Nieuwsbrief december 2014
 
Openingstijden tijdens de feestdagen
Vrijdag 5 december (pakjesavond) zijn beide klinieken tot 20:00 geopend.
 
Op woensdag 24 december (kerstavond) sluiten beide klinieken om 17:00. U kunt voor spoedgevallen wel bij ons terecht. U kunt dan ons normale telefoonnummer bellen, u krijgt dan te horen hoe u de dierenarts kunt bereiken.
Op 1e en 2e kerstdag zijn beide klinieken gesloten. U kunt voor spoedgevallen op beide dagen terecht bij Dierenkliniek Duinwijklaan. Tel 0251-212031.
Zaterdag 27 december is onze vestiging in Velserbroek geopend van  9:00-17:00 voor reguliere consulten.
 
Woensdag 31 december (oudejaarsdag) sluiten beide klinieken om 17:00. U kunt voor spoedgevallen tijdens Oudejaarsnacht en Nieuwsjaarsdag bij ons terecht. U kunt dan ons normale telefoonnummer bellen, u krijgt dan te horen hoe u de dierenarts kunt bereiken.
 
Op vrijdag 2 januari zijn beide klinieken weer geopend van 8:00-20:00.
 
Wij wensen u en uw huisdier hele gezellige en gezonde feestdagen!
 
Vogelgriep
 
Zoals u waarschijnlijk in de media heeft vernomen heerst er vogelgriep in Nederland. De situatie verschilt per dag in voor welke regio er een vervoersverbod geldt. Heeft u problemen met uw vogels en wilt u daarmee langskomen? Belt u eerst even met de kliniek voor een juist advies.
 
Kijkt u hier voor actuele informatie over de vogelgriep. Of via www.rijksoverheid.nl 
 
 
 
Een leuk kado voor iedere diereneigenaar
 Bent u al bekend met onze kadobonnen? Op de prakijk zijn er kadobonnen te koop ter waarde van 10 en 25 euro. De feestelijk ingepakte kadobonnen kunt u bij de balie aanschaffen. De kadobonnen zijn op beide vestigingen te verkrijgen én in te leveren.
Een leuk kado voor onder de kerstboom?
 
 
Noodsticker van Sophiavereniging
Stel: er breekt brand uit in je woning, er is ingebroken of je bent betrokken bij een ongeval. Zelf kun je rekenen op hulpdiensten, maar huisdieren worden vaak vergeten. Met de Sophia NoodSticker kun je brandweer, politie en ambulance waarschuwen dat er huisdieren aanwezig zijn. Plak de sticker op je voordeur, zodat je huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten.
De Sophia NoodSticker is te bestellen op www.noodsticker.nl. Je ontvangt 2 stickers voor Є 1,50 aan verzendkosten.
 
Winner Hondententoonstelling in Amsterdam
Zoekt u nog iets leuks om te doen komend weekend? In de RAI in Amsterdam wordt voor de 125 ste keer de Winner Hondententoonstelling gehouden. Dit is de grootste hondenshow in Nederland, en alle rassen kunt u daar in levende lijven zien. Naast de keuring van alle mooiste exemplaren van het land zijn er ook heel veel stands met van alles en nog wat voor uw viervoeter. In de evenementenring kunt u kijken naar DogDance, Hoopers (een nieuwe manier van behendigheid) en gehoorzaamheidsdemonstraties. 
Kijk voor meer informatie op www.winnershow.nl
 
 
Cat Friendly Practice, De oudere kat
Ouderdom komt met gebreken, dat weet iedereen. Echter ouderdom op zich is geen ziekte. Veel oudere dieren hebben hun specifieke problemen waar, mits tijdig vastgesteld, heel goed iets aan te doen is. Een regelmatige check-up is het begin van gezond ouder worden. Waar bij katten dan specifiek op gelet wordt kunt u in onze adviesbrief over de oudere kat lezen.
 
Bang voor vuurwerk?
Wanneer uw hond bang is voor harde geluiden, is december weer een lastige maand. Al ruim voor oud&nieuw wordt er al druk geknald op straat met vuurwerk. Heeft u onze vuurwerkavonden gemist en wilt u toch nog advies over het gedrag van uw hond? De assistente aan de balie kan u veel tips geven. Wanneer u denkt dat uw hond medicatie nodig heeft, of dit voorgaande jaren ook heeft gebruikt, komt u deze dan tijdig ophalen. Met de meeste medicatie dient u tijdig te starten voor een optimale werking. U kunt aan de balie ook de vuurwerkcd en een thundershirt kopen. Door in huis te trainen met de vuurwerkcd kunt u uw hond op een gecontroleerde manier wennen aan het geluid van vuurwerk. Het thundershirt is een strak pakje met een werking die vergelijkbaar is met inbakeren bij baby's. Door druk op de romp neemt de stress ook bij honden af. Leest u hier meer over vuurwerkangst bij honden.
 
Asieldier van de maand: Saartje
 
Deze volwassen dame is achtergelaten bij een verhuizing.
Ze is ontzettend bang en durft niet bij je te komen.
Ze kan wel heel goed met andere katten overweg maar is niet geschikt voor een gezin met kinderen.
We zoeken mensen die het willen proberen om haar weer op de rit te krijgen.We kunnen niet garanderen dat ze heel aanhankelijk word.
 

Heeft u interesse in Saartje?  Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.