Enquête in de stad; 5 HW
Geachte heer, geachte mevrouw    
 
In het kader van de lessen Gedragswetenschappen en Onderzoeksvaardigheden voeren de leerlingen van 5 HW op maandag 23 september tijdens de les Onderzoeksvaardigheden een enquête uit in de stad. Op deze manier onderzoeken ze op een actieve manier het beeld dat men heeft van de psychologie.
 
Volgende stappen staan op het programma:
 
  • Via een bezoek aan enkele boekhandels en de bibliotheek gaan de leerlingen op zoek naar de  onderwerpen die aan bod komen in de afdeling “Psychologie”.
  • Via een enquête die ze afnemen bij voorbijgangers, gaan ze op zoek naar het beeld dat het brede publiek heeft van de psycholoog
  • Daarna confronteren ze dit beeld met de opvattingen van mensen die psychologie hebben gestudeerd. Dit doen ze door dezelfde enquête af te nemen bij enkele studenten en proffen op de faculteit Psychologie.
  • Nadat de enquêtes zijn afgenomen, bundelen ze de resultaten en sluiten ze deze opdracht klassikaal af met een kritische bespreking.
De leerlingen zorgen voor schrijfgerief en een stevige kaft om de enquêtes op af te nemen.
 
Dit wordt zeker een leerrijke opdracht, waarin de leerlingen de kans krijgen een onderzoeksvaardigheid in de praktijk om te zetten.
 
Vriendelijke groeten
 
Hilde Van Wichelen, leerkracht  Gedragswetenschappen en Onderzoeksvaardigheden
 
Frank Baeyens, directeur
 
 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be