13 февруари 2020                                               
 
 
Концепцията за интелигентните градове предизвиква все повече визионери, разработчици и инвеститори да тестват предела на своите знания, опит и възможности. България има уникалния шанс да заимства доказани добрите примери от развитите държави, както и да създава собствени разработки. За да бъде един град умен, е необходимо използването на потенциала на ИКТ и IoT, които обаче не трябва да се прилагат самоцелно, а да бъдат подчинени на цялостната стратегия за градско устойчиво развитие. Тази тема ще бъде един от фокусите на предстоящото издание на seeSUSTAINtec (7-9 април, София).
 
В днешния ни бюлетин ви представяме изложител и акцент в конференцията. 
 
Имате решение, искате да споделите опит, търсите клиенти?
Станете част от seeSUSTAINtec
(интелигентни градове, енергийна ефективност и ВЕИ, отпадъци, въздух)
 
ЗАПАЗЕТЕ ЩАНД ИЛИ МЯСТО В ЗОНАТА ЗА СТАРТЪПИ
 
Приятно четене
от екипа на Виа Експо!
 
 
 
Пощенската ни кутия няма да бъде място за хартиен спам с решение от PeepNee
PeepNee ще участва в seeSUSTAINtec в зоната “Алея на иновациите“ в зала 6 на ИЕЦ. Стартъпът ще представи умна пощенска кутия. Нейните създатели разказват историята й.
Първият модел на умната пощенска кутия беше чисто експериментален и опознавателен. Стартирайки след награда в технологичен хакатон, с него ние искахме да докажем, че е възможно да се автоматизира/роботизира нещо на пръв поглед загубило своята основна функция. Веднага след участието ни в хакатона, последваха множество други изяви, като след всяка една от тях ние се опитвахме да надграждаме все повече и повече нашия прототип. Така ние създадохме една изключително солидна и надеждна умна пощенска кутия, която беше готова да:
- снима пратки и анализира тяхното съдържание
- уведомява собственика за новата пратка и изисква неговото потвърждение
- говори като робот, давайки напътствия на доставчика, както и да показва визуални, помощни екрани
- разпознава RFID чипове  Повече 
 
 
 
Стратегия за интелигентна трансформация на София ще бъде представена от Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ)
Мисията на Агенцията е да подкрепя развитието на гр. София, като модерен, прогресивен, иновативен, интелигентен и зелен град, притегателно и предпочитано място за стартиране и развитие на бизнес, развойни дейности, стартъп и предприемачески проекти от български и чуждестранни организации.
Град София да бъде регионален център за компетенции, който привлича, задържа и вдъхновява професионалисти, предприемачи и учени, както и града да се обособи като дестинация за високоефективни индустрии на знанието (knowledge industries).
 
Имате интерес да участвате? Свържете се с Таня Булдеева
тел. 032/960 011, 088 679 31 72, tanya@viaexpo.com.
Присъединете се към групите ни във       
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".

Организатор: www.viaexpo.com