Hej,
  
Vi har nyligen fått påfyllning med många färger i Alpacagarnerna som är med på höstens och vinterns stora garnfest Alpaca-party. Till och med den 31 december kan du fynda våra alpacagarner från Garnstudio Drops Design och BC garn till 25% rabatt. Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
 
Reflexgarn!
Vintertiden är här och med den kommer de mörka eftermiddagarna. Vi upprepar förra säsongens hit med det populära reflexgarnet! I år har vi fått in en första, mindre sändning av en lite tjockare reflextråd som går utmärkt att både sticka, virka och brodera med. En påse med 8 meter kostar 59 kr och gör dig väl synlig i mörkret.
 
  
 
Lär dig tvåändsstickning!
Söndag 18 november kl 10.00-15.00 +
Torsdag 29 november kl 18.30-21.00
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen, 18 och 29 november, lära dig grunderna i tvåändsstickning under ledning av Ivar Asplund. Inga förkunskaper krävs.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
  Vi har för ovanlighetens skull några platser kvar på två aktuella kurser, ta chansen att lära dig något nytt:
 
NY KURS: Sticka nupp - en detalj i estnisk spetsstickning!
Torsdag  8 november kl 18.30-21.00
Det här är kusen för dig som vill lära dig att sticka ”nupp”, de knoppar – inte att förväxla med muscher – som återfinns i den estniska spetsstickningstraditionen. De kan vara kluriga att få till, men under kursen får du prova på fem olika sätt att göra dem, allt för att hitta den teknik som passar just dig bäst. För att få utbyte av kursen bör du ha vana vid att sticka spetsmönster.
Kursledare är Triinu Andreassen.
 
 
Fortsättningskurs: Kroka vidare
Tisdag 13 november  kl 18.30-21.00

Har du koll på grunderna i krokning och vill komma vidare, förbi grytlappen eller sittdynan till andra spännande projekt?  På den här kursen går vi igenom flera olika krokade strukturmönster och du får även prova på rundkrokning och krokning med flera färger. För att få utbyte av kursen bör du behärska grunderna i krokning.
Kursledare är Eva Andersson.
 
Kika i vårt fotoalbum på några foton från den trevliga grundkursen i krokning tidigare i höstas.
 
Bokrea!
Ta även en titt i vår fyndkorg med mönsterböcker! Upp till halva priset!
Vi säljer ut udda ex av några olika mönsterkataloger från Noro samt andra stickböcker; bland annat den fina "Stickat i ekologisk ull". Skynda fynda!
 
Stick- och virkcafé med julkklappstema
Torsdag den 22 november kl 17.30-19.30 är det dags igen för stick- och virkcafé!
Kom med din stickning eller virkning, slå dig ned en stund och umgås med likasinnade. Den här gången tänkte jag att vi kan passa på att dela med oss av tips till julklappsprojekt eller garnrelaterat julpynt. Kanske snabbstickade tofflor, snyggaste julkulorna eller vad det nu kan vara, ta med dina bästa idéer! Kaffe/the, smörgås och kaka kostar som vanligt 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt