Hej,
 
Vardagen är tillbaka, och känns den alltför grå så är ni välkomna till butiken för en dos färgterapi! Till exempel fick vi nyligen hem en stor leverans med många härliga, klara färger i den lena Pimabomullen. Sticka eller virka sköna plagg till vårens bebisar kanske?
 
 
Litet nystan 2.0
I lördags var det dags: vi installerade vårt nya kassa- och lagersystem i butiken och först på plats var Ivar, som fick äran att inviga vår nya, fina kassa! Se så glad man blir när man får handla i den :) Ivars vackra tröja (och flera andra alster) kan du njuta av och läsa mer om på hans blogg Asplundknits.

Innan alla vi som jobbar i butiken har vant oss vid förändringarna kan det ta lite längre tid i kassan, så ni får ha lite tålamod med oss under den närmaste veckan. På sikt kommer det dock att gå snabbare och vi kommer att få ännu bättre koll på vilka färger och garner vi har i lager.
 
 
 
 
Kursdags igen: Lär dig sticka sockor!
Söndag 3 februari kl 10.00-15.00
På den här kursen stickar vi en socka i tunt sockgarn efter ett basmönster. Vi går i lugn takt igenom hur du gör hälen och stickar oss igenom alla moment som ingår. Efter det stickar vi vidare på fot och tå så långt vi hinner. Under dagen får du också tips om olika sätt att sticka en häl, hur man börjar sticka en socka från tån och tekniken Magic Loop, som innebär att du stickar med rundsticka istället för strumpstickor. När vi är klara är du redo att lägga upp och sticka den andra sockan på egen hand. 
Kursledare är Heléne Wallin.
  
Social stickning
Det är jättekul att se hur intresset för stickning och virkning inte bara håller i sig utan fortsätter öka! På nätet frodas kreativiteten och inspirationen flödar. Facebook innehåller numera massor av intressant för oss garngalingar, har du inte redan hittat dit så ta en titt på  www.facebook.com/stickning där du kan ta del av länktips och idéer. I dagarna lanserades ett gemensamt stickprojekt - en Tillsammansstickning av ett trevligt mönster på halvvanten Abra Alba. Läs mer här och häng på! Vi har såklart flera garner som passar till projektet, om det skulle vara tomt i din restgarnskorg...
 
Eller sök på Facebookgruppen Online Stickcafé som nyligen välkomnade sin 5000:e medlem! Där finns garanterat alltid någon att prata stickning med :)
 
Drops Vår- & Sommarkollektion
Vårens och sommarens nya mönster från Drops Design publiceras nu på deras webb. Kika på senast inlagda mönster och håll tummarna för att dina favoriter redan publicerats!
 
 
Är du medlem i Sticka! Sveriges stickförening så får du 10% rabatt på ordinarie priser hos Litet nystan! Glöm inte att skriva ut ditt nya medlemsbevis för 2013 från Stickas hemsida, du visar medlemsbeviset i kassan hos oss för att få rabatten.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner