Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Det är verkligen kul att gå på stickkurs! Förra helgen fick jag för ovanlighetens skull själv chansen att fördjupa mig lite i flerfärgsstickning på en kurs i Fair Isle-stickning för designern Mary Jane Mucklestone. Jag passade på att blanda in fler och delvis andra färger än jag normalt brukar välja, och det var spännande att se hur olika mönstret framträder i olika färgkombinatoner. Jag stickade i Cascade 220 som är ett härligt ullgarn med stor och fin färgskala. Bilden nedan till höger är alla Mary Janes inspirerande prover!
 
 
Nu är det snart dags för Syfestivalen på Älvsjömässan. Vi får ofta frågan om vi ska vara med på mässan, men svaret är nej. Av flera anledningar, främst för att vår styrka är att vi har så ovanligt stort och brett sortiment, och det är omöjigt att göra det rättvisa i en mässmonter. Som tur är behöver det ena inte utesluta det andra, du vet väl att det är bara 6 minuters restid med pendeltåg från Älvsjö till Södra station. Förutom möjligheten att besöka oss finns här många mysiga caféer i kvarteret, som till skillnad från mässrestaurangerna serverar gott och prisvärt fika. Så välkomna till oss om du inte hittat det du söker på mässan, vi har öppet som vanligt vardagar 11-18 och lördag 11-16. Och vi tar inte ut någon entréavgift ;)
 
Som en extra bonus ger vi 10% rabatt på ordinarie priser om du uppger koden LYS i kassan under perioden 22-24 oktober. Rabatten gäller endast köp i butiken, ej beställningsvaror eller stickset från HiyaHiya och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
 
 
Ny mjuk merino!
Lang Merino 150 är en tunnare variant av den mycket populära Lang Merino 120. Det är mjuk superwash merinoull i en grovlek som passar stickor 2-3 mm och kan användas till baby- och barnplagg eller finstickade vuxenplagg. Ett nystan är 50 gr, 150 m och kostar 59 kr. Till skillnad från många billigare sorters merinoull av sämre kvalitet håller det här garnet formen även efter tvätt i maskin. För att undvika besvikelser över plagg som växer och tappar formen efter tvätt bör du alltid vara noga med att kolla masktätheten när du stickar i superwasbehandlad ull, samt följa tvättråden och undvika mjukmedel/sköljmedel. 
  
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Lär dig sticka flätor!
Onsdag 4 november kl 18.30-21.00
 
 
Att sticka flätmönster är roligt – flytta maskor åt höger eller vänster och skapa vridningar i den stickade ytan. Med små variationer kan man få helt olika effekter och vackra mönster. Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram. För att få utbyte av kursen behöver du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Grundkurs i virkning
Onsdag  11 november kl 18.30 - 21.00
 
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till.
Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
 
 
Alpaca Party med 25% rabatt
Drops Alpaca Party pågår 15 oktober till 31 december 2015. Vi ger 25% rabatt på Drops Alpaca, Drops Nepal, Drops Cloud, Drops Andes och Drops Lace samt även på utgående färger i Viking Eco Alpaca.
  
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker under kampanjperioden.
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!
 
 
Inspiration för vackra värmande vantar!
Vantar är perfekta små nyttiga och roliga mellanprojekt. Nu har vi laddat upp med inspirerande vantmönster i form av den fina boken "Vantar för alla årstider" av Clara Falk och Kamilla Svanlund. Boken kostar 275 kr och innehåller beskrivnignar till massor av fina vantar och halvvantar. Många av dem är stickade i Rauma Finull, som vi också fyllt hyllorna med.
Dessutom har vi återigen häftet SelbuStrikk från Rauma i lager. Det kostar 75 kr och säljs enbart tillsammans med garn från Rauma. Här vimlar det av traditionella  norska mönster på vantar till herr, dam och barn, en och annan mönstrad strumpa finns också med i häftet. Rauma Gammelserie eller Rauma Finull passar till beskrivningarna i häftet.
 
 
Nytt från HiyaHiya!
 
HiyaHiya's stickor Sharp Steel är otroligt lätta och extra spetsiga metallstickor. Vi säljer enstaka utbytbara spetsar och kablar av typen Sharp Steel och även stickset med utbytbara spetsar i Sharp Steel eller Bambu. I dagarna fick vi en leverans från HiyaHiya så nu har vi åter de populära seten Premium Sharp Interchangeable Needles som innehåller hela 8 spetsar från 2.75 mm - 5 mm samt 4 kablar för 799 kr.
 
Vi har även ett fåtal av de riktigt fullmatade seten Ultimate Knitting Gift Set i Sharp Steel. Det är ett otroligt flexibelt set med vilket du kan bygga ihop raka jumperstickor eller rundstickor allt efter behov. Ett set med 6 spetsar, 5 kablar, adapter för att bygga raka jumperstickor, stickmarkörer och ett snyggt etui kostar från 1299 kr.
 Kanske något att tipsa tomten om...?
 
 
Men sötast är ändå det nya stickmåttet från HiyaHiya, eller hur? 55 kronor kostar det. Bääää :)
 
 
 
 
Sticka för Rosa Bandet!
Vi säljer mönster till både sockan och vantarna Knit for Tits under perioden 1 september till 31 oktober.
 
Beskrivningarna är gjorda av Jenny Alderbrant, kostar 50 kr/st och hela beloppet går till Bröstcancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
Vi har flera sorters garn som passar till, t ex Meilenweit eller Step till sockorna, men även Semilla Fino, Yaku, Heritage Silk eller Malabrigo Sock till vantarna. Välj själv om du vill köpa enbart beskrivning eller även garn.
 
 
 
Mycket garnglädje!

 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16