ART MEI
17 mei 2018


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
ART Hilversum brengt inwoners van Hilversum in contact met het het werk van kunstenaars die hier wonen/werken. In onze (bijna) maandelijkse nieuwsbrieven geven we ook tips van exposities elders die je niet mag missen.
 
Open Atelierdagen zat & zo: 23/24 juni en 30 juni/1 juli
Door verandering in de programmering van Museum Hilversum zijn de Open Atelierdagen 2018 opgeschoven naar de laatste week van juni. Beetje aanpassen, maar ze worden wel heel boeiend!

Opening expositie tijdens Midzomernacht

De overzichtsexpositie wordt geopend op 21 juni, op midzomernacht, aanvang 21.00 uur. En we gaan er ook nachtwerk van maken, samen met de  swingende band Section8, luister/kijk alvast.

Nieuwe deelnemers
Door te wisselen naar eind juni moest een aantal kunstenaars afhaken. Maar nog altijd zijn er 30 kunstenaars die hun ateliers open stellen, waarvan er 13 voor het eerst meedoen.
Kijk op Arthilversum.nl naar het overzicht.
 
Expositie op begraafplaats Zuiderhof, opent 26 mei

 
Een expositie op een bijzondere plek, op Begraafplaats Zuiderhof, opent op zaterdag 26 mei tot en met maandag 2 juni, m.u.v. zondag 27 mei.
Zowel de buiten-expositie als de begraafplaats zelf, ontworpen door Willem Dudok, zijn een bezoek meer dan waard. Anders ziet u al dat moois alleen bij droevige gelegenheden. Er wordt geexposeerd door ART Hilversum - kunstenaars:
De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 26 mei om 11.00 uur.
De begraafplaats is open van 9.00 - 16.00 uur.
Rondleiding expositie en begraafplaats
ART Hilversum organiseert een rondleiding over de begraafplaats en de expositie, op dinsdag 29 mei, om 16.00 uur. De rondleiding wordt verzorgd door Barend Smit, oud-wethouder Cultuur.  
Aanmelden vooraf bij Anne de Laet: annedelaet@arthilversum.nl
 
 
HILVERSUMSE KUNSTENAARS exposities en cursussen


 
Marijke Geeve exposeert tot 21 juni in Dennenheuvel, Villa Overbosch. Zie de website van Dennenheuvel.
 
Mark van Praagh doet mee aan een expositie ZELFPORTRETTEN in galerie de Ploegh in Amersfoort, tot 3 juni.
24 kunstenaars laten zien wat zij onder een zelfportret verstaan.
Mark heeft een aantal 'echte' zelfportretten gemaakt, voor de spiegel in verschillende technieken: olieverf, aquarel en een linoleumsnede. Lees verder.Cursussen in de zomer
 
David Iserief verzorgt een zomercursus: 'schilderen in de natuur in Hilversum'. Je bent buiten en werkt verder in zijn atelier in de Leeghwaterstraat 43A. Het is een bijzondere plek omdat het een voormalige koetsfabriek is. In drie dagen kunnen mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van schilderkunst. Lees verder.
 
Mark van Praagh verzorgt deze zomer workshops. Ze vinden
plaats bij Globe in de Kunstbarak. Heuvellaan 33, Hilversum (bij het MCO gebouw).
  • Linoleumsnede, ontwerpen, gutsen en drukken, 23-24 juli
  • Aquarel technieken, 25 juli
  • Tekenen, basistechnieken, 26 juli
  • Schilderen basistechnieken, acryl en/of olieverf, 27 juli
  • Landschap: ruimte- en dieptewerking- olieverf of acryl, 30 juli
  • Portret tekenen naar foto:  potlood/grafiet, houtskool of krijt, 31 juli
Lees verder voor meer informatie.
 
Museum Hilversum

Dwars door China - Ruben Terlou
Donderdagavond 24 mei gaat Ruben Terlou in gesprek met sinoloog Henk Schulte Nordholt over de politiek in China, China als economische grootmacht, de geloofwaardigheid en de invloed van religie en mensenrechten.
 
Aanvang 20.00 uur.  Meld je hier aan.

 
 
Sponsors, adverteerders voor atelierdagen
We zijn op zoek naar mensen/bedrijven die de Open Atelierdagen zouden willen sponsoren. Door een advertentie te plaatsen op de routekaart. Weet je iemand? Laat het weten aan Theo Butterhoff, theo@arthilversum.nl.

 

 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand, en in de periode van exposities vaker. Als u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
Stuur deze email door naar een vriend(in)