Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

maart

 
"evenementen voor iedereen"
Beste
 
Momenteel zijn de temperaturen nog aan de winterse kant. Toch droom ik stiekem al van de lente. In deze periode zijn er in Brugge heel wat leuke activiteiten voor jong en iets minder jong.  Zoals het Urban Art Festival en de Buitenspeeldag. Beide evenementen beloven opnieuw topedities te worden! Ook bouwen gaat een stuk makkelijker in lentetemperaturen. We starten alvast het nieuwe cohousing project Eikenberg op. Ik hoop jullie op één van deze activiteiten tegen te komen!
 
 
 

 
 
cohousing eikenberg

In Sint-Kruis wordt ter hoogte van Eikenberg een nieuw cohousingproject gebouwd, ik leverde hiervoor de vergunning af. Op het terrein zullen 18 wooneenheden gerealiseerd worden voor een mix van jong en oud, gezinnen, alleenstaanden en mensen met een zorgvraag. Er komt een gedeelde tuin en een gemeenschappelijk paviljoen met multifunctionele zaaltjes, keuken, logeerkamers, een wasplaats, atelier en fietsenberging.

 

 
 
urb art festival

Als voorzitter van Het Entrepot ben ik blij om de derde editie van URB aan te kondigen. Het Urban Art Festival gaat door van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april. Drie dagen lang bombarderen we de stad met gedurfde eigentijdse expo’s, muziek, performances, dansgekte en inventiviteit in welke vorm dan ook. URB wordt compacter en breidt tegelijkertijd uit! We gaan van 6 festivaldagen naar 3, en maken het programma dus een stukje gebalder, maar tegelijkertijd gaan we van één naar drie hoofdlocaties: Het Entrepot, Villa Bota én De Tank. 

 

 
 
buitenspeeldag

Woensdag 18 april is er terug een Buitenspeeldag. Als schepen van jeugd ben ik verheugd aan te kondigen dat de buitenspeeldag dit jaar uitbreidt naar 13 locaties in onze stad. Het doel is om ouders en kinderen de speelruimte in hun buurt te laten ontdekken. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, van springkastelen tot avonturenspelen. Kom zeker eens langs op één van onze locaties, meer info vind je via de 'lees meer' knop. 

 

 
 
opmaak verkiezingsprogramma

Misschien kwamen we al aan je deur tijdens één van onze huisbezoeken. We luisteren graag naar jullie mening over Brugge. Momenteel zijn we volop bezig met de opmaak van ons verkiezingsprogramma. Heb je leuke, vernieuwende ideëen om het wonen en leven in onze stad nog aangenamer te maken? Laat het ons dan zeker weten via schepen.demon@brugge.be.

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be