Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Nu när studentfiranden och skolavslutningar är avklarade laddar vi om för midsommarhelgen och kanske en del av er redan har semestern i sikte? Vi har fått många leveranser de senaste dagarna, och fler är på väg in så passa på att förse dig med garn till några inspirerande semesterprojekt! Vem vill vara sysslolös när man är ledig? ;)
För att ni ska kunna planera era garninköp och undvika akut garnbrist, passar vi på att informera om våra sommartider:
 
Öppettider i Midsommarveckan:
måndag-onsdag kl 11-18
torsdag kl 11-16
Midsommarafton & midsommardagen stängt
Glad midsommar!
  
Semestertider:
Butiken kommer att vara helt stängd för semester 14-24 juli. Sista dagen vi har öppet före semestern är alltså lördag 12/7 och sedan öppnar vi igen fredag 25/7.
 
 
Tack för en trevlig garnfest!
Vilken fantastiskt händelserik och trevlig garnfestvecka vi hade i slutet av maj! Oj, vad många ni var som kom förbi och firade med oss och delade garnglädjen! Och det bästa av allt, trots att vi var så många kändes det inte trångt i butiken. Det var jättekul att se så många gamla och nya kunder på plats.
 
Vi säger också grattis till Annika Zaric i Varberg som svarade rätt på alla frågorna i garnfestens tipspromenad och dessutom hade turen att vinna vårt pris: Beskrivning och garn till Triinu Andreassens vackra sjal Blommigt.
 
 
WWKIP - Sticka offentligt under World Wide Knit In Public Week
Denna vecka är det WWKIP som gäller - dvs att sticka offentligt, bland folk som kanske inte förväntar sig att få se stickning. Det är ett ideellt initiativ för att främja intresset för stickning, och såklart för att vi som redan vet hur kul det är ska få en chans att umgås och ha trevligt ute i offentligheten med vår stickning. Det arrangeras olika möten och aktiviteter på flera orter i Sverige, och för den delen i hela världen - kolla in kalendariet på: http://www.wwkipday.com/find-a-kip/
Själv passade jag på att "flasha" min pågående koftstickning uppifrånochner i Soft Donegal Tweed i lördags när jag var med familjen på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Det blev många små pauser då och då, så min stickning var med både vid Mattisborgen, Katthult och Junibacken.
 
Vill du sticka offentligt i Stockholm så passa på att bege dig till Humlegården på onsdag eftermiddag kl 16-21 och var med på en Sticknick. Läs mer om arrangemanget här: https://www.facebook.com/events/683168575083185/
 
 
 
Sommarens favorit-Tshirt!
Jag har stickat en somrig topp i härliga BC garns Tussah Tweed och Lang Seta tweed efter beskrivning av Jytte Slente. Det finns massor av härliga färgkombinationer att välja bland, och den lilla kanten i avvikande färg blir verkligen pricken över i. Tussah tweed är 100% tussahsilke och kostar 99 kr/50 gr och Seta tweed är 75% silke och 25% bomull och kostar 52 kr/25 gr, tillsammans blir de en lätt, sval och skön sommartop med snygg båthalsrigning. Helt klart ett av mina favoritplagg denna sommar, dessutom passar den perfekt till min limegröna linnekjol, och det var faktiskt helt oplanerat ;)
 
 
Skydda garnlagret mot ovälkomna gäster
Det är ju trist att behöva prata om såna otäcka saker som mal och pälsänger. Men, vi har i alla fall fått en ny leverans med rödcederprodukter. Nu har vi olja med spraykork igen, lättare att dosera än droppflaskan. Se till att skydda dina garnnystan och stickade plagg mot ovälkommet besök. Kuber kostar 119 kr per paket med 15 st, oljan kostar 149 kr för 30 ml, 299 kr för 75 ml med spraykork och samma pris för 85 ml med droppkork. Helt naturligt och giftfritt!
 
 
 
Är du den som planerar din stickning på lite längre sikt kanske det är kul att kika på höstens kollektion från Drops design, som presenteras redan nu. Du är välkommen att rösta på dina favoriter här
 
    
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!