoeveelheden haar in het maag-darmstelsel kunnen aanleiding geven tot ernstige obstipatie. Worden de keutels van uw konijn kleiner en minder in aantal? Geeft u uw konijn dan volop hooi. Eet uw konijn slecht hooi? Geeft u dan wat minder bix of brokjes zodat uw konijn meer hooi gaat eten. Een kleine hoeveelheid geschikt groenvoer mag er ook bij aangeboden worden. Wacht nooit langer dan 1 dag met een konijn die niet eet of keutelt! Een bezoek aan de dierenarts is dan echt nodig! Wilt u meer weten over een goede verzorging van konijnen? Kijkt u dan eens op onze site voor een uitgebreide adviesbrief.
 
Fair Puppy
Helaas maken we het maar al te vaak mee. Nieuwe, trotse eigenaren van een nieuwe pup. Maar de pup doet het niet zo goed. Soms zijn ze veel te jong om al bij hun moeder weg te gaan, zijn ze niet ingeënt en slecht ontwormd. Daardoor hebben de pups een slechte start. De nieuwbakken eigenaren maken zich veel zorgen en de eerste, juiste leuke, puppyperiode wordt overschaduwd door gezondheidsproblemen. De Koninklijke Hondenbescherming heeft nu een nieuwe campagne gelanceerd: Fair Puppy. Op de site www.fairpup.nl staat een test die u kunt doen zodat uw weet waar u op moet letten bij de aanschaf van een pup.  Via een aantal vragen wordt u door de test geleid en kunt u aan het einde zien of u te maken heeft met een Fair Pup. Want een goede start is van het grootste belang.
 
 
Cat Friendly Practice, Hoe voorkom ik dat mijn kat te dik wordt?
Overgewicht is een bekend probleem bij mensen. Maar ook bij veel dieren kan overgewicht lijden tot allerlei klachten en kwalen. Ook te zware katten kunnen last krijgen van hun overgewicht. Wist u dat een klein blokje kaas voor een kat wat betreft calorieën te vergelijken is met een dubbele hamburger voor mensen? En dat u 3 uur moet hardlopen om deze calorieën te verbranden?
Leest u in onze adviesbrief hoe u kunt voorkomen dat uw kat te zwaar wordt. En denkt u dat uw kat al te zwaar is? Kom dan gerust langs voor een gratis weegafspraak bij één van de gewichtsconsulentes. Zij kunnen u helpen het streefgewicht voor uw kat te bepalen en tips geven hoe daar te komen!
 
Starten met Satiety Support? Nu 50% korting!
 
 In aansluiting op bovenstaande artikel heeft Royal Canin een passende aanbieding voor de maanden november en december: start u deze maand met Satiety Support voor uw hond of kat? Dan krijgt u maar liefst 50% korting op de aanschaf van de eerste zak. Daarna kunt u wanneer het streefgewicht is bereikt overstappen op de reguliere voeding van Royal Canin. Met alle zakken spaart u via de spaarkaart voor een gratis 11e zak voer.
 
 
Asieldieren van de maand: Poerk
Poerk is een gecastreerde kater van 2 jaar.
Hij is een kater met nogal een sterke eigen wil die zich niet laat dwingen.
Dit uit zich door soms nogal fel te reageren.
Poerk word niet geplaatst bij kleine kinderen in huis; maar boven de 12 jaar is geen probleem.
Poerk kan niet bij honden in huis.Hij loopt hier los tussen en de andere katten en dat gaat eigenlijk heel goed; al heeft hij zijn eigen persoonlijke ruimte nodig en speelt hij erg ruw. Hij komt graag buiten.

Heeft u interesse in Poerk?  Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.